Philips Hue Koppelen Aan Google Home? Zo werkt het!

Philips Hue lampen kun je op verschillende manieren bedienen. De meest gebruikte methode is door middel van apps. Pas eenvoudig de lichtstand aan om in de juiste mood te komen, stel verschillende timers en routines in, of laat je op een natuurlijke manier ontwaken. Echter heb je hiervoor wel je smart device nodig en in sommige gevallen heb je deze niet bij de hand. De slimme speaker van Google is hier perfect voor. Want met deze speaker bedien je ook je lampen zonder een smartphone of tablet. Heb jij de slimme speaker al in huis en wil jij Philips Hue koppelen aan Google Home? Lees dan snel verder!

Waarom Philips Hue koppelen aan Google Home? Dit zijn de mogelijkheden!

Philips hue koppelen aan Google Home voor spraakbedieningWanneer je Google Home koppelt met je Philips Hue lampen, kun je eenvoudig je lampen in en uitschakelen met je stem. Maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen feller zetten of dimmen, maar ook je eigen gemaakte licht recepten oproepen. Handig als je snel een bepaalde sfeer wilt neerzetten of beter wilt zien tijdens het huishouden of studeren en je smartphone niet binnen handbereik hebt. Zin in een feestje? De speaker kan zelfs je lampen omtoveren tot disco verlichting!

Naast je lampen bedienen met je stem kun je nog veel meer!

Daarnaast gebruik je de slimme speaker ook voor al je vragen, zoals rekensommen of hoe je bepaalde gerechten maakt. Start met “Hey, Google” of “Oke, Google” en stel dan je vraag of laat Google Assistent een commando uitvoeren.  

Wat heb je nodig?

Om je Hue lampen te bedienen met je stem door middel van Google Home en Assistent heb je de volgende benodigdheden nodig. Let op! Je kan alle producten los kopen, maar zijn ook verkrijgbaar in voordeelbundels. 

Als je geen speaker hebt, kun je alsnog gebruik maken van Google Assistent. Google assistent is namelijk te downloaden op elk Android device. 

Heb je geen Andorid device, maar een Apple apparaat? Het alternatief is dan Siri of Alexa

Hoe Philips Hue koppelen met Google Home? 

Om de Philips Hue producten te koppelen met de slimme speaker van Google, moet je enkele stappen ondernemen. Hieronder hebben wij de stappen op een rijtje gezet. 

  1. Een voordeelbundel gekocht? Verbind dan eerst de Bridge met je router en download de Hue app om je lampen te activeren.
  2. Zorg dat alle apparaten, ( Google home speaker en Philips Hue ) voorzien zijn van stroom en op hetzelfde Wifi netwerk zitten.
  3. Open de Google home app, klik op de + knop en voeg lampen toe bij apparaat instellingen.
  4. Meld je aan met je Philips Hue account.
  5. Geef je lampen simpele namen, zodat je eenvoudig specifieke lampen kan bedienen.
  6. Kies de kamer die je wilt bedienen met Google Home. 
  7. Dat is het, Je bent klaar om je lampen te bedienen met behulp van Google Assistent.

Wil het je niet lukken om Philips Hue lampen te koppelen aan Google Home? Bekijk kan de onderstaande video!

Voordelig Philips Hue lampen & accessoires kopen? Bekijk de acties en aanbieding van onze beste partners!

BEKIJK DE AANBIEDINGEN

Een reactie plaatsen