Philips Hue scenes maken: bedien Hue met Google Home!

Steeds meer mensen creëren tegenwoordig hun eigen lichtscènes voor het slimme verlichtingssysteem van Philips Hue. Sinds kort kun je zo’n persoonlijke Philips Hue scenes maken, en deze vervolgens bedienen met Google Home!

Niet alleen de lichtscènes, maar ook gewoon het in- en uitschakelen van je Hue lampen hoeft niet meer via de app te gebeuren. Je geeft namelijk gewoon een simpele spraakopdracht aan Google Home! Dit doe je snel en effectief door middel van het volgende commando: ‘Hey Google, lampen aan’!

Om een soortgelijk commando te geven voor je persoonlijke creaties, zul je natuurlijk eerst even zelf zo’n scene moeten aanmaken. Hoe dit precies werkt lees je hieronder!

Philips Hue scenes maken

Zelf je persoonlijke Philips Hue scenes maken is gelukkig vrij eenvoudig gehouden door Philips. Open de Philips Hue app op een smartphone of tablet. Mocht je de app nog niet gedownload hebben? Deze is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Klik vervolgens linksboven op ‘nieuwe scène’ en selecteer je vervolgens de ruimte, waarvoor je de scène wilt gaan maken.

Philips Hue scenes maken Philips Hue scenes maken


In het volgende scherm stel je de kleur van jouw persoonlijke Philips Hue scene samen. De mogelijkheden wat betreft het creëren van een ‘eigen’ kleur zijn eindeloos in de app. Dankzij het kleurenwiel van Philips kies je als gebruiker namelijk uit 16 miljoen kleurvariaties. Meer dan genoeg om zelf mee aan te slag te gaan!

Ook kun je een foto selecteren en deze vervolgens gebruiken voor een animerende lichtscène. Je haalt zo dus in principe het specifieke licht van desbetreffende foto, voor eventjes terug in je woonkamer.

Als je uiteindelijk tevreden bent met de kleur van je Philips Hue lampen, dan druk je op ‘bewaar’. Afsluitend geef je de scene een naam en klik je wederom op ‘bewaar’.


Philips Hue scenes maken 

Eigen Philips Hue scenes instellen


Volg je deze stappen, dan verschijnt je eigen creatie in de Philips Hue app. Op dit punt is het echter nog niet mogelijk om deze scene te bedienen door middel van een Google Home commando. Je zult namelijk eerst de Philips Hue lampen moeten koppelen met Google Home. Hiervoor gebruik je het volgende commando:

‘Hey Google, synchroniseer Philips Hue!’

Nadat je Philips Hue hebt gesynchroniseerd, kun je de net aangemaakte lichtscène gaan gebruiken door middel van een Google Home commando.

Philips Hue scenes bedienen met Google Home

In principe is de koppeling nu gemaakt, dus eigenlijk kun je direct beginnen met het bedienen van je persoonlijke creaties. Stel je hebt de lichtscène ‘avondlicht’ genoemd, dan geef je het volgende commando: ‘Hey Google, activeer avondlicht’

 Philips Hue scenes bedienen met Google Home


Het is trouwens wel belangrijk om te weten, dat zo’n eigen scène in eerste instantie voor alle Philips Hue lampen geldt in huis. Geef je de Google Home dus het commando voor deze lichtscène, dan verandert op dat moment elke Hue lamp in huis van kleur.

Wat je zou kunnen om dit te omzeilen, is per kamer een aparte lichtscène creëren. Deze geef je vervolgens ieder een aparte naam. Zo weet je precies in welke kamers de zelfgemaakte scènes actief zijn.

Naast het geven van Google Home commando’s voor je Philips Hue verlichting, kun je de slimme speaker ontzettend veel interessante opdrachten geven. Ga je de functies van Google Home combineren met die van andere slimme producten, dan maak je het leven voor jezelf een stuk makkelijker.

Wil je meer weten over Google Home opdrachten, slimme speakers of andere smart home producten? Neem dan eens een kijkje op het smart home blog Lazylife.nl.

Plaats een reactie