Ken jij deze 11 coole Philips Hue mogelijkheden al?

Met de slimme lampen van Philips Hue, kun je veel meer dan alleen je lampen in- en uitschakelen of dimmen. Hieronder vind je een selectie van 11 coole Philips Hue mogelijkheden. Gebruik de standaardfuncties middels de officiële Philips Hue app. Naast deze app van Philips zelf, zijn er ook tal van apps van derden. Hiermee haal je nog veel meer uit je Philips Hue lampen! 

Direct starten? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Sta elke ochtend fris naast je bed

Philips hue mogelijkheden: wake upSta elke ochtend fris en fruitig naast je bed met de ontwaak-functie van Philips Hue. In plaats van gewekt te worden door het geluid van een wekker, sta je op met natuurlijk wit licht. Dit licht zal geleidelijk steeds feller gaan branden. Hierdoor lijkt het net of de opkomende zon door je ramen naar binnen schijnt. Wat is er nu lekkerder, dan fris opstaan met opkomend zonlicht?

In de Hue app stel je het tijdstip in wanneer je wakker wilt worden en bepaal je de transitietijd. Je kan meerdere wekkers en ruimtes instellen. Zo word niet alleen jij wakker, maar ook de rest van het gezin!  Je kan hiervoor de losse lichtbronnen gebruiken, maar ook is de Philips Hue Go is hier een geschikte lamp voor. Het voordeel van de Philips Hue Go, is dat je deze niet hoeft te combineren met de Philips Hue Bridge. 

Timers

Stel een timer in, zodat alle of specifieke lampen op gekozen tijdstippen gaan knipperen. Dit kan handig zijn tijdens het koken, zodat je precies weet wanneer het eten van het vuur moet. Ook is deze functie handig wanneer je baby ligt te slapen en je wilt voorkomen, dat hij of zij wakker wordt gemaakt door een alarm wanneer de was bijvoorbeeld klaar is.

Een timer activeren is net zo makkelijk als een wekker instellen. Klik in de Hue app op het tabblad “Routines” en kies voor “Timers”. Stel de gewenste tijd in en kies uit een van de beschikbare lichtrecepten. Wanneer je de timer hebt ingesteld, begint hij direct te lopen. De timer wordt automatisch opgeslagen, zodat je deze de volgende keer niet opnieuw hoeft in te stellen. 

Lees ook: routines en timers instellen.

Beveilig je huis beter met Philips Hue

Naast de mogelijkheid om timers en wekkers in te stellen, kunnen je de Philips Hue lampen ook op verschillende tijdstippen laten inschakelen. Hierdoor lijkt het alsof je thuis bent en neemt de kans op een inbraak in huis sterk af. Ideaal wanneer je op vakantie bent en je woning veilig achter wilt laten, of wanneer je tot laat op het werk zit. Laat de Philips Hue buitenlampen inschakelen als het donker begint te worden en stel voor binnen verschillende routines in.

Daarnaast zijn er ook alarmsystemen, zoals het Woonveilig alarmsysteem, die compatibel zijn met Philips Hue lampen. Mocht men toch een inbraakpoging in je woning doen, dan zullen de Philips Hue lampen een waarschuwingslicht activeren. Het alarmsysteem in huis zorgt voor een hard geluid. De perfecte combinatie om de inbrekers uit je woning te verdrijven!  

Over het gebruik van Philips Hue lampen als een alarmsysteem hebben wij een uitgebreid artikel geschreven: Huis beveiligen met Philips Hue

Ook veiliger wonen? Het kan met Philips Hue!

Starterskit

Laat je interieur en inboedel extra opvallen met Philips Hue led strips

philips hue mogelijkheden ledstrips plaatsen op creative wijzePhilips Hue led strips zijn geschikte lampen om elementen in je interieur thuis extra op te laten vallen. Je kan speciale profielen voor de Philips Hue led strips kopen (vaak gemaakt van melkglas) en ophangen aan bijvoorbeeld het plafond. Je kan de led strips echter ook bevestigen zonder een profiel, met behulp van de plakstrip aan de achterzijde.

Laat bijvoorbeeld een zachte warme gloed onder de bank wegkomen, of laat je moderne keuken opvallen met een helder, wit licht. Doordat de strip flexibel is, kun je de strip op elke gewenste plek plaatsen en je inboedel in huis laten glanzen.

Creëer de beste lichtrecepten voor je dagelijkse routines

Licht kan je helpen om in een bepaalde sfeer te komen. Bij het opstaan zal je waarschijnlijk ander licht willen, dan wanneer je het bijvoorbeeld romantisch of gezellig wilt maken. Met de Hue lichtrecepten heb je altijd het perfecte licht voor elke situatie of moment. Kies uit een van de standaardrecepten of maak je eigen recepten en sla ze op in de app! Zo kun je voortaan sneller schakelen naar de verlichting, die jij bij een situatie vindt passen. 

Je kunt er ook voor kiezen om een lichtstand automatisch aan te laten passen op bepaalde tijdstippen. Zo kun je bijvoorbeeld ’s nachts voor een gedimd licht kiezen en overdag een wat helderder licht laten schijnen door je ruimtes. Ideaal wanneer je regelmatig thuis aan het studeren bent, of je wilt concentreren op je werk. 

Je Hue lampen volledig automatiseren

Met de “Home & Away”-functie hoef je nooit meer in het donker thuis te komen. Je lampen springen automatisch aan wanneer je de oprit op komt rijden en gaan weer uit zodra je de woning verlaat. Deze optie kun je instellen via de officiele Philips Hue app. Om van deze functie gebruik te maken moet de locatieherkenning op je smart device ingeschakeld worden.

Wil je ook de verlichting in huis automatisch laten reageren op je aanwezigheid in ruimtes? Kies in dat geval voor de bewegingssensoren van Philips Hue, waarvan de Philips Hue Motion sensor het beste voorbeeld is. Deze sensor kun je eenvoudig bevestigen aan elk oppervlakte en schakelt het licht in zodra je een kamer binnenkomt.

Koppel Philips Hue aan weersomstandigheden 

Philips hue mogelijkheden, wanneer gaat het regenen?Misschien heb je het ooit eens meegemaakt:  je hebt de was buiten opgehangen en bent binnen bezig met andere taken. Je hebt hierbij niet altijd door dat het begint te regenen en de was kletsnat wordt. Met IFTT-technologie (If This, Then That) ben je er voortaan op tijd bij! De Philips Hue lampen reageren namelijk op verschillende weersomstandigheden. Begint het buiten te spetteren, dan kun je de lampen bijvoorbeeld blauw laten knipperen, zodat je snel je was naar binnen kunt halen.

Ook wanneer het gaat vriezen, sneeuwen of wanneer je wilt weten wanneer de zon ondergaat, kunnen lampen van Philips Hue je een seintje geven. IFTT is gratis te downloaden voor zowel IOS– en Android-apparaten. 

Laat je lampen knipperen bij een inkomend bericht

Niet alleen bij weersomstandigheden, maar ook bij een inkomend bericht kun je Philips Hue lampen laten knipperen. Zo zie je nooit meer een belangrijke email over het hoofd en weet je direct wanneer je genoemd bent in een bericht op Facebook of Instagram. Pas de kleuren aan, zodat je precies weet wanneer er een belangrijk of onbelangrijk bericht binnen is gekomen! Het instellen hiervan is heel eenvoudig via de app van Philips Hue. 

Ook genieten van slimme Hue lampen in huis? 

Starterskit

Combineer Hue met Google Home

Met de slimme speaker van Google bedien je je verlichting ook met je stem. Handig, wanneer je de telefoon niet bij de hand hebt of wanneer deze leeg is. Zet bijvoorbeeld je buitenverlichting aan door te zeggen: “Hey Google, zet alle buitenlampen aan“, of verander de kleur van de Hue Beyond plafondlamp door te zeggen “Hey Google, maak plafondlamp 1 paars“.

Daarnaast kun je de helderheid aanpassen en het licht in verschillende kamers dimmen. Dat is echter niet het enige, wat mogelijk is met de combinatie van Philips Hue lampen en Google Home. Je kan namelijk ook je lampen omzetten naar discoverlichting door gebruik te maken van IFTT. Zet de “disco applet” aan in de app en geef de speaker het commando “Hey Google, It’s Partytime!

Google Home is verkrijgbaar in twee soorten. Je hebt de Google Home in zijn standaardvorm en de Google Home mini. Beide speakers zijn los te koop, maar ook als onderdeel van de Philips Hue voordeelbundels. Zo ben je voordeliger uit, wanneer je nog geen Philips Hue Starterpack hebt. De Philips Hue lampen koppelen met de Google Home speaker is een fluitje van een cent en binnen enkele seconden gedaan.

Synchroniseer met je favoriete muziek

Er zijn verschillende apps om je lampen te synchroniseren met je favoriete muziek, waardoor ze veranderen van kleur en flikkeren op de beat. Een van onze favorieten is de app iLightshow. Deze staat dan ook in onze lijst met de beste Philips Hue apps

Koppel de app met je Spotify-account en begin direct met instellen hiervan. Kies uit een van de voorgeprogrammeerde lichtscènes, zoals auto, chill en party. Een alternatief is de mogelijkheid om eenvoudig je eigen lichtcreaties te maken door de snelheid, kleuren en helderheid aan te passen. Creëer een ware houseparty of laat het licht subtiel meekleuren op rustige liefdesliedjes. 

Ultieme bioscoop ervaring met Philips Hue

Philips Hue mogelijkheden cinemaGeniet van een ultieme bioscoopervaring, door je Philips Hue lampen mee te laten kleuren op games, films of series. Alle lampen nemen de kleuren over van het scherm, waardoor je het dolby surround-effect voor je ogen creëert. De beste app die je hiervoor kan gebruiken is Philips Hue Sync. Deze is gratis voor zowel Mac- als Windows-computers. 

Start de game, open Hue Sync en laat explosies van bijvoorbeeld de game Call of Duty of Battlefield terugkomen in de Philips Hue lampen. Je kunt er ook voor kiezen om de pc met je televisie te koppelen, om lichteffecten uit een film terug te laten komen in de lampen binnen je woon- of slaapkamer.

Philips Hue Starterpack als basis van jouw slimme verlichting 

Ben je ook enthousiast over de mogelijkheden van Philips Hue lampen? In dat geval raden we je aan te beginnen met een Philips Hue Starterpack. Dit pakket bevat drie Hue lampen, een Philips Hue Bridge en de dimmer. Zo heb je alle benodigdheden om je eigen Philips Hue-systeem op te kunnen zetten. Je zou dit op termijn uit kunnen breiden met een van de Philips Hue amaturen of voordeelbundels. In onderstaand overzicht hebben we de prijs voor deze Philips Hue Starterpack bij verschillende betrouwbare webwinkels voor je op een rijtje gezet. Zo profiteer je altijd van een scherpe Philips Hue prijs! 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!