Philips Hue Sync – Zo kleurt je smartlampen mee met al je Media!

Philips heeft sinds begin 2018 een nieuwe app geïntroduceerd, waarmee het mogelijk is om de Philips Hue-lampen aan de hand van de computer of Mac te bedienen en met elkaar te laten synchroniseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lichten af te stemmen aan de hand van de sfeer van een film, muziek of een spel dat gespeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat films kijken of games nog intenser ervaart kan worden. Wat ons betreft behoort deze app thuis in onze Philips Hue app top 10.

De Hue Sync app is gratis te installeren voor zowel Windows als Mac. Met de app is het mogelijk om de kleuren die weergegeven zijn op scherm om te zetten in omgevingslicht op de Philips Hue lampen.

Klik hier om Philips Hue sync te downloaden

Omgevingslicht

Met de Hue Sync App is het mogelijk om bijvoorbeeld kleurvolle explosies uit een spel na te bootsen met omgevingslicht. Zo stelt de Sync App de kleuren op het scherm af op het licht van de Hue lampen. Daardoor krijg je een betere ervaring en worden films, games, YouTube content en foto’s echt tot leven gebracht.

synchroniseer je lampen met muziekJe kunt Philips Hue Sync App onder meer gebruiken voor het synchroniseren van je verlichting met video’s zoals YouTube en Netflix. Maak je eigen discotheek aan de hand van de koppeling met muziek en overige audio, of laat games tot leven komen aan de hand van games die je speelt op je Mac of Windows.

Om deze app te kunnen gebruiken heb je tenminste een of meer Hue lampen nodig. Heb je meerdere lampen, dan heb je ook de tweede generatie Bridge nodig. Daarna kun je naar hartenlust de omgevingsverlichting regelen.

Philips Hue Sync installeren op een Mac

Op een Mac is de Philips Hue Sync-app vrij eenvoudig te gebruiken. Wel krijg je te maken met het beveiligingsmechanisme van macOS. Bij installatie dien je naar de instellingen van je Mac te gaan en vervolgens ‘Beveiliging en privacy’ aan te klikken. Er wordt dan gevraagd of je toestemming geeft om een extensie te installeren. Klik op ‘Sta toe’.

Vervolgens kun je met de macOS-app aan de slag. Je kunt in de app een kleurenpalet kiezen, een game of video aan de lampen verbinden en vervolgens de lampen synchroniseren met wat je ziet op je scherm van je iMac of MacBook.

Philips Hue Sync installeren op Windows

Uiteraard kun je Philips Hue Sync ook gebruiken op een Windows besturingssysteem. De installatie gaat dan een stuk eenvoudiger dan bij macOS. Download het installatiebestand en volg de stappen op het scherm. Vervolgens worden de lampen automatisch gevonden wanneer je gebruikmaakt van een tweede generatie Bridge-module. Het programma ziet er op zowel Mac als Windows hetzelfde uit en is daarom eenvoudig te bedienen.

Hoe weet Philips welke kleuren in mijn omgeving passen?

Philips Hue Sync verandert de kleuren en intensiteit van de Hue lampen aan de hand van de weergave op de computer. Dat komt doordat de software het beeld analyseert. Aan de hand van ingewikkelde algoritmes worden de juiste kleuren in de kamer weergegeven. Dat werkt ook met audio; de software analyseert dan het ritme van de muziek en het genre van een nummer. In de app kun je onder meer de helderheid instellen; subtiel, gemiddeld, hoog of intens. Het is ook mogelijk zelf een kleurenpakket te kiezen.

Een reactie plaatsen