Review: Philips Hue ledstrip

Creëer een gezellige sfeer in huis, door voor het gebruik van de Philips Hue lightstrip te kiezen! Deze led strip van Philips Hue is zeer breed inzetbaar. Gebruik de strip bijvoorbeeld achter de bank, achter een kast of rond het bed. Waar in huis kun je dit Philips Hue-product goed gebruiken? Deze Philips Hue ledstrip review zoomt in op de eigenschappen van de lichtstrip, de mogelijkheden die het je biedt en de voor- en nadelen hiervan. Om alvast een voorschot te geven: deze Philips Hue ledstrip beschikt over maar liefst 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten.

Een fijne eigenschap van de Philips Hue lightstrip is dat deze flexibel is. Daarbij kan de ledstrip, net als de andere Philips Hue producten, meekleuren met de lichteffecten van je favoriete game of film. Ook de bediening van deze ledstrip verloopt, evenals bij de overige Philips Hue lampen, middels de Hue app voor mobiele telefoons en tablets. 

Voor deze review maakten wij gebruik van drie Philips Hue ledstrips van elk 2 meter. Deze hebben wij op verschillende plaatsen gemonteerd. Eén strip onder de vensterbank, een ledstrip van Philips Hue achter de televisie en een strip aan het plafond met behulp van een hoekprofiel van de lokale bouwmarkt. 

Philips Hue ledstrip kopen

Onderstaand hebben we de goedkoopste aanbieders van de Philips Hue ledstrip voor je op een rijtje gezet. Je kunt deze Philips Hue lamp onder meer kopen bij Coolblue, Bol.com en de Duitse webwinkel van Amazon. De prijzen voor de ledstrip kunnen per aanbieder verschillen. Door op de prijs achter het product te klikken, bestel je deze Philips Hue ledstrip voor de laagste prijs! Dit product wordt ook als 2-pack aangeboden. Zo heb je voldoende ledstrips om een volledige ruimte van sfeervolle verlichting te voorzien. 

ProductWinkelPrijs
Philips Hue ledstrip PLUSBol.com - 1 meter24,99
Coolblue - 2 meter77,95
Philips Hue ledstrip PLUS (2-pack)Coolblue - 2x2 meteer155,90

verlichting achter televisie

Achter tv

Philips hue ledstrip onder vensterbank

Onder vensterbank

Philips Hue ledstrip bevestigd aan het plafond

Plafond met behulp van een hoekprofiel

Philips Hue ledstrip review: de startopstelling

Voor deze review maken wij gebruik van drie Philips Hue led strips, welke wij op verschillende plekken plaatsen. Het bevestigen is in de meeste gevallen redelijk eenvoudig. Hierbij is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken alvorens je de strip plaatst. Bij stoffige ondergronden loop je het risico, dat de Philips Hue lightstrip in de loop van tijd los begint te raken. 

montage onder vensterbank voor philips hue review

Onder een vensterbank

Minstens zo belangrijk is het zoeken van een geschikte plek voor de Philips Hue ledstrip. Na het plaatsen hiervan is de strip vrij lastig los te krijgen. Daarbij tast het de kracht van de plakstrip aan, wanneer je de Philips Hue lightstrip regelmatig op een andere plek gebruikt. Je zou een nieuwe plakstrip kunnen kopen bij de bouwmarkt. De meeste plakstrips volstaan voor het ophangen van de Philips Hue ledstrip, doordat deze relatief licht van gewicht is.  

plakken achter televisie verlichting

Achter de televisie

De voornamelijk reden waarom wij de Hue ledstrip in huis hebben gehaald, is om deze achter de televisie te plakken en het ambilight-effect te creëren. Het plaatsen van de strip achter een televisie bleek echter geen eenvoudige opgave te zijn! De Philips Hue led strip is namelijk aan de korte zijde niet te buigen, wat het bevestigen hiervan in de hoeken relatief lastig maakt. Hoewel het uiteindelijk zal lukken om de strip te monteren, kan het de overweging waard zijn om voor de Hue play te kiezen om het ambilight-effect te creëren.

strip in hoekprofiel aan het plafond

Plafond door middel van hoekprofiel

Als laatste zochten wij een manier om de strip aan het plafond te bevestigen, zonder dat de lichtbolletjes hierbij gezaagd moesten worden. Dit is op verschillende manieren te doen, bijvoorbeeld met een speciaal ledstrip profiel. In bovenstaande foto is te zien, dat wij voor deze Philips Hue lightstrip review gekozen hebben voor een simpel hoekprofiel van de bouwmarkt. Voor een dergelijk hoekprofiel betaal je niet meer dan een paar euro. De Philips Hue ledstrip hebben we op het hoekprofiel gemonteerd, om het hoekprofiel vervolgens met kit aan het plafond te bevestigen. 

Het viel bij het plaatsen op dat wanneer je de strip te dicht op de wand bevestigt, de lichtbolletjes op de muur te zien zijn. Naar onze mening is dit minder mooi en adviseren wij de strip ongeveer 10 cm van de kant te houden. 

Waarom de Philips Hue ledstrip?

Er zijn verschillende redenen om voor een Philips Hue ledstrip te kiezen, wanneer je ruimtes in huis nog gezelliger wenst te maken. Onderstaand hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet: 

#1. Toffe lichteffecten tijdens gaming 

Een van de leuke dingen die je kan doen met de strips van Philips Hue, is het mee laten kleuren van de strip met de lichteffecten van games, films of muziek. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een app om de lampen met het beeld te synchroniseren. Er zijn verschillende apps die je hiervoor kunt gebruiken! Een goed voorbeeld van zo’n app is Hue Sync. De app is eenvoudig in te stellen, waardoor je al snel geniet van fraaie lichteffecten! De droom van iedere man en stoere vrouw. 

Meer mogelijkheden ontdekken? Bekijk onze 11 coole Philips Hue mogelijkheden!

#2. Interieurelementen of meubels extra laten opvallen

De Philips Hue ledstrip is vooral bedoeld om licht te creëren op plaatsen waar je de strip zelf niet ziet. Zo kun je bijvoorbeeld licht onder de bank weg laten komen of achter je televisie, onder de vensterbank of bij de trapleuning vandaan. Het zijn slechts voorbeelden van toepassingen van de Philips Hue lightstrip. Met een klein beetje creativiteit en hulp van Youtube, kun je heel ver komen!

#3. Niet alleen als sfeerverlichting te gebruiken

Hoewel de Philips Hue strips perfect zijn voor het creëren van een fijne sfeer in huis, hebben ze een hoge lichtopbrengst. De lichtopbrengst van de strips bedraagt maar liefst 1600 lumen. Zo zijn deze strips ook zeer geschikt voor het verlichten van donkere ruimtes in huis. Hierbij moet je wel rekening houden met de plaats waar je de strip plakt. Een strip onder de bank geeft logischerwijs veel minder licht af, dan een lamp in een ledstrip profiel aan het plafond. 

#4. Eenvoudig te bevestigen

Eerder beschreven we al dat de Philips Hue ledstrips flexibel zijn. Dit maakt het relatief eenvoudig om de strips op vrijwel iedere plek in huis te gebruiken. Het enige wat je voorafgaand aan het bevestigen van de strip dient te doen, is het reinigen en drogen van de ondergrond. Zo blijft de Philips Hue light strip goed op z’n plek zitten! Je bevestigt de strip met de 3M plakstrip aan de achterzijde. 

#5. Eenvoudig op maat te maken

De Philips Hue ledstrip heeft een standaardmaat van 2 meter, maar is makkelijk uit te breiden met extensies tot een maximum van 10 meter. Ideaal, wanneer je een grotere ruimte wilt kunnen verlichten met deze Philips Hue lightstrips. Vind je een lengte van 10 meter te lang, maar een standaardmaat van 2 meter te kort? In dat geval kun je voor verschillende tussenmaten kiezen. De strips zijn in te korten met een schaar of tang op de aangegeven stippellijn. 

#6. Snel en simpel toe te voegen aan het Philips Hue systeem

Net als alle smart lampen van Philips, zijn de ledstrips eenvoudig toe te voegen aan het Hue-systeem. Steek de stekker in het stopcontact, open de Hue app en zoek naar de aan te sluiten lampen. Om gebruik te kunnen maken van de Philips Hue app in combinatie met deze strips, dien je ook een Philips Hue Bridge in huis te gebruiken. Dit is de basis van ieder Philips Hue-systeem. 

“Haal alles uit je Philips Hue-systeem met de Philips Hue Bridge.” 

#7. Voorzien van alle kleuren en wittinten

Met de Philips Hue ledstrip heb je keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. In de meeste gevallen zal je voor een zacht wit licht kiezen. Ben je op zoek naar sfeervolle effecten? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om de kleur van de verlichting mee te laten kleuren met binnenkomende meldingen op je telefoon. Zo zal de verlichting een blauwe kleur krijgen, wanneer je een melding van Facebook ontvangt. Voor het instellen van deze kleuren en meldingen dien je een speciale app te gebruiken. Een voorbeeld van een Hue app die dit mogelijk maakt is IFTT.

Nadelen van de Philips Hue ledstrip 

In deze Philips Hue ledstrip review kijken we niet alleen naar de voordelen van de Philips Hue lightstrips. Er vallen namelijk ook een aantal nadelen op te merken. Onderstaand hebben we de belangrijkste minpunten voor je op een rijtje gezet: 

#1. Plakstrip maar enkele keren te gebruiken

De 3M plakstrip aan de achterzijde van deze Philips Hue lightstrip is maar enkele keren te gebruiken. Hoe vaker je de strip loshaalt, hoe minder deze plakt. Na de strip een aantal keer te hebben losgehaald is de plakkracht  volledig weg en zal je deze moeten vervangen voor een plakstrip van de lokale bouwmarkt. Gelukkig is dit makkelijk te doen en heb je hier geen technische kennis voor nodig.

#2. Ledstrip niet te buigen aan de korte kant

Hoewel de Philips Hue led strip erg flexibel is, is hij bijna niet te buigen aan de korte kant. Dit maakt het lastig om de strip achter de televisie te plaatsen. Het is ons gelukt door in de hoeken een soort van lus te maken. Het is misschien niet de beste manier, want de Hue Play is hier een veel beter alternatief voor. De video hieronder legt precies uit hoe je de ledstrip bevestigt achter je televisie of computerscherm.

#3. Synchroniseren met films blijft lastig

De strips kunnen meekleuren met films en games, maar dan moet dit wel afgespeeld worden via een computer. Er is helaas nog geen mogelijkheid om de lamp mee te laten kleuren zonder een app aan te zetten. Wij hebben een dekstop pc aangesloten op de televisie en Hue Sync als app geïnstalleerd, zodat de verlichting meekleurt met films en series van Netflix. 

Een andere mogelijkheid om de lampen mee te laten kleuren, is het gebruik van  apps waarbij je de camera naar je televisie moet richten. Dit is echter verre van ideaal, want je telefoon moet continu gericht zijn naar het scherm.

Direct aan de slag met de Philips Hue Bridge?

Philips Hue Bridge

Conclusies uit deze Philips Hue ledstrip review

Philips Hue ledstrips zijn een van de meest flexibele lampen waar je je creativiteit helemaal op los kan laten. In deze Philips Hue lightstrip review gaven we verschillende voorbeelden van plekken, waar de strips bevestigd kunnen worden. Je zou kunnen overwegen om vergelijkbare strips te kopen bij winkels als Gamma of Action. Deze zijn veel goedkoper, maar behalen bij lange na niet hetzelfde resultaat. Zo ontbreekt smart bediening, waardoor je losse afstandsbedieningen hebt. Het is ook niet mogelijk om de strips te synchroniseren met een computer. Tot slot hebben de Philips Hue ledstrips een hogere lichtopbrengst, die je kan veranderen naar elke kleur of een normaal wit licht.

Philips Hue ledstrip | Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Overal in huis te gebruiken door flexibiliteit 
  • Groot aantal kleuren (16 miljoen) 
  • Eenvoudig te koppelen met de Philips Hue Bridge 
  • Laat de verlichting meekleuren met games

Minpunten

  • Korte kant van de strip is wat stijf 
  • Synchronisatie met films blijft lastig 
  • Verplaatsen van de strips wordt afgeraden 

Ben je na het lezen van deze Philips Hue ledstrip review ook geïnteresseerd in dit product? Onderstaand vind je de prijzen waarvoor deze accessoire bij verschillende webwinkels wordt aangeboden. 

ProductWinkelPrijs
Philips Hue ledstrip PLUSBol.com - 1 meter24,99
Coolblue - 2 meter77,95
Philips Hue ledstrip PLUS (2-pack)Coolblue - 2x2 meteer155,90

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!