How to: Philips Hue installeren in 3 simpele stappen

De Pilips Hue lampen installeren is super eenvoudig en kan je prima zelf doen. In deze handleiding laten wij stap voor stap zien hoe je Philips hue installeert en op de juiste manier instelt.

Philips Hue handleiding – De benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig om de Philips Hue te installeren? Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt.

Stap 1: De Philips Hue Bridge en lampen installeren

De eerste stap is de Philips Hue Bridge verbinden met het thuis Wifi netwerk. Want dit apparaat zorgt ervoor dat de Hue lampen en accessoires verbonden zijn met het internet en daardoor op afstand bedienbaar zijn.

Steek de stekker van de adapter in het stopcontact en koppel de Bridge met je router of modem met de meegeleverde ethernet kabel.

Plaats de Bridge op een plek waar je gemakkelijk bij kan. Want de ronde knop in het midden gebruik je voor het koppelen van nieuwe Hue producten.

Download de Hue app en volg de stappen op je scherm om de installatie te voltooien. Als dit de eerste keer is dat je de app opent, zal hij eerst vragen om de meest recente updates te installeren. Dit moet je doen en wij raden aan dit regelmatig bij te houden. Daardoor zijn je lampen en de app altijd up-to-date en voorzien van nieuwe mogelijkheden!

Stap 2: Lampen toevoegen

De led lampen van Hue kan je op twee manieren toevoegen aan het Hue systeem.

  1. Open de Hue app en klik op het tabblad “instellingen – lamp configuratie – lampen toevoegen”. De app gaat automatisch op zoek naar alle aangesloten lampen.
  2. Handmatig lampen toevoegen door serie nummer in te vullen.

In de meeste gevallen zal de app eerst alle lampen de juiste updates meegeven. Afhankelijk van je internet verbinding, kan dit per lamp maximaal een uur duren.

Stap 3: Kamers aanmaken

Als laatste stap maak je minimaal 1 ruimte aan en voeg je de gewenste lampen toe. Kies het tabblad “instellingen – kamer configuratie – kamer aanmaken” en geef iedere ruimte een specifieke naam en selecteer de lampen die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld 2 lampen in de kamer woonkamer en 1 lamp in de keuken.

Sla de gemaakte ruimtes op je lampen zijn geïnstalleerd. Wanneer je nu het tabblad woning kiest, zie je ruimtes staan die je hebt aangemaakt met daar de toegewezen lampen. Je kan altijd lampen wijzigen en nieuwe toevoegen.

Philips Hue accessoires toevoegen

Naast lampen kan je ook accessoires van Philips Hue toevoegen. Bijvoorbeeld een draadloze lichtschakelaar die je op elke gewenste plek kan plaatsen, sensoren waardoor de lampen alleen aan gaan bij beweging en zelfs slimme speakers om je verlichting te bedienen met je stem.

  1. Open de Hue App
  2. Kies voor “Accessoireconfiguratie
  3. Druk op “Accessoires toevoegen
  4. Kies de accessoires die je wilt toevoegen
  5. Druk op de ronde blauw knipperende knop van de Bridge om het apparaat te verbinden.

Een slimme speaker, zoals Google Home koppelen met Hue doe je middels de bijbehorende app, zoals Google Home op je smartphone. Bekijk ook onze handleiding waarin wij laten zien hoe je Philips Hue koppelt aan Google home.

Heeft deze handleiding jouw geholpen?

Voor zover deze handleiding over Philips Hue installeren. Wij zijn erg benieuwd of dit artikel jouw heeft geholpen. Heb je vragen of suggesties? Stel ze hieronder en wij doen er alles aan om je te helpen!

Een reactie plaatsen