How To: Routines en timers instellen met Philips Hue

De Philips Hue lampen kun je op verschillende manieren bedienen. Met een lichtschakelaar, je stem of door middel van de Philips Hue App. Echter kun je er ook voor kiezen om je verlichting volledig te automatiseren, waardoor je bijna geen schakelaar of app meer nodig hebt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het instellen van routines en timers voor je Philips Hue lampen. Dit doe je heel eenvoudig middels de officiële Philips Hue app!

Voordat je aan de slag kunt gaan met het instellen van deze routines en timers, heb je een Philips Hue lamp en de Philips Hue Bridge nodig. Deze elementen zijn onderdeel van het Philips Hue Starterpack. Onderstaand hebben we de prijs voor dit pakket bij verschillende webwinkels voor je op een rijtje gezet. Mocht je de benodigde elementen nog niet hebben, dan kun je deze via de opgenomen aanbieders bestellen.

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Voordelen van timers en routines

Hue app routines en timers

Door gebruik te maken van timers en routines, laat je je verlichting op verschillende tijdstippen inschakelen, dimmen of uitschakelen. Routines zijn erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en het wilt laten lijken alsof er iemand thuis is. Zo houd je inbrekers buiten de deur! Daarnaast vergeet je nooit meer lampen uit te zetten als je weggaat, want Philips Hue zet ze automatisch voor je uit.

Kies een routine

Open de officiële Philips Hue app en kies voor “Routines”. Je hebt vervolgens keuze uit zes verschillende opties. Bij elke routine kun je de tijden naar eigen inzicht instellen, lichtschema’s toewijzen en de lichtintensiteit bepalen. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om meerdere routines aan te maken en deze vloeiend in elkaar over te laten lopen.

Thuis & weg

Met de optie “Thuis & Weg” laat je de verlichting automatisch inschakelen bij thuiskomst en weer uitschakelen als je van huis gaat. Daardoor kom je altijd in een verlichte woning thuis en blijven de lampen nooit onnodig branden. Goed voor het milieu en de portemonnee!

Ontwaken

Door middel van de “Ontwaak”-routine word je op een natuurlijke manier gewekt. Je stelt de tijd in waarop je wakker gemaakt wilt worden. Vervolgens kies je voor een rustige transitie, zodat het licht geleidelijk aan steeds feller gaat branden. Een goed begin van de dag!

Gaan slapen

Ook als je naar bed gaat, kun je voor een routine in de Philips Hue app kiezen. Kies er bijvoorbeeld voor om de lampen geleidelijk te laten dimmen door de “Gaan slapen“-routine. Ook hier kies je het tijdstip dat je naar bed gaat en het verloop naar helemaal uit middels de transitietijd.

Andere routines

Naast de reeds beschreven routines heb je in de Philips Hue app nog tal van andere mogelijkheden, om meer uit je Philips Hue lampen te halen. Middels routines automatiseer je de verlichting in huis volledig, wat naadloos aansluit op de gedachte van smart verlichting. De Hue lampen zijn zelf slim genoeg om op de juiste momenten in- en uit te schakelen. Eerder werd al beschreven, dat je op deze manier bij kunt dragen aan een verkleind risico op een inbraak. Als de verlichting in de avond automatisch ingeschakeld wordt, lijkt het alsof er iemand thuis is.

Timers

Een timer instellen kan in sommige situaties erg handig zijn. Zo kan je een timer gebruiken tijdens het koken, zodat je precies weet wanneer de aardappels van het vuur mogen! Je kunt ook voor het gebruik van een timer kiezen om je kinderen of huisgenoten iets duidelijk te maken. Laat bijvoorbeeld weten dat het eten klaar is, of dat er een kop koffie voor ze klaarstaat. Stel de tijd in waarop de lampen moeten worden ingeschakeld en geef ze een opvallende kleur. De lampen doen vervolgens de rest van het werk!

Apps van anderen

Heb je andere slimme apparaten in huis, zoals een slimme thermostaat? Deze kun je koppelen met Philips Hue, waardoor je de verwarming tegelijk inschakelt met de lampen. Via de Hue app kun je eenvoudig zien welke smart apparaten compatibel zijn met je Philips Hue lampen.

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!