Top 5: Philips Hue plafondlampen kopen

Plafondlampen, die ook wel plafonnières genoemd worden, zijn de meest gebruikte lampen. Ze worden gebruikt om donkere ruimtes verlichten, om ruimtes van een gezellige sfeer te voorzien, enzovoorts. Groot voordeel aan plafondlampen, is dat ze maar weinig ruimte in beslag nemen. Ideaal voor op een klein balkon, een studentenkamer of in de badkamer. Ook op zoek naar mogelijkheden om de sfeer in huis te verbeteren? Kijk eens naar onze top 5 Philips Hue plafondlampen! 

De plafondlampen van Philips Hue zijn veel meer dan standaard plafonnières alleen. Ze hebben een bijzonder stijlvolle vormgeving voor een scherpe prijs. Daarbij zijn de lampen smart, wat het mogelijk maakt om ze op afstand te bedienen. Zo kan je ze dimmen met verschillende Hue accessoires, is het met app van Hue mogelijk om de lamp in- en uit te schakelen, enzovoorts. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de top 5 Philips Hue plafondlampen die het meest populair zijn. 

Ook enthousiast? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Philips Hue plafondlampen top 5

#5: Being plafondlamp

Philips hue plafondlamp beingEen van de populairste modellen is de Philips Hue Being plafondlamp. Deze lamp is 34,8 cm groot en geeft voldoende licht om elk ruimte in huis goed te kunnen verlichten. De kap is gemaakt van melkglas en zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Ook het plafond wordt voorzien van een mooie gloed, dankzij de doorzichtige ring aan de zijkant. Met behulp van de meegeleverde Hue dimmer heb je niet altijd de app nodig om je verlichting te bedienen. Switch van lichtstand of dim het licht om een gezellige sfeer te creëren. Dit model is verkrijgbaar in het zwart, wit en aluminium. Leuk detail, dit is één van de voordeligste modellen uit de Hue plafondlamp serie van Philips.

Philips Hue Being beknopte specificaties 
FormaatD 34,8 cm B 34,8 cm H 5,1 cm
Gewicht1,7 kg
MateriaalKunststof, metaal
KleurenZwart, wit, aluminium
LichtbronWhite ambiance
licht capaciteit2400 lumen

#4: Fair plafondlamp

plafondlamp fair philips hueOok de Philips Hue Fair plafondlamp is een zeer gewaardeerde plafonnière. Deze Hue lamp heeft een doorsnede van 44 cm en is daarmee net iets groter dan het vorige model. Je kan deze Hue smart lamp gebruiken op verschillende plekken in huis. Gebruik de lamp in de hal of boven de eettafel, maar ook in de slaapkamer. Hier komt deze lamp goed tot zijn recht als wake-up light. Je kunt deze optie heel eenvoudig instellen met de Philips Hue app. Een wake-up light zorgt ervoor dat je iedere ochtend fris uit bed opstaat. Standaard wordt er een draadloze lichtschakelaar met de lamp meegestuurd. Deze kan je gebruiken om je favoriete lichtrecepten op te slaan, of om het licht te dimmen. Tevens kun je kiezen uit een witte of zwarte armatuur.

Philips Hue Fair beknopte specificaties 
FormaatD 44,4 cm B 44,4 cm H 9,4 cm
Gewicht5 kg
MateriaalMetaal
KleurenZwart, wit
LichtbronWhite ambiance
licht capaciteit3000 lumen

#3: Aurelle plafondlamp

Rechthoekige plafondlamp van Philips HueDe Philips Hue Cher plafondlamp is een veelzijdige lamp, die een bak met licht geeft. Deze lamp heeft namelijk een lichtcapaciteit van maar liefst 4200 lumen, wat in vergelijking met andere modellen behoorlijk hoog is. Het rechthoekige design met een afmeting van 120 cm x 30 cm ziet er op het eerste oog wat simpel uit. Dit verandert, wanneer je de lamp begint te gebruiken. Dankzij de vele mogelijkheden met de Hue app is het met name ’s avonds een plaatje om te zien! Naast dit rechthoekige model, wordt de Aurelle ook aangeboden als een vierkant. Deze lamp heeft een wat beperktere lichtopbrengst, maar geeft alsnog voldoende licht af om ruimtes goed te kunnen verlichten. Met maar liefst 50.000 wittinten biedt de lamp je in iedere situatie een prettige sfeer! 

Philips Hue Aurelle beknopte specificaties 
FormaatD 120 cm B 30 cm H 4,6 cm
Gewicht4.955 kg
MateriaalMetaal
KleurenWit
Lichtbronwhite ambiance
licht capaciteit4200 lumen

#2: Phoenix Downlight plafondlamp

Hue downlight plafonnièreOp zoek naar een simpele en slimme plafondlamp die niet al te duur is? Deze Philips Hue Phoenix Downlight plafondlamp is te bedienen met de officiële Philips Hue app. Dit is de goedkoopste plafondlamp uit onze top 5, maar is net zo smart als andere lampen. Met 50.000 wittinten pas je het licht aan naar elke gelegenheid! Gebruik koel licht om je beter te concentreren, of voeg warme tinten toe om extra sfeer te creëren. Het design is wat simpel, maar dankzij het 3D-ontwerp geeft de lamp ’s avonds een heel tof effect. 

Philips Hue Phoenix beknopte specificaties 
FormaatD 14 cm B 14 cm H 8,3 cm
Gewicht0.5 kg
MateriaalKunststof
KleurenWit
Lichtbronwhite ambiance
licht capaciteit447 lumen

#1: Beyond plafondlamp

Philips Hue Beyond plafondlampWat ons betreft is de Philips Hue Beyond plafondlamp de beste Philips Hue plafondlamp uit onze top 5. Dit is namelijk de enige lamp in dit lijstje, die over 16 miljoen kleuren en alle denkbare wittinten beschikt. Daar waar andere lampen enkel verschillende wittinten bieden. Dankzij de hoeveelheid lichtcombinaties zijn de mogelijkheden met deze lamp bijna eindeloos. Gebruik een fris wit licht om je beter te kunnen concentreren in huis, of ga voor een warm rood licht in de avonduren. De Hue lamp beschikt over twee ingebouwde ledlampen die je apart kunt bedienen. Deze Philips Hue plafondlamp verdient een speciaal plekje, bijvoorbeeld in je woon- of slaapkamer. Het is immers ook de duurste plafonnière uit de Philips Hue serie en staat ook in onze algemene Philips Hue top 5!

Philips Hue Beyond beknopte specificaties 
FormaatD 45 cm B 45 cm H 20,8 cm
Gewicht4 kg
Materiaalkunststof
KleurenWit
LichtbronColor ambiance
licht capaciteit1200 lumen

Welke Philips Hue lampen voor het plafond zijn het meest geschikt?

Voordat je een Philips Hue plafondlamp gaat kopen, zijn er aantal punten om rekening mee te houden. Het formaat en design van de lamp zijn hier logische voorbeelden van. Er is echter meer om naar te kijken! 

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, zijn plafondlampen verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn middelmaatjes, maar ook grote kolossale bakken met een bijzonder hoge lichtopbrengst. Deze bakken zijn dan ook zeer geschikt voor grote ruimtes. Voor het verlichten van kleine ruimtes, zoals de keuken of een kleine hal, kun je beter voor een van de andere lampen kiezen. Voorbeelden van geschikte Hue lampen voor deze ruimtes zijn de Hue Phoenix en de Philips Hue Fair.

Philips Hue plafondverlichting met wit licht of 16 miljoen kleuren

Ook de plafondlampen van Hue komen met verschillende lichttinten. Zo zijn er plafonnières die alleen over wit licht beschikken, maar lampen met meer dan 16 miljoen kleuren. Een voorbeeld van zo’n breed inzetbare lamp is de Hue Beyond. De Philips Hue lampen met 16 miljoen kleuren zijn het populairst, omdat de mogelijkheden hierbij eindeloos zijn. Je kan de Hue lampen bijvoorbeeld mee laten kleuren met je favoriete muziek, films en games, of laten knipperen bij een inkomende mail. Houd er wel rekening mee, dat de Hue lampen met 16 miljoen kleuren aanzienlijk duurder zijn dan modellen met enkel wittinten. Het is afhankelijk van de ruimte waar je deze Hue lampen wilt gaan gebruiken, of het loont om hier extra voor te betalen. Soms zijn goedkopere alternatieven met enkel wit licht veel geschikter! Daarbij kun je ook aan het witte licht van deze Hue lampen een warme tint toevoegen. 

Alternatief 

Als je al plafondarmaturen in huis hebt, kun je ook losse lichtbronnen van Philips Hue gebruiken. Op deze manier bespaar je veel geld, maar is je plafondlamp net zo smart! Deze Hue lampen zijn verkrijgbaar in alle gangbare fittingen: E27 en E14. Wist je dat ook halogeenspots te vervangen zijn door de slimme LED spots van Philips Hue? Hiermee kies je voor een duurzame, slimme oplossing! Wanneer je alle functies van Philips Hue lampen wilt kunnen gebruiken, dan ben je de Bridge van Philips Hue nodig. Wanneer je deze nog niet hebt, is het verstandig te beginnen met een Philips Hue starterspakket. Deze beschikt naast de Bridge over drie led lampen en een lichtschakelaar. Onderstaand vind je de prijs voor dit pakket bij verschillende aanbieders. 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!