Review: Philips Hue Go

Wil je kennismaken met de producten van Philips Hue, zonder hier direct veel geld aan uit te moeten geven? In dat geval kan de Philips Hue Go een product voor jou zijn! In deze Philips Hue Go review vertellen we je meer over de werking van dit product, zijn eigenschappen en de webwinkels met de scherpste prijs voor de accessoire. Philips Hue lampen worden in verschillende uitvoeringen aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een flexibele Philips Hue led strip, welke veelal in huis gebruikt wordt. Of ga voor de Philips Hue Go, die ook buiten gebruikt kan worden. Een voordeel van deze Philips Hue lamp is dat deze gebruikt kan worden zonder Hue Bridge

Voor deze Philips Hue Go review maakten we gebruik van een single pack en testten we verschillende functies. Nieuwsgierig naar onze mening over de Hue Go? Lees dan snel verder!

Philips Hue Go kopen

Onderstaand vind je de goedkoopste aanbieders van de Philips Hue Go, denk aan Coolblue, Bol.com en de Duitse webwinkel van Amazon. De prijs voor dit product kan per aanbieder verschillen. In deze tabel vind je de goedkoopste en meest betrouwbare verkopers. Klik op de prijs achter het product om deze direct voor de laagste prijs te bestellen. De Philips Hue Go wordt niet alleen als los product aangeboden. Je kunt ook voor een Philips Hue Go 2-pack kiezen. Ideaal, wanneer je een grotere woning hebt! 

ProductWinkelPrijs
Philips Hue GoBol.com75,81
Coolblue71,95
FonQ83,90
Philips Hue Go (2-pack)Coolblue143,90

Het design van de Philips Hue Go

Design Philips Hue go reviewDe Philips Hue Go heeft een simpel design met een moderne uitstraling. Een halfronde bol met doorzichtig glas, dat het licht met een mooie gloed verspreid door de ruimte. Aan de onderkant zit een klein voetje, die dient als standaard. Het maakt het mogelijk om de lamp ook rechtop te gebruiken en bijvoorbeeld te richten naar de muur. 

De Hue Go lamp heeft een compact formaat en is licht van gewicht, zodat je hem makkelijk kan verplaatsen naar een andere kamer. 

Bij het voetje vind je de knop waarmee je de lamp kan bedienen. Tevens zit hier een ingang om de lamp op te laden, of aan te sluiten op het netstroom. Een klein minpuntje is wel dat de kabel in de weg kan zitten, wanneer je de lamp rechtop wilt zetten met behulp van het voetje. 

Draadloos gebruik dankzij de ingebouwde accu

Een van de redenen die de Philips Hue Go zo interessant maakt, is dat de lamp is uitgerust met een ingebouwde accu. De smart lamp valt hierdoor ook draadloos te gebruiken. Je kan de Go overal mee naar toe nemen en bent niet beperkt door het gebrek aan stopcontacten in een ruimte. Houd er wel rekening mee, dat de lamp tijdig opgeladen moet worden. Bij een draadloos gebruik van de Philips Hue Go, kun je drie uur vooruit. Het opladen van de lamp duurt gemiddeld anderhalf uur. Een nadeel aan het product van Philips Hue is dat er geen indicator op de lamp zit, waaraan je zou kunnen zien hoe vol de accu is. Het is dan ook slim om de lamp direct aan de lader te leggen na gebruik, zodat je nooit met een lege accu zit.

Smart button op de Philips Hue Go

Wat een pluspunt aan deze lamp is, is dat de Philipe Hue Go ook werkt zonder de Hue Bridge. Je hebt daarbij geen extern apparaat nodig om de lamp te kunnen bedienen. De Philips Hue Go is de enige smart lamp van Philips waarmee dit mogelijk is. 

Het bedienen doe je middels de smart button, die zich net naast het oplaadpunt van de lamp bevindt. Met deze knop zet je de lamp aan of uit en wissel je tussen maar liefst zeven verschillende lichteffecten. De effecten van de Philips Hue Go variëren in kleur en helderheid. Onderstaand vind je voorbeelden van de Hue Go lichteffecten. 

Warm white light 

Warm white light 

Natural white light 

Natural white light 

Meditation licht stand

Meditation 

Enchanted Forest stand

Enchanted Forest 

Cozy Candle lichtstand

Cozy Candle 

Night Adventure lichtstand

Night Adventure 

Hue go review Sunday Coffee

Sunday Coffee 

Eenvoudig te koppelen met de Bridge

Hoewel je de lamp ook kan gebruiken zonder een Hue Bridge, is het wel slim om deze aan schaffen. Zo haal je nog meer uit je smart lamp! Philips Hue lampen bieden je eindeloos veel mogelijkheden, wanneer je ze koppelt aan een app op je mobiele telefoon of tablet. De Hue Bridge van Philips Hue is hiervoor een vereiste. Mogelijkheden die je hebt, is het instellen van routines en timers, het  koppelen van de lampen met andere smart home-apparaten, het op afstand bedienen van de lampen en de mogelijkheid om te kiezen uit liefst 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. 

Lees ook: 11 coole Philips Hue mogelijkheden

De Philipe Hue Go koppelen met de Philipe Hue Bridge is niet moeilijk en in een mum van tijd gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is de lamp aan te sluiten op het netstroom en de Hue app te openen op je telefoon of tablet. Ga naar het tabblad “Instellingen” en klik achtereenvolgens op “Lamp configuratie” > “Lamp toevoegen” > “Zoek naar nieuwe lampen”. De lamp zou nu in het lijstje moeten verschijnen! Mocht dit niet gebeuren, dan kan je de Hue lamp toevoegen aan de hand van het 6-cijferige serienummer. Al met al zal het verbinden met de Hue Bridge enkele minuten duren. 

Veelzijdig en te gebruiken op verschillende momenten

WIj hebben de lamp al enige tijd in huis en gebruiken deze voor verschillende doeleinden. Zo staat de lamp ’s avonds in de vensterbank, waar deze als sfeerverlichting dient. Ook gebruiken wij de Philips Hue Go tijdens het gamen. Wist je dat deze smart lamp oplicht op het moment dat er een berichtje of mail binnenkomt? Daarbij helpt de Philips Hue Go je elke ochtend met opstaan! 

Let op: deze functies zijn allleen te gebruiken wanneer de Go verbonden is met de Hue Bridge!

Coole lichteffecten tijdens het gamen

Wanneer je regelmatig spellen speelt of films kijkt via de computer, dan kan de Philips Hue Go een leuke toevoeging aan je ruimte zijn. Met deze Philips Hue lamp kun je ervoor kiezen om twee modellen naast het scherm te plaatsen en deze te synchroniseren met de lichteffecten van de game of film. Na het instellen hiervan kleuren de lampen mee met het licht van het scherm en creëer je een heuse dolby surround voor je ogen!

Lamp licht op bij een gebeurtenis

Wat ook een toffe functie van de Philips Hue Go is, is dat deze op kant lichten bij een inkomende mail, een berichtje of bijvoorbeeld een doelpunt van je favoriete voetbalclub. Lig je ’s avonds in bed en krijg je een melding op je telefoon? Aan de hand van de kleur van het licht zie je in dat geval of het om een mail, een sms of een Whatsapp-bericht gaat. Dit stel je heel eenvoudig in via een externe app, waarvan IFTT een voorbeeld is. 

De Hue Go wake-up light

Je hebt vast al eens gehoord van Philips Wake up light. Hierbij wordt het licht langzamerhand feller, waardoor het lijkt alsof de zon opkomt in je slaapkamer. Het maakt dat je veel aangenamer wakker wordt. Ook met de lampen van Philips Hue is dit mogelijk! Vanwege het compacte formaat van de Hue Go, is dit de perfecte lamp die je elke ochtend helpt bij het opstaan. 

In de Hue app stel je het tijdstip in waarop je wakker wilt worden en de tijd hoelang de lamp erover moet doen om op zijn felst te branden. De app zelf noemt dit de “transitietijd”

Philips Hue Go aanbieding

De Hue Go is een populaire smart lamp! Zijn mobiliteit, de functies in combinatie met de Philips Hue Bridge en de diverse kleureffecten maken het een fraaie toevoeging aan ieder interieur. Doordat de lamp ook te gebruiken valt zonder de Philips Hue Bridge, is het een goed startpunt bij het opbouwen van een Philips Hie-systeem in huis. Door te zoeken naar een Philips Hue Go aanbieding, hoeft je eerste smart lamp niet veel te kosten! Wij hebben de laagste prijzen voor deze Philips Hue lamp alvast voor je op een rijtje gezet. Je vindt de beste Philips Hue Go aanbiedingen zowel boven-, als onderaan dit artikel. 

Voordelig Philips Hue accessoires kopen? Vind hier de beste deals!

Philips Hue lampen

Conclusies uit de Philips Hue Go review

Wat ons betreft is de Philips Hue Go de perfecte lamp, als je klein wilt beginnen met Hue producten. Hoewel het ontwerp best simpel is, ziet de lamp er erg tof uit. Ook wanneer deze niet ingeschakeld is, vormt de Hue Go een echte eyecatcher in je interieur!  Wat ook een pluspunt is, is dat je niet perse een Hue Bridge nodig hebt en de lamp overal mee naar toe kan nemen. Neem de lamp mee naar wat vrienden in het park, gebruik de lamp op de camping, enzovoorts. Wil je echter genieten van alle Philips Hue-functies? In dat geval raden wij je aan om de lamp te verbinden met de Philips Hue Bridge. Deze kun je los aanschaften, maar ook in een starterspakket! 

Philips Hue Go | Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Werkt drie uur zonder netstroom 
  • Compact model, handig om mee te nemen 
  • Gebruik de lamp ook zonder Philips Hue Bridge
  • Pootjes om de lamp rechtop te gebruiken 

Minpunten

  • Stroomkabel zit soms wat in de weg 
  • Weinig functies zonder Philips Hue Bridge 

Ben je na het lezen van deze Philips Hue Go review ook geïnteresseerd in dit product? Onderstaand vind je de prijzen waarvoor deze accessoire bij verschillende webwinkels wordt aangeboden. 

ProductWinkelPrijs
Philips Hue GoBol.com75,81
Coolblue71,95
FonQ83,90
Philips Hue Go (2-pack)Coolblue143,90

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!