How To: Philips Hue installeren in 3 simpele stappen

Een van de redenen om voor Philips Hue lampen te kiezen, is dat Philips Hue installeren ontzettend makkelijk is! Dit geldt niet alleen voor de Hue lampen, maar bijvoorbeeld ook voor de accessoires van Philips Hue. Het installeren van Philips Hue kun je eenvoudig zelf doen met de instructies bij de verschillende producten. Mocht je deze instructies kwijt zijn of niet volledig snappen, dan kan deze Philips Hue handleiding je op weg helpen.  In deze handleiding laten wij stap voor stap zien hoe je Philips Hue installeert en op de juiste manier instelt.

Philips Hue handleiding: de benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig om de Philips Hue te installeren? Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt.

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Stap 1: Philips Hue Bridge en lampen installeren

De eerste stap is het verbinden van de Philips Hue Bridge met het WiFi-netwerk in huis. Zoals de naam van deze accessoire al doet vermoeden, vormt de Philipe Hue Bridge de brug tussen de verschillende onderdelen. Dit apparaat zorgt ervoor dat de Hue lampen en accessoires verbonden zijn met het internet en daardoor op afstand bedienbaar zijn.

Steek de stekker van de adapter in het stopcontact en koppel de Hue Bridge met je router of modem via de meegeleverde ethernet kabel.

Plaats de Philips Hue Bridge op een plek waar je hier gemakkelijk bij kan komen. De ronde knop in het midden van de Hue Bridge gebruik je voor het koppelen van nieuwe Hue producten.

Download de officiële Philips Hue app en volg de stappen op je scherm om de installatie te voltooien. Als dit de eerste keer is dat je de app opent, zal de app je vragen om de meest recente updates te installeren. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit de Hue lampen kunt halen en daarbij verzekerd bent van een veilige werking van je apparatuur. Houd de app up-to-date na het afronden van de installatie!

Stap 2: Lampen toevoegen

De led lampen van Philipe Hue kan je op twee manieren toevoegen aan het Hue systeem:

  1. Open de Philips Hue app en klik op het tabblad “Instellingen” > “Lampconfiguratie” > “Lampen toevoegen”. De app gaat automatisch op zoek naar alle beschikbare Hue lampen in de buurt.
  2. Handmatig lampen toevoegen door het serienummer hiervan in te vullen in de Philips Hue app.

In de meeste gevallen zal de app eerst alle lampen de juiste updates meegeven. Afhankelijk van je internetverbinding, kan dit per lamp maximaal een uur duren.

Stap 3: Kamers aanmaken

Als laatste stap maak je minimaal één ruimte aan en voeg je de gewenste lampen hieraan toe. Kies het tabblad “Instellingen” > “Kamerconfiguratie” > “Kamer aanmaken” en geef iedere ruimte een specifieke naam. Selecteer vervolgens de lampen die je per ruimte wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor twee lampen in de woonkamer, een lamp in de slaapkamer en een lamp in de keuken.

Sla de gemaakte ruimtes op na het aansluiten van de Hue lampen. Wanneer je nu het tabblad “Woning” kiest, zie je de ruimtes staan die je hebt aangemaakt met de daaraan toegewezen lampen. Je kan altijd lampen uit groepen halen of nieuwe lampen toevoegen.

Direct aan de slag met het installeren van Philips Hue? Onderstaand vind je de laagste prijs voor het Philips Hue Color Starterpack. 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Philips Hue accessoires toevoegen

Naast lampen kun je ook accessoires van Philips Hue toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze lichtschakelaar, die je op elke gewenste plek kan plaatsen. Ook interessant zijn sensoren, waarmee de lampen automatisch worden ingeschakeld bij beweging. Heb je Google Home of Alexa van Amazon? In dat geval kun je de lampen met je stem bedienen.

  1. Open de Hue App
  2. Kies voor “Accessoireconfiguratie
  3. Druk op “Accessoires toevoegen
  4. Kies de accessoires die je toe wilt voegen
  5. Druk op de ronde, blauw knipperende knop van de Bridge om het apparaat te verbinden.

Een slimme speaker, zoals Google Home koppelen met Hue doe je middels de bijbehorende app. Deze apps zijn compatibel met de officiële Philips Hue app. Bekijk ook onze handleiding waarin wij laten zien hoe je Philips Hue koppelt aan Google home.

Heeft deze handleiding jouw geholpen?

Tot zover deze handleiding over Philips Hue installeren. Wij zijn erg benieuwd of dit artikel jou geholpen heeft!  Heb je vragen of suggesties? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!