Philips Hue kopen? Volledige koopgids met advies en tips

Wil jij Philips Hue kopen of ben je advies nodig? Op deze pagina hebben wij onze top partners op een rijtje gezet en geven wij alle informatie over Philips Hue lampen en accessoires.

Philips Hue Kopen Bij 1 Van Onze Top Partners


 

Waarom Philips Hue kopen?

Met de slimme verlichting van Philips breng je ieder huis weer tot leven. Bedien je lampen met een smartphone of tablet, laat ze aanspringen bij thuiskomt, of laat je op een natuurlijke manier wakker maken. Dit zijn enkele voorbeelden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen. Hieronder hebben wij alle voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Comfortabele Bediening Vanaf Elke Locatie

Een groot pluspunt is dat je overal Philips Hue lampen kan bedienen. Bekijk bijvoorbeeld met apps of je lampen niet onnidig branden of schakel ze in als je bijna thuis bent. Je kan zelfs de kleuren, wittinten en de lichtintensiteit aanpassen. Handig als je in een bepaalde sfeer thuis wilt komen.

Download de Officiele Philips Hue app, maak een account aan.

Lees ook: Philips Hue App – Slim je verlichting bedienen

Geautomatiseerde Bediening

Naast het bedienen op afstand kun je dit proces ook automatiseren. Philips hue beschikt namelijk over geofencing “automatische locatiefunctie”, zodat het systeem precies weet wanneer je lampen in of uitgeschakeld moet worden. Moet je plotseling weg en schiet je verlichting uitzetten er wel eens bij in? Hue schakelt ze automatisch voor je uit. Dit is ook handig als je op vakantie bent en inbraak wilt voorkomen. Met routines en timers kun je de Hue lampen op verschillende tijdstippen laten inschakelen. Daardoor lijkt het net of er iemand thuis is.

Spraak Bediening

1 van de nieuwe methodes om de Philips Hue smart lampen te bedienen, is met je stem. Dit kan via je telefoon met bijvoorbeeld Google assistent of Siri, maar ook met de slimme speaker van Google.

Tegenwoordig zien we de Google Home mini speaker steeds vaker voorkomen in zogenaamde voordeel bundels. Deze bundels beschikken over een Philips Hue starterspakket met extra producten, zoals meer lampen, Google Home mini speaker, Nest thermostaat, etc. Daardoor ben je natuurlijk veel voordeliger uit dan wanneer je alle producten los gaat kopen.

Energie zuinig

Alle Hue lampen zijn gemaakt met energiezuinige LED technologie. Hoewel de aanschaf van Hue lampen wat duurder zijn dan traditionele lampen, bespaar je op lange termijn en help je mee Nederland groener te maken!

Intenser film kijken en gamen

Als je een groot film liefhebber bent of wanneer gamen je hobby is, kun je je verlichting synchroniseren met bijvoorbeeld je pc. Dit doe je met Philips Hue sync. Het programma stuurt het beeld van je scherm door naar je lampen, waardoor deze steeds veranderen van kleur. Combineer een aantal Hue lampen voor de mooiste dynamische licht effecten.

Compatibel met andere slimme apparaten

Heb je nog andere smart home producten in huis, zoals een Nest thermostaat of brandmelder? Grote kans dat deze apparaten zijn met Philips Hue. Koppel bijvoorbeeld je slimme thermostaat met Hue en laat je huis automatisch verwarmen als de lampen aan gaan. Dit gebeurd allemaal via IFTT. IFTT is een protocol en betekent “If This, Than That”. Krijg je bijvoorbeeld een email of word je getagt in een Facebook bericht? Dan kunnen Hue lampen een seintje geven door een keer te knipperen. En zo zijn er nog veel meer opties wat je kan bereiken met IFTT.

Philips Hue Kopen? Kies uit verschillende soorten en modellen

Philips Hue lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en modellen. Zo zijn er losse lichtbronnen te koop, maar ook armaturen met ingebouwde LED lampen.

De losse Hue lampen zijn het meest populair. Deze lichtbronnen draai je eenvoudig in bestaande armaturen en zijn eenvoudig te verbinden met de Hue app.

Deze Hue lampen zijn verkrijgbaar in 3 soorten, Hue white, white ambiance en color ambiance. Hieronder leggen wij de verschillen uit.

White

Philips Hue white lampen kopen

De lampen met alleen wit licht zijn het goedkoopst en zijn ideaal als je een ruimte goed verlicht moet hebben. Bijvoorbeeld bij in de gang, garage of in een buitenlamp, zodat je altijd verlicht thuis komt.  Verder zijn deze lampen dimbaar en vanaf elke locatie te bedienen. Je kan ze los kopen, maar ook in duopacks, zelf in sixpacks of in combinatie met een starterskit.

White ambiance

Philips Hue white ambiance lampen kopen

Wil je wat meer sfeer verlichting creëren of licht waardoor je je beter kan concentreren? Met de Philips Hue white ambiance voeg je eenvoudig wit-tinten toe om een bepaalde sfeer te creëren. Maak het extra gezellig door warme tinten te gebruiken of word fris wakker aan de ontbijttafel met helder wit licht. Je kan namelijk kiezen uit 50.000 wit-tinten.

White & color

Hue white en color lampen kopen

Als laatste is er nog de Philips Hue color ambiance. Dit zijn de duurste modellen, gemiddeld 50 euro per bulb, maar ook de meest uitgebreide modellen. Want deze lampen beschikken over meer dan 16 miljoen kleuren en alle wit-tinten. Maak het romantisch of gebruik 1 van de lichtscenes, zoals zonsondergang, lente bloesem of geconcentreerd licht.

Armaturen met ingebouwde led lampen

Naast losse lichtbronnen zijn er ook armaturen met ingebouwde LED lampen. Hierbij moet je denken aan hanglampen voor boven je eettafel, wandlampen voor aan de muur of LED strips voor meer flexibiliteit. Daarnaast zijn er ook draadloze led lampen, zoals de Hue Go, die je ook gebruikt zonder een Bridge en overal mee naar toe neemt. Het assortiment is erg groot en geschikt voor elke interieur stijl.

Badkamerverlichting

Ook tijdens je ochtend routines kun je genieten van sfeervolle verlichting. Want Philips Hue heeft namelijk ook een aantal slimme badkamer lampen. Dit varieert van wandlampen tot aan spiegels met ingebouwde LED lampen. Echter kun je ook de losse lichtbronnen gebruiken voor je badkamer. Daarvoor moet de bestaande armatuur wel tegen vocht kunnen. Ben je welke smart lampen er voor de badkamer zijn? Bekijk hier de beste Philips Hue badkamer lampen.

Buitenverlichting

Niet alleen binnen, maar ook buiten zijn er talloze smart lampen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een waterbestendige LED strip of een wandlamp, zodat je tijdens de warme zomeravonden extra lang kan genieten van je tuin. Echter zijn er ook sokkel-lampen die bijvoorbeeld je oprit extra oplichten als je thuis komt. Stel met behulp van de app, Geofencing in, zodat je lampen automatisch aan gaan zodra je in de buurt komt. Bekijk hier alle populaire Philips Hue buitenverlichting.

Wat ben je naast lampen nog meer nodig om te starten met Philips Hue?

Bridge

Om te genieten van smart bediening ben je de Hue Bridge nodig. De Bridge is een klein vierkant kastje die je aansluit op je router met de meegeleverde ethernet kabel. Verbind de lampen en accessoires met behulp van apps met de Bridge, zodat je alle smart lampen vanaf elke locatie kan bedienen. Het enige wat je nodig bent is een Wifi of een mobiel internet verbinding. Ben je van plan om in de toekomst je Hue systeem uit te breiden? Geen probleem, via de Bridge kan je namelijk 50 smart lampen en 10 accessoires koppelen.

Lichtschakelaar

Een lichtschakelaar ben je niet persé nodig. Want je kan ook de app gebruiken om je lampen te bedienen. Maar in sommige situaties kan een lichtschakelaar goed van pas komen. Er zijn namelijk wel eens van die momenten dat bijvoorbeeld de batterij van je telefoon leeg is. Het zou dan heel vervelend zijn als je niet eens meer je lampen aan of uit kan zetten. Philips Hue kent op moment twee soorten lichtschakelaars, De Hue dimmer en de Hue Tap. Beide apparaten zijn draadloos en eenvoudig te plaatsen.

Philips Hue starterspakket kopen?

Philips Hue starterspakket kopen

Je kan er voor kiezen om alle producten los te kopen, maar je bent een stuk voordeliger uit met een Philips Hue starterspakket. Een starterskit beschikt over alle producten die je nodig bent om kennis te maken met Philips Hue. 3 Hue lampen, Hue bridge en meestal een lichtschakelaar met dim functie. Echter zijn er ook uitgebreide bundels met meer lampen of extra’s, zoals de Google home, alarm systeem of de Google Chromecast.

Bekijk ook: Philips Hue starterspakket aanbiedingen 

Tot Slot

Na het lezen van deze koopgids weet je waarschijnlijk welke soorten lampen er zijn en welke apparaten je nodig bent om te starten. Je weet immers ook dat je Philips Hue eenvoudig kan uitbreiden. Ook Philips zit niet stil en brengt regelmatig nieuwe producten op de markt. Wil jij Philips Hue kopen? Dan kan je terecht bij verschillende webshops, zoals CoolBlue en Bol.com, of je kijkt bij onze Philips Hue aanbiedingen voor de beste deals.

Tot zover deze koopgids!

Heb je vragen of suggesties? Laat dan hieronder een berichtje achter!

Voordelig Philips Hue lampen & accessoires kopen? Bekijk de acties en aanbieding van onze beste partners!

BEKIJK DE AANBIEDINGEN

Een reactie plaatsen