Philips Hue installeren? Met deze Philips Hue handleiding ben je in een mum van tijd klaar!

Hoewel het Philips Hue systeem eenvoudig te installeren is, kan het voor sommigen nog een lastige opgave zijn. In dit artikel laten wij stap voor stap zien hoe je het Hue systeem installeert en op de juiste manier instelt. Heb je vragen na het lezen van deze Hue handleiding? Stel je vragen dan onder het artikel!

Philips Hue handleiding – De benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig om de Philips Hue te installeren? Hieronder vind je een lijst met alle producten die je nodig bent om kennis te maken met Hue.

Je kan de Hue Bridge en lampen los kopen of je gaat direct aan de slag met een Hue starterspakket. Met een starterspakket ben je voordeliger uit en heb je alles om kennis te maken met Hue.

Bekijk ook: Philips Hue koopgids

Stap 1: De Philips Hue Bridge en lampen installeren

De eerste stap is de Philips Hue Bridge verbinden met het thuis Wifi netwerk. Want dit apparaat zorgt ervoor dat de Hue lampen en accessoires verbonden zijn met het internet en daardoor op afstand bedienbaar zijn.

Steek de stekker van de adapter in het stopcontact en koppel de Bridge met je router of modem met de meegeleverde ethernet kabel.

Plaats de Bridge op een plek waar je gemakkelijk bij kan. Want de grote ronde knop in het midden gebruik je voor het toevoegen van alle nieuwe Hue producten.

Download de Officiele Philips Hue app en volg de stappen op je scherm om de installatie te voltooien. Zorg er wel voor dat je met beide apparaten op hetzelfde Wifi netwerk zit. Draai vervolgens alle Hue lampen in bestaande armaturen en zorg dat ze allemaal aanstaan.

Stap 2: Lampen toevoegen

De led lampen van Hue kan je op twee manieren toevoegen aan het Hue systeem.

  1. Open de Hue app en klik op het tabblad “instellingen – lamp configuratie – lampen toevoegen”. De app gaat automatisch op zoek naar alle aangesloten lampen.
  2. Handmatig lampen toevoegen door serie nummer in te vullen.

In de meeste gevallen zal de app eerst alle lampen de juiste updates meegeven. Afhankelijk van je internet verbinding, kan dit per lamp maximaal een uur duren.

Stap 3: Kamers aanmaken

Als laatste stap maak je minimaal 1 ruimte aan en voeg je de gewenste lampen toe. Kies het tabblad “instellingen – kamer configuratie – kamer aanmaken” en geef iedere ruimte een specifieke naam en selecteer de lampen die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld 2 lampen in de kamer woonkamer en 1 lamp in de keuken.

Sla de gemaakte ruimtes op je lampen zijn geïnstalleerd. Wanneer je nu het tabblad woning kiest, zie je ruimtes staan die je hebt aangemaakt met daar de toegewezen lampen. Je kan altijd lampen wijzigen en nieuwe toevoegen.

Philips Hue accessoires toevoegen

Naast lampen wil je waarschijnlijk ook accessoires toevoegen aan je Hue systeem. Bijvoorbeeld een lichtschakelaar, zodat je de lampen ook bedient zonder een app of een sensor waardoor het licht automatisch aan gaat.

Net als de lampen, voeg je de Hue accessoires eenvoudig toe aan je Hue systeem. Hieronder hebben wij de stappen op een rijtje gezet.

  1. Open de Hue App
  2. Kies voor “Accessoireconfiguratie
  3. Druk op “Accessoires toevoegen
  4. Kies de accessoires die je wilt toevoegen
  5. Druk op de ronde, blauw knipperende knop van de Bridge, om het apparaat te verbinden.

Heeft deze handleiding jouw geholpen?

Voor zover deze handleiding over Philips Hue installeren. Wij zijn erg benieuwd of dit artikel jouw heeft geholpen. Heb je vragen of suggesties? Stel ze hieronder en wij doen er alles aan om je te helpen!

Voordelig Philips Hue lampen & accessoires kopen? Bekijk de acties en aanbieding van onze beste partners!

BEKIJK DE AANBIEDINGEN

Een reactie plaatsen