Welke Philips Hue schakelaars zijn er? Wij zetten ze voor je op een rijtje

Je lampen bedienen met een lichtschakelaar in plaats van de Hue app? Dat is is zeker mogelijk. Er zijn namelijk een aantal Hue accessoires te koop waarmee je de smart verlichting kan bedienen zonder een smartphone nodig te zijn. Wil je weten welke Philips Hue lichtknoppen er allemaal zijn? Op deze pagina hebben we ze voor jou op een rijtje gezet!

Philips Hue dimmer schakelaar

Philips Hue lichtschakelaar dimmerDe meeste bekende Hue schakelaar om je smart lampen te bedienen is de Philips Hue Switch dimmer. Deze dimmer beschikt over 4 knoppen en heeft 3 functies. Zo kun je je lampen in en uitschakelen, dimmen en wisselen tussen verschillende licht standen. Dit kunnen de standaard licht scenes zijn maar ook je eigen gemaakte licht schema’s.

Je kan de dimmer gebruiken als afstandsbediening, maar is ook makkelijk te plaatsen op verschillende ondergronden, zodat je hem kan gebruiken als wandschakelaar. Zo kun je hem bevestigen met met de meegeleverde schroefjes, plakstrips aan de achterzijde en met behulp van het magneetje. Het magneetje is ideaal als je hem wilt plaatsen op metalen ondergronden, zoals je koelkast of kunststoffen kozijnen.

Philips Hue Tap schakelaar

Philips Hue lichtschakelaar tapWanneer je wat meer functies wilt, is de Philips Hue tap wandschakelaar wellicht een beter alternatief. Deze schakelaar heeft namelijk 4 knoppen die je naar eigen wens kan instellen. Je kan meer licht scenes en helderheids-niveaus toewijzen dan de Dimmer. Daarnaast werkt de tap op kinetische energie. Dat houdt dat hij word opgeladen bij aanrakingen. Daardoor hoef je dus nooit de batterij te vervangen, wat bij de dimmer wel het geval is.

Ook het bevestigen van de Hue tap is appeltje, eitje. Want ook hij beschikt namelijk over een 3m plakstrip aan de achterzijde en kan gemonteerd worden door middel van het meegeleverde bevestigings-materiaal.

Friends of Hue schakelaar

Friends-of-hue-schakelaar-nikoMeer op zoek naar een schakelaar die past bij andere lichtknoppen in huis? Dan zijn de friends of Hue schakelaars waarschijnlijk het meest geschikt. Deze wandschakelaars zijn gemaakt door externe fabrikanten en niet door Philips zelf. Ook kun je er van uit gaan dat deze lichtknoppen van goede kwaliteit zijn, want ze zijn ontworpen door partijen die zich al eerder bewezen hebben met licht knoppen. Enkele merken zijn, Niko, Feller by Scheider Electric en Vimar.

Helaas zijn nog niet alle lichtknoppen van deze partijen verkrijgbaar, maar dit zal in de loop van 2019 gaan veranderen. Alleen Niko heeft op dit moment lichtknoppen die geschikt zijn voor Philips Hue.

Waarom een Philips Hue schakelaar gebruiken als het ook zonder kan?

Wij adviseren aan alle Hue gebruikers om altijd een Philips Hue schakelaar toe te voegen aan het systeem. Want er komen wel eens situaties voor dat zo’n schakelaar erg handig kan zijn. Stel je eens voor dat je je smartphone niet bij de hand hebt of je partner komt thuis en de Hue app niet op zijn/haar telefoon geïnstalleerd heeft. Op deze momenten zul je erg blij zijn dat je toch je lampen kan instellen op de juiste licht stand. Natuurlijk kun je ook de standaard schakelaar gebruiken, maar hier kan je alleen de lampen mee in en uitschakelen. Niet dimmen en ook niet wisselen van licht scenes. Als je meer mogelijkheden wilt hebben om je lampen te bedienen, dan zijn lichtknoppen een must have!

Plaats een reactie