Philips Hue Lightstrip Plus (2 meter)

De Philips Hue Lights strip plus is een flexibele lichtbron die je op verschillende manieren kan gebruiken. Gebruik de strip als sfeer verlichting of laat je keuken extra opvallen met heldere wit-tinten. Want ook deze Philips Hue lamp kan alle kleuren en wit-tinten aannemen. De strip heeft een lengte van 2 meter en kun je uitbreiden tot wel 10 meter. Hij is eenvoudig te bevestigen door middel van een 3M plakstrip.

Bekijk ook onze Philips Hue ledstrip review.

Meer informatie

Categorie:

Beschrijving

De Hue Lightstrip plus is 12 mm breed, 2 meter lang en is gemaakt van doorzichtig materiaal. Aan het einde van de strip bevind zich de connector om de lichtbron te voorzien van stroom. Deze strip is eenvoudig uit te breiden tot 10 meter met Philips Hue verlengstukken van een meter. Wanneer de strip te lang is, kun je deze inkorten door de strip af te knippen op het schaar icoontje. (om de 32 cm) Houdt hierbij wel rekening mee dat de strip niet zonder een soldeerbout aan elkaar gemaakt kan worden.

Voldoende lichtopbrengst en 16 miljoen kleuren

Met 1600 lumen lichtopbrengst is deze Lightstrip stukken beter dan het vorige model. (Friends of Hue lightstrip) Het grote verschil zit in de lichtopbrengst. De Hue Lightstrip plus is ruim 13 keer zo sterk als zijn voorganger en 3 keer zo sterk dan de losse Hue lampen. Je kan er dus van uit gaan dat het lichtopbrengst ruim voldoende is. Echter staat de lichtopbrengst bij ons thuis op 40% omdat 100% lichtopbrengst veel te fel is.

Philips Hue Lightstrip eenvoudig bevestigen

Omdat de strip flexibel is, plaats je de strip eenvoudig op elk gewenste plek. Om het beste licht effect te creëren dien je de strip zo te plaatsen dat je de led lampjes zelf niet ziet. Wil je net als ons de strip boven aan het plafond bevestigen? Gebruik dan een led strip profiel of een hoekprofiel en plaats de strip 10 tot 15 cm van de muur af, zodat het licht mooi over de muur schijnt. Plak je de strip korter op de wand, dan zie je lichtbolletjes op de muur wat weer een minder mooi effect geeft. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de strip achter het bureau, onder de keuken kastjes of achter het beeldscherm of tv te plakken.

3M plakstrip

De Philips Hue Lightstrip Plus bevestig je door middel van de 3M plak strip aan de onderzijde. De plakstrip is onderbroken, zodat je niet meteen het plak gedeelte bloot legt aan stof, maar per gedeelte van 10 cm.

Wij hebben de ledstrips op verschillende ondergronden geplakt en zijn tot de conclusie gekomen dat deze 3M plakstrip op bijna alle ondergronden goed hecht. Het is wel raadzaam om de ondergrond stof en vetvrij te maken met bijvoorbeeld een vochtige doek voor optimale hechting.

Heb je de strip verkeerd geplakt? Direct na het plaatsen kun je de strip deels corrigeren en plakt het nog voldoende. Wanneer je de strip meerdere malen los haalt zal deze niet goed meer plakken. Dit hebben wij ondervonden toen wij 1 strip op meerdere ondergronden geplaatst hadden. Op het laatst plakte het helemaal niet meer en liet de strip meteen los. Wij hebben dit opgelost door dubbelzijdig tape van de bouwmarkt over de plakstrip heen te plakken. En moet zeggen dat het aardig goed werkt!

Conclusies over Philips Hue Lightstrip

De Philips Hue Lightstrip is wat ons betreft een goede led strip die ten opzichte van andere strips ook nog eens blijft plakken. Ook het bevestigen van de strip is goed te doen. Alleen wanneer je een bocht moet maken, gaat het wat lastiger. Dit hebben wij ondervonden toen wij de strip achter onze televisie wilden plaatsen. Het is ons gelukt door de hoeken wat minder haaks te maken en te vouwen op de lege stukken. Misschien niet de beste tip maar voor ons heeft het in ieder geval gewerkt. Verder is het lichtopbrengst meer dan voldoende en past het perfect bij de rest van het Hue systeem. De Philips Hue Lightstrip is wat ons betreft de beste led strip die op dit moment verkrijgbaar is.