Routines en timers instellen met Philips Hue

De Philips Hue lampen kun je op verschillende manieren bedienen. Met een lichtschakelaar, je stem of door middel van de Philips Hue App. Echter kun je er ook voor kiezen om je verlichting volledig te automatiseren, waardoor je bijna geen schakelaar of App nodig bent. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is een routine of timer aan te maken.

Timers en routines

Hue app routines en timers

Door gebruik te maken van timers en routines, laat je je verlichting, op verschillende tijdstippen, inschakelen, dimmen of uitschakelen. Routines zijn erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en wilt laten lijken dat er iemand thuis is, om inbrekers buiten de deur te houden. Daarnaast vergeet je nooit meer de lampen uit te zetten als je weggaat, want Hue zet ze automatisch voor je uit.

Kies een routine

Open de Hue App en kies voor routines. Je hebt dan keuze uit 6 verschillende opties. Bij elke routines kun je de tijden instellen, licht schema’s toewijzen en de licht intensiteit bepalen. Daarnaast kun je ook meerdere routines aanmaken en deze vloeiend in elkaar laten overlopen.

Thuis & weg

Met thuis en weg laat je de verlichting automatisch inschakelen bij thuiskomst en weer uit gaan als je van huis gaat. Daardoor kom je altijd verlicht thuis en blijven de lampen nooit onnodig branden.

Ontwaken

Door middel van ontwaak routines word je op een natuurlijke manier gewekt. Je stelt de tijd in wanneer wakker gemaakt wilt worden en de transitie, zodat het licht geleidelijk aan steeds feller gaat branden.

Gaan slapen

Ook als je naar bed gaat kun je de lampen geleidelijk laten dimmen door middel van een routine. Ook hier kies je de tijdstip dat je naar bed gaat en de verloop naar helemaal uit middels de transitie tijd.

Andere routines

Je kan ook kiezen voor andere routines. Daardoor laat je de verlichting automatisch branden op verschillende tijdstippen. Deze optie is ideaal als je van huis bent en inbraak wilt voorkomen. Want als de lampen in verschillende ruimtes, op verschillende tijdstippen ingeschakeld worden, lijkt het net of je thuis bent.

Timers

Een timer instellen kan sommige situaties erg handig zijn. Want je kan namelijk een timer gebruiken tijdens het koken, zodat je precies weet wanneer de aardappels van het vuur mogen. Echter kun je een timer ook gebruiken om kinderen of huis genoten iets duidelijk te maken, omdat bijvoorbeeld het eten klaar is. Stel de tijd in en de lampen geven automatisch een seintje als de tijd verstreken is!

Apps van anderen

Heb je andere slimme apparaten in huis zoals een slimme thermostaat? Deze kun je koppelen met Philips Hue, waardoor je de verwarming tegelijk inschakelt met de lampen. Via de Hue app kun je eenvoudig zien welke smart apparaten compatibel zijn.

Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust hieronder!

Een reactie plaatsen