Handig overzicht van Philips Hue schakelaars

Je lampen bedienen met een lichtschakelaar in plaats van de officiële Philips Hue app? Dat is heel eenvoudig met een van de Philips Hue schakelaars. Je vindt de Philips Hue schakelaars in het overzicht met Hue accessoires. Naast de schakelaars kunnen ook dimmers van Philips Hue interessant zijn. Hiermee creëer je een hele gezellige sfeer in huis. Wil je weten welke Philips Hue lichtknoppen er allemaal zijn? Op deze pagina hebben we ze voor jou op een rijtje gezet!

Wist je dat de Philips Hue dimmer standaard onderdeel is van het Philips Hue Starterpack? Wanneer je wilt beginnen met Philips Hue is dit pakket het meest geschikt. Naast de dimmer zit hier namelijk ook een Philips Hue Bridge in, evenals drie Philips Hue lampen. Zo heb je alles om direct van start te kunnen gaan met het opzetten van je eigen Philips Hue-systeem. Onderstaand overzicht toont je de prijzen voor het Philips Hue Starterpack bij verschillende betrouwbare webwinkels. Zo ben je altijd verzekerd van een scherpe prijs! 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Philips Hue dimmer schakelaar

Philips Hue lichtschakelaar dimmerDe meest bekende Philips Hue schakelaar om je smart lampen mee te kunnen bedienen, is de Philips Hue dimmer. Deze dimmer beschikt over vier knoppen en heeft drie functies. Zo kun je je lampen in- en uitschakelen of dimmen en wissel je eenvoudig tussen verschillende lichtstanden. Dit kunnen de standaard lichtscènes zijn, maar ook je eigen gemaakte lichtschema’s.

Je kan de dimmer gebruiken als afstandsbediening, maar als wandschakelaar. Je doet dit door de dimmer terug te plaatsen in zijn houder op de muur. Deze houder voor aan de muur kun je bevestigen met de meegeleverde schroefjes, met plakstrips aan de achterzijde en met behulp van het magneetje. Het magneetje is ideaal als je hem wilt plaatsen op metalen ondergronden, zoals je koelkast of kunststoffen kozijnen. Zo hoef je geen gaten te boren! 


Philips Hue Tap schakelaar

Philips Hue lichtschakelaar tapWanneer je wat meer functies wilt, is de Philips Hue tap wandschakelaar wellicht het overwegen waard. Deze schakelaar heeft namelijk vier knoppen, die je naar eigen wens kan instellen. Je kan meer lichtscènes en helderheidniveaus toewijzen dan bij de Hue dimmer mogelijk is. Daarnaast werkt de Hue Tap op kinetische energie. Dat houdt in, dat de schakelaar wordt opgeladen bij aanrakingen. Op deze manier hoef je dus nooit de batterij te vervangen, wat bij de Philips Hue dimmer wel het geval is.

Ook het bevestigen van de Hue Tap is eenvoudig. Net als de Hue dimmer, beschikt de Hue Tap over een 3M-plakstrip aan de achterzijde. Daarbij kan deze accessoire gemonteerd worden middels het meegeleverde bevestigingsmateriaal.


Friends of Hue schakelaar

Friends-of-hue-schakelaar-nikoMeer op zoek naar een schakelaar die past bij andere lichtknoppen binnen je woning? In dat geval zijn de “Friends of Hue”-schakelaars waarschijnlijk het meest geschikt. Deze wandschakelaars zijn gemaakt door externe fabrikanten en niet door Philips zelf. Je kunt ervan uit gaan dat deze lichtknoppen van een goede kwaliteit zijn, want ze zijn ontworpen door partijen die zich al eerder bewezen hebben met lichtknoppen. Enkele merken zijn: Niko, Feller by Scheider Electric en Vimar.

Helaas zijn nog niet alle lichtknoppen van deze partijen verkrijgbaar, maar dit zal de komende jaren veranderen. Alleen Niko heeft op dit moment lichtknoppen die geschikt zijn voor Philips Hue lampen. 


Waarom een Philips Hue schakelaar gebruiken als het ook zonder kan?

Wij adviseren aan alle Philips Hue gebruikers om een Philips Hue schakelaar toe te voegen aan hun systeem. De schakelaar maakt het bedienen van de verlichting net iets comfortabelen! Je hebt niet langer de Hue app op je smartphone of tablet nodig om de lampen te kunnen bedienen. Wel zo prettig, wanneer je telefoon niet in de buurt is of wanneer de batterij leeg is. Daarbij wil je de telefoon niet altijd naast je hebben liggen. Denk aan een situatie waarbij je samen met je partner een romantische film kijkt. De Hue dimmer maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen de verschillende lachstanden van je Philips Hue lampen. 

Zoals in dit artikel beschreven werd, vormt de Philips Hue dimmer standaard een onderdeel van het starterspakket van Philips Hue. Met de dimmer schakel je niet alleen tussen lichtstanden. Ook is het heel eenvoudig om het licht richting het eind van de avond te dimmen. Zo creëer je met de dimmer een hele gezellige sfeer in huis! 

Ook enthousiast? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!