Philips Hue ledstrip review – Flexibele lichtbron

Wat ons betreft is de Philips Hue lightstrip plus de meest veelzijdige lamp uit de Hue serie. Naast het feit dat deze ledstrip over 16 miljoen kleuren en 50.000 wit-tinten beschikt, is hij multifunctioneel en flexibel, waardoor je hem gebruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld onder de vensterbank of achter je beeldscherm, zodat het mee kan kleuren met de lichteffecten van je favoriete game of film!

Voor deze review maken wij gebruik van 3 ledstrips van elk 2 meter. Deze hebben wij op verschillende plaatsen gemonteerd. Één strip onder de vensterbank, achter de televisie en met behulp van een hoekprofiel van de lokale bouwmarkt aan het plafond. 

verlichting achter televisie

Achter tv

Philips hue ledstrip onder vensterbank

Onder vensterbank

Philips Hue ledstrip bevestigd aan het plafond

Plafond door middel van hoekprofiel

Voor deze review maken wij gebruik van 3 Philips Hue led strips

Voor deze review maken wij gebruik van 3 strips en plaatsen wij op verschillende plaatsen. Het bevestigen is in de meeste gevallen redelijk eenvoudig. Het is belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken alvorens je strip gaat plaatsen. Bij stoffige ondergronden heb je namelijk kans dat de strip in de loop van tijd los begint te raken. 

montage onder vensterbank voor philips hue review

Onder vensterbank

Tevens is het ook belangrijk om goed te bekijken waar je de strip gaat plaatsen, alvorens je deze gaat bevestigen. Want wanneer je de strip eenmaal hebt geplaatst, is hij vrij lastig los te krijgen. Dit is ons nu enkele keren overkomen, waardoor wij uiteindelijk de plakstrip aan de achterzijde moesten vervangen. Gelukkig was ook dit een simpele klus en hebben wij gedaan met de 3m plakstrip van de Gamma. 

plakken achter televisie verlichting

Achter de televisie

De voornamelijk reden waarom wij de Hue ledstrip in huis hebben gehaald, is om deze achter de televisie te plakken en het ambilight effect te creëeren. Het plaatsen was echter niet een makkelijke klus. De strip is namelijk aan de korte niet te buigen, waardoor het echt een gepruts word in de hoeken. Hoewel het ons uiteindelijk toch gelukt is, is het misschien beter om voor de Hue play te kiezen om het ambilight effect te creëren.

strip in hoekprofiel aan het plafond

Plafond door middel van hoekprofiel

Als laatste zochten wij een manier om de strip aan het plafond te bevestigen, zonder dat wij de lichtbolletjes zelf zagen. DIt is op verschillende manieren te doen, bijvoorbeeld met een ledstrip profiel. Wij hebben gekozen voor een simpele hoekprofiel van een paar euro. Hier hebben wij de strip in geplakt en vervolgens met kit aan het plafond bevestigd, ongeveer 10 cm van de kant.

Het viel bij het plaatsen op, dat wanneer je de strip te dicht op de wand bevestigd, je de lichtbolletjes op de muur ziet. Naar onze mening is dit minder mooi en adviseren wij de strip ongeveer 10 cm van de kant te houden. 

Waarom de Philips Hue ledstrip?

Coole licht effecten tijdens gaming 

Één van de leuke dingen die je kan doen met de strips, is het mee laten kleuren met de licht effecten van games, films of muziek. Het enige wat je hiervoor nodig bent is een app om de lampen met het beeld te synchroniseren. 

Er zijn verschillende apps die je hiervoor kan gebruiken, maar naar onze mening is er 1 die met kop en schouders boven de rest uit steekt, en dat is Hue Sync

Interieur of meubels extra laten opvallen

De Philips Hue ledstrip is vooral bedoelt om licht te creeeren op plaatsen waar je de strip zelf niet ziet. Zo kun je bijvoorbeeld licht onder de bank weg laten komen, achter je tv, onder vensterbank of trapleuning, noem maar op. Met een klein beetje creativiteit en hulp van Youtube, kun je heel ver komen!

Niet alleen als sfeerverlichting te gebruiken

Hoewel de strips perfect zijn voor wat meer sfeer in huis, hebben ze een hoge lichtopbrengst, 1600 lumen, en zijn ze ook geschikt om donkere ruimtes goed te verlichten. Hierbij moet je wel rekening houden met de plaatst waar je de strip plakt. Een strip onder de bank geeft lang niet zo veel licht als een lamp in een ledstrip profiel aan het plafond. 

Waarom zou je kiezen voor de Philips Hue ledstrip? Hieronder hebben wij alle pluspunten op een rijtje gezet. 

Eenvoudig te bevestigen

1 van de reden waarom wij de strip in huis hebben, is omdat deze flexibel is en daardoor op verschillende plaatsen in huis te plaatsen.  ( zie hieroven de 3 plekken waar wij de strips hebben bevestigd)

Je bevestigd de strip met de 3M plak strip aan de achterzijde. Deze plakt erg goed wanneer de ondergrond goed is schoongemaakt met bijvoorbeeld een vochtige doek. 

Eenvoudig op maat te maken

De Philips Hue ledstrip heeft een standaard maat van 2 meter, maar is makkelijk uit te breiden met extensions tot max 10 meter. Echter kan het ook zijn dat je een tussen maat nodig bent, bijvoorbeeld 3 meter. De strips kun je inkorten met een schaar of tang op de aangegeven stippellijn. 

Snel en simpel toe te voegen aan het Philips Hue systeem

Net als alle smart lampen van Philips, zijn de ledstrips eenvoudig toe te voegen aan het Hue systeem. Steek de stekker in het stopcontact, open de Hue app, zoek de aangesloten lampen en selecteer de ruimte waaraan de stip moet worden toegevoegd. 

Voorzien van alle kleuren en wit tinten

Ook met de Philips Hue ledstrip heb je keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren en 50.000 wit-tinten. In de meeste gevallen gebruiken wij gewoon zacht wit licht, maar bij een inkomende mail of een facebook melding, knipperen de Ledstrips blauw en rood. Je kan ook de strip laten flikkeren  wanneer het gaat regenen of te vriezen.  Dit is allemaal mogelijk met behulp van IFTT.

Zijn er dan geen minpunten te vinden?

Wanneer je alle pluspunten hierboven hebt gelezen, vraag je je misschien of er ook minpunten zijn. En die zijn er, deze vind je hieronder. 

Plakstrip maar enkele keren te gebruiken

De 3m plakstrip aan de achterzijde is maar enkele keren te gebruiken. Hoe aker je de strip los haalt hoe minder deze plakt. Na een aantal keren loshalen is de plakkracht  volledig weg en zul je deze moeten vervangen met een plakstrip van de lokale bouwmarkt. 

Kan de ledstrip niet buigen aan de korte kant

Hoewel de strip erg flexibel is, is hij bijna niet te buigen aan de korte kant. Dit maakt het lastig om de strip achter de televisie te plaatsen. Het is ons gelukt door in de hoeken een soort van lus te maken. Het is misschien niet de beste manier, want de Hue Play is hier een veel beter alternatief hoor, maar het is wel mogelijk. De video hieronder legt precies uit hoe je de ledstrip bevestigd achter je tv of beeldscherm.

Synchroniseren met films blijft lastig

De strips kunnen meekleuren met films en games, maar dan moet dit wel afgespeeld worden via een computer. Er is helaas nog geen mogelijkheid om de lamp mee te laten kleuren zonder een app aan te zetten. Wij hebben een dekstop pc aangesloten op de televisie en Hue sync geinstalleerd zodat de verlichting mee kleurt met films en series van Netflix. 

Een ander mogelijkheid om de lampen mee te laten kleuren is door middel van apps waarbij je de camera naar je tv moet richting. Echter is dit verre van ideaal.

Tot slot deze Philips Hue ledstrip review

Ledstrips zijn 1 van de meest flexibiele lampen waarmee je je creativiteit helemaal op los kan laten. Ledstrips kun je ook halen bij bijvoorbeeld de Gamma of action. Deze zijn veel goedkoper, maar behalen bij lange na niet hetzelfde resultaat. Zo ontbreekt smart bediening, waardoor je weer extra afstandsbedieningen hebt, en is het ook niet mogelijk de strips te synchoniseren met een pc. Tevens hebben de Philips Hue ledstrips een hoge lichtopbrengst die je kan veranderen in elke kleur of wit licht.

Wij hopen dat deze Philips Hue ledstrip review je op weg heeft geholpen! Heb jij een andere mening of zou je wat willen toevoegen? Laat je dan hieronder horen! 

Een reactie plaatsen