Philips Hue plafondlampen kopen? onze top 5

Elke woning beschikt over plafondlampen, het zijn dan ook de meest gebruikte lampen die er bestaan. Plafondlampen oftewel plafonnières zijn geschikt om donkere ruimtes goed te verlichten. Denk hierbij aan keukens, badkamers, werk of studeerkamers. Echter zijn de plafondlampen van Philips Hue meer dan alleen een standaard plafonnière. Deze lampen zijn namelijk smart, waardoor ze ook geschikt zijn om wat meer sfeer in de woonkamer te creëren. Je kan ze dimmen met verschillende Hue accessoires, maar als je wilt genieten van alle mogelijkheden, gebruik je de app van Hue. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van 5 Philips Hue plafondlampen die het meest populair zijn. 

Philips Hue plafondlampen Top 5

Being plafondlamp

Philips hue plafondlamp beingÉén van de populaire modellen is de Philips Hue Being plafondlamp. Deze lamp is 34,8 cm groot en geeft voldoende licht om elk ruimte in huis te goed te verlichten. De kap is gemaakt van melkglas en zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig over de ruimte word verdeeld. Ook het plafond word voorzien van een mooie gloed dankzij de doorzichtige ring aan de zijkant. Met behulp van de meegeleverde Hue dimmer ben je niet altijd de app nodig om je verlichting te bedienen. Switch van lichtstand of dim het licht om een gezellige sfeer te creëren. Hij is verkrijgbaar in het zwart, wit, aluminium, en is één van de voordeligste modellen uit de Hue plafondlamp serie.

Philips Hue Being beknopte specificaties 
FormaatD 34,8 cm B 34,8 cm H 5,1 cm
Gewicht1,7 kg
MateriaalKunststof, metaal
KleurenZwart, wit, aluminium
LichtbronWhite ambiance
licht capaciteit2400 lumen

Fair plafondlamp

plafondlamp fair philips hueOok de Philips Hue Fair plafondlamp is een zeer gewaardeerde plafonnière. Deze heeft een doorsnede van 44 cm en is daarmee net iets groter dan de hier bovengenoemde. Je kan deze lamp gebruiken op verschillende plekken in huis. Bijvoorbeeld in de hal of boven de eettafel, maar ook in de slaapkamer kan deze lamp perfect dienen als wake-up light. Deze optie kun je instellen met de app, en zorgt ervoor dat je iedere ochtend fris naast je bed staat. Ook is er een draadloze lichtschakelaar inbegrepen. Deze kan je gebruiken om je favoriete licht recepten op te slaan, of om het licht te dimmen. Tevens kun je kiezen uit een wit of zwart armatuur.

Philips Hue Fair beknopte specificaties 
FormaatD 44,4 cm B 44,4 cm H 9,4 cm
Gewicht5 kg
MateriaalMetaal
KleurenZwart, wit
LichtbronWhite ambiance
licht capaciteit3000 lumen

Aurelle plafondlamp

Rechthoekige plafondlamp van Philips HueDe Philips Hue Cher plafondlamp is een veelzijdige lamp die een bak met licht geeft. Hij heeft namelijk een lichtcapaciteit van maar liefst 4200 lumen, en dat is behoorlijk hoog. Het rechthoekig design met een afmeting van 120 cm x 30 cm ziet er op het eerste oog wat simpel uit, maar dankzij de vele mogelijkheden met de Hue app is het s’avonds een plaatje om te zien. Bovendien is de Aurelle ook verkrijgbaar in het vierkant. Deze heeft wat minder licht opbrengst, maar alsnog voldoende om ruimtes goed op te lichten. Bovendien kun je de lamp ook gebruiken om extra sfeer in huis te creëren, want hij beschikt namelijk over 50.000 wit-tinten.

Philips Hue Aurelle beknopte specificaties 
FormaatD 120 cm B 30 cm H 4,6 cm
Gewicht4.955 kg
MateriaalMetaal
KleurenWit
Lichtbronwhite ambiance
licht capaciteit4200 lumen

Phoenix Downlight plafondlamp

Hue downlight plafonnièreOp zoek naar een simpele plafondlamp die niet al te duur is, maar wel te bedienen is met de Hue app? Dan is de Philips Hue Phoenix Downlight absoluut een aanrader. Dit is de goedkoopste plafondlamp uit onze top 5, maar is net zo smart. Met 50.000 wit-tinten pas je het licht aan naar elke gelegenheid. Gebruik Koel licht om je beter te concentreren of voeg warm tinten toe om extra sfeer te creëren. Het design is wat simpel, maar dankzij het 3d ontwerp geeft het s’avonds een cool effect. 

Philips Hue Phoenix beknopte specificaties 
FormaatD 14 cm B 14 cm H 8,3 cm
Gewicht0.5 kg
MateriaalKunststof
KleurenWit
Lichtbronwhite ambiance
licht capaciteit447 lumen

Beyond plafondlamp

Philips Hue Beyond plafondlampWat ons betreft is de Philips Hue Beyond plafondlamp de beste uit onze top 5. Dit is namelijk de enige in dit lijstje die over 16 miljoen kleuren en alle denkbare wit-tinten beschikt. Dankzij de hoeveelheid licht combinaties zijn de mogelijkheden met deze lamp bijna eindeloos. Zo kun je hem bijvoorbeeld gebruiken als sfeerverlichting, maar kan hij je woonkamer ook omtoveren tot een ware kleuren spektakel. Hij beschikt namelijk over 2 ingebouwde led lampen die je apart kan bedienen. Deze Philips Hue plafondlamp verdient een speciaal plekje, bijvoorbeeld in je woon of slaapkamer. Het is immers ook de duurste plafonnière uit de Philips Hue serie en staat ook in onze Philips Hue top 5.

Philips Hue Beyond beknopte specificaties 
FormaatD 45 cm B 45 cm H 20,8 cm
Gewicht4 kg
Materiaalkunststof
KleurenWit
LichtbronColor ambiance
licht capaciteit1200 lumen

Welke Philips Hue lampen voor het plafond zijn het meest geschikt?

Voordat je een Philips Hue plafondlamp gaat kopen, zijn er aantal punten waar je rekening mee kan houden. Bijvoorbeeld het formaat en design.

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, zijn plafondlampen verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn middelmaatjes maar ook grote kolossale bakken die een ruimte vel kunnen op lichten. Deze bakken met licht zijn dan ook geschikt voor grote ruimtes. Niet echt ideaal voor kleine ruimtes, zoals de keuken of een kleine hal. Hier zijn de middelmaat lampen, zoals de Hue Phoenix of Fair veel beter geschikt voor.

Philips Hue plafondverlichting met wit licht of 16 miljoen kleuren

Ook de plafondlampen van Hue komen met verschillende licht tinten. Zo zijn er plafonnières die alleen over wit licht beschikken, maar ook over 16 miljoen kleuren, zoals de Hue Beyond. De Philips Hue lampen met 16 miljoen kleuren zijn het populairst, want daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan bijvoorbeeld de lampen mee laten kleuren met je favoriete muziek, films en games, of laten knipperen bij een inkomende mail. Echter betaal je hier dan ook meer voor. Voor ruimtes waar je weinig tot niet komt zijn deze lampen wat te prijzig. Hiervoor kun je beter de plafondlampen gebruiken die alleen over wit-tinten beschikken of onze Philips Hue aanbiedingen in de gaten te houden. Daar plaatsen we namelijk actuele Philips Hue aanbiedingen van de beste shops!

Alternatief 

Als je al plafond armaturen in huis hebt, kun je ook de losse lichtbronnen gebruiken als alternatief. Zo kun je veel geld besparen, maar je plafondlamp is net zo smart! Deze lichtbronnen zijn verkrijgbaar in alle gangbare fittingen, E27, E14, maar ook halogeen spots kun je vervangen met de slimme LED spots van Philips Hue. Wil je gebruik maken van alle mogelijkheden, dan ben je de Bridge nodig. Wanneer je deze nog niet hebt, is het verstandig te beginnen met een Philips Hue starterspakket. Deze beschikt naast de Bridge over 3 led lampen en een lichtschakelaar.  

Plaats een reactie