Philips Hue Motion Sensor

Laat je verlichting automatisch branden door je Hue systeem uit te breiden met de Philips Hue Motion sensor. Loop de kamer binnen en de sensor activeert meteen de door jou gekozen lampen. Daarnaast schakelt hij de verlichting weer uit als je de kamer verlaat. Dankzij het kleine formaat, plaats je de Hue Motion sensor overal in je huis en staat of hangt het je nooit in de weg.

Meer informatie

Beschrijving

Met de Philips Hue bewegingssensor heb je bijna geen lichtschakelaar of dimmer meer nodig. De Philips Hue Motion Sensor activeert de lampen vanzelf als je de kamer binnenkomt en zet ze ook weer voor je uit.  Echter is het apparaat ook geschikt als je altijd verlicht thuis wilt komen. Hang de sensor op een slimme plek, bijvoorbeeld bij de voordeur, zodat de lampen gaan branden als je aan komt rijden of wandelen. Je kan je eigen licht scenes instellen, waardoor je altijd het perfecte licht hebt voor ieder moment!

Licht voor dag en nacht

Automatisch gedimd licht als je s’nachts naar het toilet moet. Daardoor ben je niet meteen verblind en maak je ook niet je partner wakker. Door routines en timers in te stellen kan je zelf bepalen welk licht op welk tijdstip je wilt hebben. Overdag kies je voor helder licht, zodat je je beter kan concentreren. S’nachts schakelt het apparaat het nachtlicht in, zodat je niemand wakker maakt maar nog wel genoeg ziet om de weg in het huis te vinden.

Daglicht Philips Hue Motion Sensor

Dankzij een daglicht sensor weet de Hue Motion precies wanneer het de lampen moet inschakelen. Stel de lichtgevoeligheid in met de Hue app, zodat het de lampen inschakelt op de momenten wanneer je het nodig bent. Bijvoorbeeld bij het koken, studeren, een toiletbezoek of tijdens het huishouden.

Werkt met Homekit

Deze sensor kan je ook bedienen met de Apple Homekit en laten communiceren met andere slimme apparaten in huis. Laat bijvoorbeeld de verwarming tegelijk aan gaan met de lampen als de Hue sensor beweging detecteert. Echter kun je in de app ook zien hoe warm het is in de kamer. De Hue motion beschikt namelijk ook over een temperatuur meter.

Eenvoudig te plaatsen

De Philips Hue sensor bevestigen is kinderlijk eenvoudig. Het apparaat werkt op batterijen en volledig draadloos. Daardoor kan je het apparaat in elke kamer plaatsen, bij de keukendeur, op het dressoir, in de garage, badkamer of hang hem bij de voordeur met meegeleverde schroeven. Met het kleine magneetje aan de achterkant hang je de sensor op aan metalen oppervlaktes, zoals een koelkast of vriezer. Wanneer je de keuken binnenkomt schakelt de verlichting automatisch in en weer uit als er geen beweging word gedetecteerd.

Conclusies over Philips Hue Motion Sensor

De Philips Hue Motion Sensor is een handige accessoire voor je Hue lampen en hangt je nooit in de weg. Met een prijs van gemiddeld 39 euro is het product wat aan de prijzige kant, helemaal als je meerdere ruimte wilt voorzien van sensoren. Daarentegen doet het apparaat wat het moet doen en vergeet je nooit meer je verlichting uit te zetten. Makkelijk in te stellen met de Hue app geen geknooi met snoeren en stopcontacten.