How To: Philips Hue scenes maken

Steeds meer mensen creëren hun eigen lichtscènes voor het slimme verlichtingssysteem van Philips Hue. Het is daarbij sinds kort mogelijk om een persoonlijke Philips Hue scène te bedienen met Google Home! Je hebt hierdoor niet langer een mobiele telefoon of tablet nodig, maar roept de scènes op via je stem. Overigens is dit niet de enige mogelijkheid die Google Home je biedt. Ook het in- en uitschakelen van je Philips Hue lampen hoeft niet meer via de app te gebeuren, wanneer je dit apparaat gebruikt. Je geeft een simpele spraakopdracht aan Google Home, waarna de Philips Hue Bridge voor de koppeling met de lampen zorgt. 

Een voorbeeld van een commando om de lampen in te kunnen schakelen via Google Home is: ‘Hey Google, lampen aan’! Voordat je een soortgelijk commando kunt geven voor het inschakelen van je persoonlijke creaties, zal je eerst zelf zo’n scène moeten aanmaken. Hoe dit precies werkt lees je hieronder! Houd er rekening mee, dat je minimaal één Philips Hue lamp nodig hebt en daarbij moet beschikken over een Philips Hue Bridge. 

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Philips Hue scenes maken

Zelf je persoonlijke Philips Hue scenes maken is gelukkig vrij eenvoudig gehouden door Philips. Open de Philips Hue app op een smartphone of tablet. Mocht je de app nog niet gedownload hebben, dan is deze gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. Kijk ook eens naar de verschillende andere Philips Hue apps die worden aangeboden door derden. Hiermee haal je nog meer uit de slimme lampen van Philips. Wij stelden eerder al een top 10 Philips Hue apps voor je samen. 

Na het openen van de officiële Philips Hue app klik je linksboven op “Nieuwe scène“, om vervolgens de ruimte te selecteren waarvoor je de scène wilt gaan maken.

Philips Hue scenes maken Philips Hue scenes maken


In het volgende scherm stel je de kleur van jouw persoonlijke Philips Hue scène in. De mogelijkheden wat betreft het creëren van een ‘eigen’ kleur zijn eindeloos in de app. Dankzij het kleurenwiel van Philips kies je als gebruiker uit maar liefst 16 miljoen kleurvariaties. Meer dan genoeg om zelf mee aan te slag te gaan!

Ook kun je een foto selecteren en deze vervolgens gebruiken voor een animerende lichtscène. Je haalt zo dus een specifieke kleur uit de desbetreffende foto. Zo is bijvoorbeeld de vakantie voor eventjes terug in je woonkamer! 

Als je na verloop van tijd tevreden bent met de kleur van je Philips Hue lampen, druk je op “Bewaar”. Afsluitend geef je de scene een naam en klik je wederom op “Bewaar“. 


Philips Hue scenes maken 

Eigen Philips Hue scenes instellen


Volg je deze stappen, dan verschijnt je eigen creatie in de Philips Hue app. Op dit punt is het echter nog niet mogelijk om deze scene te bedienen door middel van een Google Home commando. Je zult namelijk eerst de Philips Hue lampen moeten koppelen met Google Home. Hiervoor gebruik je het volgende commando:

‘Hey Google, synchroniseer Philips Hue!’

Nadat je Philips Hue hebt gesynchroniseerd, kun je de net aangemaakte lichtscène gaan gebruiken door middel van een Google Home commando.

Philips Hue scenes bedienen met Google Home

Nu de koppeling met Google Home gemaakt is, kun je eigenlijk direct beginnen met het bedienen van je persoonlijke creaties. Stel je hebt de lichtscène “Avondlicht” genoemd. In dat geval geef je het volgende commando: ‘Hey Google, activeer avondlicht!’

 Philips Hue scenes bedienen met Google Home


Het is trouwens wel belangrijk om te weten, dat zo’n eigen scène in eerste instantie voor alle Philips Hue lampen geldt in huis. Geef je de Google Home dus het commando voor deze lichtscène, dan verandert op dat moment elke Philips Hue lamp in huis van kleur.

Wat je zou kunnen doen om dit te omzeilen, is per kamer een aparte lichtscène creëren. Deze geef je vervolgens ieder een aparte naam. Zo weet je precies in welke kamers de zelfgemaakte scènes actief zullen zijn.

Naast het geven van Google Home commando’s voor je Philips Hue verlichting, kun je de slimme speaker ontzettend veel interessante opdrachten geven. Ga je de functies van Google Home combineren met die van andere slimme producten, dan maak je het leven voor jezelf een stuk makkelijker.

Wil je meer weten over Google Home opdrachten, slimme speakers of andere smart home producten? Neem dan eens een kijkje op het smart home blog Lazylife.nl.

Philips Hue Starterpack kopen 

Om te kunnen beginnen met het koppelen van Philips Hue lampen aan Google Home, of überhaupt het aanmaken van scènes heb je een Philips Hue lamp en Philips Hue Bridge nodig. Beide elementen zijn onderdeel van het Philips Hue Starterpack. Onderstaand hebben we de prijzen voor dit pakket bij verschillende webwinkels voor je op een rij gezet. 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!