11 Coole Philips Hue mogelijkheden die je waarschijnlijk nog niet wist

Met de slimme lampen van Philips Hue, kun je veel meer dan alleen je lampen in en uitschakelen of dimmen. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van 11 coole Philips Hue mogelijkheden. De standaard functies zijn te doen middels de officiële Philips Hue app, maar er zijn ook nog apps van derden waarmee je nog meer functies tot je beschikking hebt.

Sta elke ochtend fris naast je bed

Philips hue mogelijkheden: wake upSta elke ochtend frist en fruitig naast je bed met de ontwaak functie van Philips Hue. In plaats van geluid van een wekker, sta je op met natuurlijk wit licht die geleidelijk feller gaat branden. Daardoor lijkt het net of de opkomende zon door je ramen naar binnen schijnt. En wat is nu lekkerder dan fris opstaan met opkomend zon licht?

In de Hue app stel je de tijdstip in wanneer je wakker wilt worden en bepaal je de transitie tijd. Je kan meerdere wekkers en ruimtes in stellen, zodat niet alleen jij, maar ook de rest van het gezin fris wakker kan worden. Je kan hiervoor de losse lichtbronnen gebruiken, maar ook is de Philips Hue Go hier een geschikte lamp voor.

Timers

Stel een timer in, zodat alle of specifieke lampen op gekozen tijdstippen gaan knipperen. Dit kan handig zijn tijdens het koken, zodat je precies weet wanneer het eten van het vuur moet of wanneer je baby ligt te slapen en je wilt voorkomen dat hij of zij wakker word gemaakt door een alarm wanneer bijvoorbeeld de was klaar is.

Een timer activeren is net zo makkelijk als een wekker instellen. Klik in de Hue app op het tabblad routines en kies voor timers. Stel de gewenste tijd en kies uit 1 van de licht recepten. Wanneer je de timer hebt ingesteld, begint hij direct te lopen. De timer word automatisch opgeslagen, zodat je deze de volgende keer niet meer hoeft in te stellen. 

Beveilig je huis beter met Philips Hue

Naast timers en wekkers, kunnen je lampen ook op verschillende tijdstippen laten aanspringen. Daardoor lijkt het alsof je thuis bent en heb je groter kans dat inbrekers je huis over slaan. Ideaal als je op vakantie bent en je woning veilig achter wilt laten. 

laat de Hue buitenlampen aan gaan als het donker begint te worden en stel voor binnen verschillende routines in.

Daarnaast zijn er ook alarm systemen, zoals het woonveilig alarm systeem, die compatibel zijn met Philips Hue. Mocht men toch willen proberen in te breken, dan schrikken ze zich rot door het rood knipperen waarschuwingslicht en het harde alarm geluid.  

Laat je interieur en inboedel extra opvallen met Philips Hue led strips

philips hue mogelijkheden ledstrips plaatsen op creative wijzePhilips Hue led strips zijn geschikte lampen om je interieur thuis extra op te laten vallen. Je kan speciale led strip profielen kopen (vaak gemaakt van melkglas) en ophangen aan bijvoorbeeld het plafond. Maar je kan de led strips ook bevestigen zonder een profiel, met behulp van de plakstrip aan de achterzijde.

Laat bijvoorbeeld een zachte warme gloed onder de bank weg komen of laat je moderne keuken opvallen met helder, wit licht. Doordat de strip flexibel is, kun je de strip op elke gewenste plek plaatsen en je inboedel in huis laten glanzen.

Creëer de beste licht recepten voor je dagelijkse routines

Licht kan je helpen om in een bepaalde sfeer te komen. Bij het opstaan zul je waarschijnlijk ander licht willen dan wanneer je het bijvoorbeeld romantisch of gezellig wilt maken. Met de  Hue licht recepten heb je altijd het perfecte licht voor elke situatie of moment. Kies uit 1 van de standaard recepten of maak je eigen recepten en sla ze op in de app.

Je kan er ook voor kiezen dat het lichtstand word aangepast op bepaalde tijdstippen. Zo kun je bijvoorbeeld s’nachts meer een gedimd licht creëren en overdag een wat helder licht, zodat je beter ziet tijdens je huishoudelijke taken, werken of studeren.

Je lampen volledig automatiseren

Met de home & away functie hoef je nooit meer in het donker thuis te komen. Je lampen springen aan wanneer je de oprit op komt rijden en gaan weer uit zodra je de woning verlaat. Deze optie kun je instellen via de officiele Philips Hue app. Om van deze functie gebruik te maken moet de locatie herkenning op je smart device aan staan.

Voor binnenshuis zijn er sensoren, zoals de Philips Hue Motion sensor. Deze kun je eenvoudig bevestigen aan elke oppervlakte en schakelt het licht in zodra je een kamer binnenkomt. 

Koppel Philips Hue aan weersomstandigheden 

Philips hue mogelijkheden, wanneer gaat het regenen?Misschien heb je ooit eens meegemaakt. Je hebt de was buiten opgehangen en je bent binnen bezig met andere taken. Je hebt niet door dat het begint te regenen en de was is kletsnat. Met IFTT ( If This, Then that ) ben je er voortaan op tijd bij. De lampen reageren namelijk op verschillende weersomstandigheden. Begint het buiten te spetteren, dan kun je bijvoorbeeld de lampen blauw laten knipperen, zodat je snel je was naar binnen kan halen.

Ook wanneer het gaat vriezen, sneeuwen of wanneer je wilt weten wanneer de zon ondergaat, kunnen lampen van Philips Hue jouw een seintje geven. IFTT is gratis te downloaden voor zowel IOS en Android apparaten. 

Laat je lampen knipperen bij een inkomend bericht

Niet alleen bij weersomstandigheden, maar ook bij een inkomend bericht kun je Philips Hue lampen laten knipperen. Zo zie je nooit meer een email over het hoofd en weet je direct wanneer je getagt bent in een Facebook bericht. Pas de kleuren aan, zodat je precies weet wanneer er een belangrijk of onbelangrijk bericht binnen komt. 

Combineer Hue met Google Home

Met de slimme speaker van Google, bedien je je verlichting ook met je stem. Zet bijvoorbeeld je buiten verlichting aan door te zeggen “Hey Google, zet alle buitenlampen aan” of verander de kleur van de Hue Beyond plafondlamp door te zeggen “Hey Google, maak plafondlamp 1 paars”.

Daarnaast kun je de helderheid aanpassen en het licht in verschillende kamers dimmen. Maar dat is niet het enige. Je kan namelijk ook je lampen omzetten naar disco verlichting door gebruik te maken van de IFTT. Zet de Disco applet aan in de app en geef de speaker de commando “Hey Google, It’s Partytime!”

De Google Home is verkrijgbaar in 2 soorten. Je hebt de Google home  en de Google Home mini. Beide speakers zijn los te koop maar ook in voordeelbundels waardoor je veel voordeliger uit bent. De Philips Hue lampen koppelen met de Google Home speaker is een fluitje van een cent en binnen enkele seconden gedaan.

Synchroniseer met je favoriete muziek

Er zijn verschillende apps om je lampen te synchroniseren met je favoriete muziek, waardoor ze veranderen van kleuren en flikkeren op de beat.  1 van onze favorieten is iLightshow. Deze staat dan ook in onze lijst met de beste Philips Hue apps

Koppel de app met je Spotify account en je kan direct beginnen met instellen. Kies uit 1 van de voorgeprogrammeerde licht scenes, zoals auto, chill en party, of maak eenvoudig je eigen licht creaties door de snelheid, kleuren en helderheid aan te passen. Creëer een ware houseparty of laat het licht subtiel mee kleuren op rustige liefdes liedjes. 

Ultieme bioscoop ervaring met Philips Hue

Philips Hue mogelijkheden cinemaGeniet van ultieme bioscoop ervaring door je Hue lampen mee te laten kleuren op games, films of series. Alle lampen nemen de kleuren over van het scherm, waardoor je het dolby surround effect voor je ogen creëert. De beste app die je hiervoor kan gebruiken is Philips Hue sync. Deze is gratis voor zowel Mac als windows computers. 

Start de game, open Hue sync en laat explosies van bijvoorbeeld de game Call of Duty of Battlefield terug komen in je lampen of Koppel de pc met je televisie en laat licht effecten terug komen door heel je woonkamer.

 

 

 

Een reactie plaatsen