Philips Hue Sync app

Er zijn verschillende Hue apps, waarmee het bedienen van de Philips Hue lampen heel eenvoudig wordt! Kijk bijvoorbeeld eens naar de officiële Philips Hue app! Dit is echter niet de enige Hue app, die je kunt gebruiken voor de bediening van Philips Hue lampen. Philips heeft sinds begin 2018 een nieuwe app geïntroduceerd, waarmee het mogelijk is om de Philips Hue-lampen aan de hand van de computer of Apple Mac te bedienen en met elkaar te laten synchroniseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lichten af te stemmen op de sfeer van een film, muziek of een spel dat gespeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat films kijken of games spelen nog intenser ervaren wordt. Wat ons betreft behoort deze app thuis in onze Philips Hue app top 10!

De Hue Sync app is gratis te installeren voor zowel Windows, als Apple iOS. Met de app is het mogelijk om de kleuren die weergegeven zijn op het scherm om te zetten in omgevingslicht op de Philips Hue lampen.

Ook enthousiast? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Omgevingslicht

Met de Hue Sync App is het onder andere mogelijk om kleurrijke explosies uit een spel na te bootsen met omgevingslicht. Zo stelt de Sync App de kleuren van de Hue lampen af op de gebeurtenissen op je scherm. Daardoor krijg je een betere ervaring en worden films, games, YouTube content en bijvoorbeeld foto’s echt tot leven gebracht.

synchroniseer je lampen met muziekJe kunt Philips Hue Sync App onder meer gebruiken voor het synchroniseren van je verlichting met video’s zoals YouTube en Netflix. Maak je eigen discotheek aan de hand van de koppeling met muziek en overige audio, of laat games tot leven komen aan de hand van games die je speelt op je Mac of Windows-computer.

Om deze app te kunnen gebruiken heb je tenminste een of meer Hue lampen nodig. Heb je meerdere lampen, dan heb je ook de tweede generatie Bridge nodig. Daarna kun je naar hartenlust de omgevingsverlichting regelen. Deze Philips Hue Bridge is overigens altijd nodig, wanneer je de Hue lampen wilt koppelen aan de apps op je mobiele telefoon of tablet.

Philips Hue Sync installeren op een Mac

Op een Mac is de Philips Hue Sync-app vrij eenvoudig te gebruiken. Wel krijg je te maken met het beveiligingsmechanisme van macOS. Bij installatie dien je naar de instellingen van je Mac te gaan en vervolgens ‘Beveiliging en privacy’ aan te klikken. Er wordt dan gevraagd of je toestemming geeft om een extensie te installeren. Klik op ‘Sta toe’!

Vervolgens kun je met de macOS-app aan de slag. Je kunt in de app een kleurenpalet kiezen, een game of video aan de lampen verbinden en vervolgens de lampen synchroniseren met wat je ziet op je scherm van je iMac of MacBook.

Philips Hue Sync installeren op Windows

Gebruik de Philips Hue Sync app niet alleen op een computer van Apple, maar ook gebruiken een computer met het Windows-besturingssysteem. De installatie gaat op Windows nog makkelijker, dan op macOS. Download het installatiebestand en volg de stappen op het scherm. Vervolgens worden de lampen automatisch gevonden, wanneer je gebruik maakt van een tweede generatie Hue Bridge-module. Het programma ziet er op zowel Mac als op Windows hetzelfde uit. Daarbij komen ook de functies van de app op beide besturingssystemen met elkaar overeen.

Hoe weet Philips welke kleuren in mijn omgeving passen?

Philips Hue Sync verandert de kleuren en intensiteit van de Hue lampen aan de hand van de weergave op het computerscherm. Dit wordt mogelijk gemaakt door software, welke een voortdurende analyse van het beeld maakt. Aan de hand van ingewikkelde algoritmes worden vervolgens de juiste kleuren in de kamer weergegeven. Dat werkt ook met audio; de software analyseert in dit geval het ritme van de muziek en het genre van een nummer.

In de Philips Hue Sync app kun je onder meer de helderheid van de verlichting instellen. Kies tussen een subtiel, gemiddeld, hoog of intens licht. Het is ook mogelijk zelf een kleurenpakket te kiezen, waarbij deze niet wordt aangepast op de kleuren van het beeldscherm.

Klik hier om Philips Hue Sync te downloaden!

Hue Sync App

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!