Philips Hue en Razer Chroma – Intense game ervaring

Gamen is vaak ter spanning en ontspanning. Tegenwoordig is het mogelijk het gevoel te krijgen volledig in de game te zitten, dankzij de slimme verlichting van Philips. De Philips Hue lampen zijn aan te sluiten op de apparatuur van Razer Chroma. Op die manier wordt de verlichting voortdurend gewijzigd aan de omgeving in de game.

Doordat de verlichting meegaat met de effecten in de game, krijgen gamers het gevoel echt in de game te zitten. Dat levert een speciale ervaring op. De Philips Hue lampen in combinatie met de Razer Chroma brengen gamen naar een heel nieuw niveau. De Chroma-techniek is onder meer terug te vinden in laptops, toetsenborden en muizen.

Een betere game ervaring

Met de Razer Chroma-technologie in combinatie met de slimme verlichting van Philips Hue, krijg je een heel nieuwe ervaring tijdens het gamen. De integratie met de Razer zorgt voor zeer kleurrijke effecten in de kamer tijdens het gamen. Zo kan de kamer volledig dezelfde kleuren krijgen als in de games. Daardoor verlies je je concentratie niet.

Met de lampen is bijvoorbeeld af te leiden wanneer iemand te weinig HP heeft. Daarnaast krijgt de gamer dezelfde kleuren om zich heen als het omgevingslicht in de game. Met andere woorden; de effecten in de game worden gekopieerd naar de ervaring in het echte leven.

Het gaat niet om zo maar gameverlichting, maar de Philips Hue-lampen zijn perfect om bijvoorbeeld een geavanceerd gamingsysteem aan vrienden te laten zijn. Daarnaast is het mogelijk de effecten van de Philips Hue-lampen te laten pulseren. Dit alles is mogelijk dankzij de tweede generatie Philips Hue Bridge.

Philips Hue Bridge

Bridge philips hue razer koppelenDe tweede generatie Philips Hue Bridge is sneller en heeft meer geheugen. Daardoor is er amper vertraging op de kleuren in de omgeving van de game, en de verlichting in de kamer. De effecten sluiten naadloos op elkaar aan. Bovendien kunnen Razer Chroma, Philips Hue en de Bridge ook worden gebruikt met Alexa van Amazon, HomeKit van Apple en Google Assistant.

Aan de slag met Hue en Razer Chroma

Razer Chroma is speciaal voor en door gamers ontwikkeld. Met de Chroma is het mogelijk de uitdrukkingen van de gamer om te zetten in omgevingsverlichting in de ruimte. Het gaat dus niet alleen om kleurrijke effecten, maar het is mogelijk de persoonlijke speelstijl tot uitdrukking te brengen in combinatie met de verlichting van Philips Hue.

Razer Philips Hue module

Het instellen van de Philips Hue verlichting met de Razer Chroma is zeer eenvoudig. Ten eerste dien je in de Philips Hue-app een zogenaamde entertainmentgroep aan te maken. Download en installeer daarna het programma Razer Synapse 3. In dit programma dient de Philips Hue-module geïnstalleerd te worden. Er is een instructievideo beschikbaar van Philips Hue en Razer, zodat je de zaken eenvoudig aan elkaar kan koppelen.

Wat heb je nodig?

Uiteraard is het noodzakelijk een aantal apparaten aan te schaffen om de Philips Hue en Razer Chroma met elkaar te kunnen koppelen. Als je nog niet beschikt over het Philips Hue systeem, kun je het beste beginnen met een Hue starterskit. Een starterkit is beste keus om kennis te maken met Hue en wordt verkocht met in gangbare fittingen. Daarnaast ben je voordeliger uit dan wanneer je de lampen, bridge en dimmer los koopt.

Wanneer je al over de Bridge beschikt, zijn er verschillende Hue lampen te verkrijgen die je kan koppelen met je Razer hardware. Populaire lampen zijn de Hue Go en de Hue Play bars.

Een reactie plaatsen