How To: Philips Hue updaten naar meest recente versie

Signify brengt regelmatig nieuwe updates uit voor je Hue systeem. Deze updates zorgen ervoor dat je Hue systeem optimaal blijft werken en gebruik kan maken van de nieuwste functies. Wij raden je dan ook aan om regelmatig te checken, of er nieuwe updates beschikbaar zijn. In deze Philips Hue handleiding laten we zien hoe je het slimme verlichtingssysteem van Philips up-to-date houdt. Je Philips Hue updaten is belangrijk om gebruik te kunnen blijven maken van de laatste functies en deze naar behoren te laten werken. 

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Philips Hue app controleren op updates 

Het updaten van de Philips Hue app werkt hetzelfde als het bijwerken van andere apps. Open de App Store (iOS-apparaten) of Google Play (Android apparaten) en controleer op nieuwe updates. Indien er een nieuwe versie beschikbaar is, kun je deze downloaden en installeren. De app wordt gratis aangeboden en is ontwikkeld door Philips. Naast deze officiële Philips Hue app, worden er ook door diverse andere partijen apps aangeboden. 

philips hue updaten readyUpdates voor je Hue lampen en accessoires

Het downloaden en installeren van updates voor al je Philips Hue apparaten werkt als volgt:

  1. Zorg dat alle apparaten zijn voorzien van stroom. Open vervolgens de Philips Hue app op je telefoon of tablet. 
  2. Ga in de app naar “Instellingen” en kies “Software update”. Je ziet dat de app gaat zoeken naar de meest recente updates voor je Hue lampen en accessoires. Wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is, zal de app de bestanden hier automatisch voor binnenhalen. 
  3. Wanneer het downloaden voltooid is (wordt weergegeven onder elke lamp of accessoire) kies je bovenin voor “Updaten”. Alle Hue apparaten worden nu bijgewerkt naar de meest recente versie. Het kan gebeuren dat tijdens de update lampen kort uitgeschakeld worden. 

Automatisch updaten

Hierboven hebben wij uitgelegd hoe je de lampen en accessoires handmatig bijwerkt op het moment dat er een update beschikbaar is. Je kan deze updates ook automatisch laten installeren. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar! Wanneer je de app opent worden alle apparaten direct bijgewerkt. 

Het enige wat je hoeft te doen voor het instellen van automatisch updates, is bij “Instellingen” > “Software update” de optie “Automatische update” aan te zetten. 

Philips Hue software update duurt lang

Het bijwerken kan per lamp of accessoire gemiddeld een uur duren. Dit is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Hoe sneller je internetverbinding is, des te sneller zal het downloaden van de update logischerwijs ook gaan. Je kunt het bijwerken van de Philips Hue lampen en -accessoires ook op de achtergrond laten doen, of ’s nachts als je ligt te slapen.

Heb je nog geen Philips Hue starterpack? Onderstaande tabel toont je de laagste prijs voor dit pakket bij verschillende webwinkels. 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!