Philips Hue kopen? Volledige koopgids met advies en tips

Wil jij ook starten met Philips hue, maar weet je nog niet hoe? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Want in deze koopgids vertellen wij alles wat je moet weten over de slimme lampen van Signify.

Waarom Philips Hue lampen kopen?

Met de slimme verlichting van Philips breng je ieder huis weer tot leven. Bedien je lampen met een smartphone of tablet, laat ze aanspringen bij thuiskomt of laat je op een natuurlijke manier wakker maken. Hieronder hebben wij alle voordelen onder elkaar gezet.

Comfortabele Bediening Vanaf Elke Locatie

Een groot pluspunt is dat je overal Philips Hue lampen kan bedienen. Bekijk bijvoorbeeld met apps of je lampen niet onnidig branden of schakel ze in als je bijna thuis bent. Je kan zelfs de kleuren, wittinten en de lichtintensiteit aanpassen. Handig als je in een bepaalde sfeer thuis wilt komen.

Download de Officiele Philips Hue app, maak een account aan.

Lees ook: Philips Hue App – Slim je verlichting bedienen

Geautomatiseerde Bediening

Naast het bedienen op afstand kun je dit proces ook automatiseren. Philips hue beschikt namelijk over geofencing “automatische locatiefunctie”, zodat het systeem precies weet wanneer je lampen in of uitgeschakeld moet worden. Moet je plotseling weg en schiet je verlichting uitzetten er wel eens bij in? Hue schakelt ze automatisch voor je uit. Dit is ook handig als je op vakantie bent en inbraak wilt voorkomen. Met routines en timers kun je de Hue lampen op verschillende tijdstippen laten inschakelen. Daardoor lijkt het net of er iemand thuis is.

Spraak Bediening

Een andere bedieningsmethode is door middel van je stem. Met bijvoorbeeld Google Home schakel je je lampen in door te zeggen ‘Google zet mijn lampen aan” of dim je verlichting door te zeggen “Google dim mijn licht tot 20% “.

Energiezuinig

Alle Hue lampen zijn gemaakt met energiezuinige LED technologie. Hoewel de aanschaf van Hue lampen wat duurder zijn dan traditionele lampen, bespaar je op lange termijn en help je mee Nederland groener te maken!

Intenser film kijken en gamen

Als je een groot film liefhebber bent of wanneer gamen je hobby is, kun je je verlichting synchroniseren met bijvoorbeeld je pc. Dit doe je met Philips Hue sync. Het programma stuurt de kleur van het scherm door naar je lampen, waardoor je het Ambilight effect krijgt. Combineer een aantal Hue lampen voor de mooiste dynamische licht effecten.

Compatibel met andere slimme apparaten

Heb je nog andere smart home producten in huis, zoals een Nes thermostaat of brandmelder? Philips Hue kan een verbinding maken met deze apparaten, zodat je niet alleen slimmer, maar ook veiliger woont. Wanneer de rookmelder bijvoorbeeld rook signaleert, gaan de lampen knipperen, zodat je nog eerder actie kan ondernemen.

Philips Hue kopen? Zo begin je er mee

Wil jij beginnen met Philips Hue, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder leggen wij stap voor stap uit welke Hue lampen er zijn en welke Hue producten je nodig bent.

Laten we al eerst beginnen met de soorten lampen die er zijn.

Philips Hue White

Wanneer je al eens gezocht hebt op Philips Hue lampen, heb je vast gemerkt dat er lampen zijn met alleen wit licht en lampen die beschikken over kleur verlichting. De lampen met alleen wit licht zijn het goedkoopst en zijn ideaal als je een ruimte goed verlicht moet hebben. Verder zijn deze lampen dimbaar met de lichtschakelaar of de Philips Hue app.

Philips Hue white ambiance

Wil je wat meer sfeer verlichting creëren of licht waardoor je je beter kan concentreren? Met de Philips Hue white ambiance voeg je eenvoudig warme of koele tinten toe om een bepaalde sfeer te creëren. Je kan namelijk kiezen uit 50.000 wit tinten. Het juiste licht voor elk moment.

Philips Hue color ambiance

Als laatste is er nog de Philips Hue color ambiance. Dit zijn de duurste modellen, gemiddeld 50 euro per bulb. Met deze lampen kies je uit meer dan 16 miljoen kleuren. Maak het romantisch of gebruik 1 van de lichtscenes, zoals zonsondergang, bloesem en nog veel meer. Met verschillende apps laat je je color ambiance lampen meekleuren met de muziek, waardoor geen verjaardag meer hetzelfde zal zijn!

Verschillende fittingen

Naast wit en kleur verlichting, moet je ook rekening houden met verschillende fittingen. De losse lampen zijn namelijk verkrijgbaar in 3 soorten fittingen. De E27 (grote fitting), E14 (kleine fitting) en de GU10 fitting om je huidige spotjes te vervangen.

Hue Bridge

Om het Hue systeem te laten werken ben je de Hue Bridge nodig. De Bridge word ook wel het hart van het systeem genoemd. De Hue Bridge is een klein vierkant kastje die je aansluit op je router. Daardoor is het apparaat verbonden met je thuis Wifi netwerk en bedien je met apps je lampen altijd en overal. Daarnaast breid je het systeem eenvoudig uit. Want je kan namelijk 50 lampen en 12 accessoires verbinden met de Bridge.

Lichtschakelaar

Een lichtschakelaar ben je niet persé nodig. Want je kan ook de app gebruiken om je lampen te bedienen. Maar in sommige situaties kan een lichtschakelaar goed van pas komen. Er zijn namelijk wel eens van die momenten dat bijvoorbeeld de batterij van je telefoon leeg is. Het zou dan heel vervelend zijn als je niet eens meer je lampen aan of uit kan zetten. Philips Hue kent op moment twee soorten lichtschakelaars, De Hue dimmer en de Hue Tap. Beide apparaten zijn draadloos en eenvoudig te plaatsen.

Philips Hue starterspakket kopen?

Nu je weet welke producten je nodig bent, kun je er voor kiezen om alle producten los te kopen. Echter zijn er ook Philips Hue starterspakketten die uitgerust zijn met de Hue Bridge, 3 Hue lampen en de Philips Hue dimmer, waardoor je veel voordeliger uit bent.

Philips Hue Uitbreiden

Wanneer je eenmaal de Hue Bridge geïnstalleerd hebt, breid je het systeem eenvoudig uit. Er zijn talloze Hue lampen en accessoires die je eenvoudig toevoegt, zoals schakelaars, dimmers, sensoren, draadloze led lampen en nog veel meer.

Tot Slot

Na het lezen van deze koopgids weet je waarschijnlijk welke soorten lampen er zijn en welke apparaten je nodig bent om te starten. Je weet immers ook dat je Philips Hue eenvoudig kan uitbreiden. Ook Philips zit niet stil en brengt regelmatig nieuwe producten op de markt. Wil jij Philips Hue kopen? Dan kan je terecht bij verschillende webshops, zoals CoolBlue of Bol.com. Deze winkels hebben vaak leuke Philips Hue aanbiedingen en leveren snel.

Tot zover deze koopgids!

Heb je vragen of suggesties? Laat dan hieronder een berichtje achter!

Een reactie plaatsen