5 voordelen voor de gezondheid met Philips Hue

de slimme lampen van Philips Hue word tegenwoordig steeds populairder. Aan de hand van de app op de mobiele telefoon of tablet kunnen we de verlichting in huis regelen. De nummer 1 smart lightning systems wordt bovendien ook steeds slimmer. Als het buiten donkerder wordt, past de verlichting in huis zich daar automatisch op aan. Bovendien weet de verlichting wanneer je thuis bent en wanneer niet. Je kunt ook digitale timers instellen. Dat zijn allemaal voordelen die goed zijn voor de portemonnee en het milieu.

Maar er zijn meer redenen om met de slimme verlichting van Philips Hue aan de slag te gaan. We hebben vijf redenen waarom Philips Hue ook goed is voor de gezondheid voor jouw op een rijtje gezet.

1: Slimme verlichting is beter in de slaap

We krijgen dagelijks veel te maken met erg felle verlichting. Denk bijvoorbeeld aan de negatieve effecten van het kijken op de smartphone in bed, het blauwe licht van de televisie of het gebruik van een tablet in de slaapkamer. Veel van deze apparatuur produceert blauw licht, wat de slaap niet ten goede komt. Dat heeft er mee te maken dat het blauwe licht het slaaphormoon melatonine afbreekt. Het blauwe licht houdt de gebruiker wakker en breekt het gevoel om te moeten slapen steeds verder af.

Om goed te kunnen slapen, moet het brein een seintje krijgen dat het lichaam slaperig is. Daar zorgt dit hormoon voor. Gedimd licht met een rode tint is juist beter is voor het slapengaan. Daarom zijn er steeds meer fabrikanten die gebruikmaken van rode lichttinten. Wie goed slaapt, merkt dat hij een gezonder gewicht krijgt, minder stress heeft en minder kans heeft op depressies. Bovendien neemt het geheugen toe. Er zijn dus diverse voordelen.

De Philips Hue-verlichting draagt op een positieve manier bij aan de slaap van de gebruiker. Het is mogelijk verschillende rode tinten te gebruiken. Het gaat hier dan niet om felrood licht, maar om warme tinten. Met de timer functie in de Philips Hue app is het mogelijk het licht langzaam op te laten komen wanneer je naar bed gaat en langzaam te laten doven wanneer je in slaap valt.

Het Philips Hue assortiment is erg ruim waardoor er voor elke ruimte in of buitenshuis lampen verkrijgbaar. Voor de slaapkamer zijn de Hue plafondlampen erg populair. Deze monteer je aan het plafond en hangt je verder nooit in de weg. Verkrijgbaar met alle wit-tinten en 16 miljoen kleuren.

2: Betere stemming dankzij Philips Hue

Fel licht kan nadelig zijn voor je algehele stemming. Een slechte stemming leidt niet alleen tot chagrijnigheid, maar is ook slecht voor de gezondheid. Het kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Bijvoorbeeld bipolaire stoornissen, angst en depressie. Je kunt ervoor zorgen dat je stemming een stuk beter wordt, door gebruik te maken van betere lichtcondities in een kamer. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het licht van invloed is op iemands gemoedstoestand. Wanneer men regelmatig in een omgeving met tl-licht verblijft, kan dit ervoor zorgen dat men zich angstig of depressief voelt.

Een goede gebalanceerde verlichting zoals bij de Philips Hue is juist goed voor de stemming. Deze slimme lampen zijn in verschillende kleuren in te stellen dankzij de handige Philips Hue app. Zo is blauw licht bijvoorbeeld goed voor de productiviteit, zoals op kantoor. Groen licht straalt rust uit en is zeer geschikt voor yoga en meditatie. Paars ligt helpt om te ontspannen en werkt goed tegen stress. Rood licht is een geschikte kleur voor de eetkamer, omdat het licht het gevoel van trek stimuleert. Geel licht is zeer geschikt voor slaapkamers en andere ruimtes om te ontspannen. Wit licht in de morgen is het perfecte licht voor badkamers, omdat wit licht in de morgen bijdraagt aan extra energie.

3: Geen hoofdpijn meer met de Philips Hue

Een ander groot voordeel van de Philips Hue, is dat je er geen hoofdpijn van krijgt. De meeste mensen zitten veelal in een omgeving met zogenaamd ‘flikkerend licht’. Dit betekent dat het licht ongemerkt snel flikkert. Met name mensen die migraine hebben of gevoelig zijn voor andere types hoofdpijn kunnen er last van krijgen. Na een paar uur in dergelijk licht doorbrengen ligt hoofdpijn op de loer.

De lampen van de Philips Hue produceren constant licht. Dat betekent dat het nooit flikkert, waardoor je er geen hoofdpijn van kan krijgen. Sterker nog; de Philips Hue is het meest geschikte licht voor mensen met hoofdpijn of migraine.

4: Philips Hue is gezond voor het oog

Philips Hue lampen zijn gezond voor het oog. Sommige licht kan erg slecht zijn voor de ogen. Wie er te lang naar kijkt, loopt zelfs het risico het oog voorgoed te beschadigen. Te veel licht is namelijk schadelijk voor het netvlies. Daardoor kun je bij een paar minuten tegen het licht in kijken al kans lopen op permanente zichtschade.

Daardoor zie je tijdelijk of permanent veel slechter in de nacht. De schade kan er ook toe leiden dat je bijvoorbeeld last krijgt van tranige ogen als je in een kamer bent waar het licht ingeschakeld is.

5: Verbeterd ritme

Een laatste groot voordeel van het licht van Philips Hue is de verbetering van het ritme van het lichaam. Iedereen heeft weleens van die momenten dat je je energiek en alert voelt, terwijl je je vijf minuten laten uitgeput en slaperig voelt. Dat komt door een verstoord lichaamsritme. We hebben allemaal een soort ‘interne klok’. Deze klok werkt in de hersenen en wisselt tussen het gevoel van alert zijn en slaperigheid. Daardoor staat het ritme in de volksmond bekend als ‘slaap-waakcyclus’.

Sommige lampen verstoren deze slaap-waakcyclus. Met name de nachtcyclus kan door slecht licht verstoord worden. Bepaald licht kan zo fel zijn, dat ons lichaam denkt dat het overdag is. Slapen in een ruimte met gedimd licht kan de slaap dus behoorlijk bevorderen.

Het lichaam heeft een natuurlijke reactie op fel licht; het wordt geassocieerd met energie. Daardoor slaap je slecht op plekken waar veel licht de kamer binnenkomt. Met de Philips Hue is het mogelijk om de lampen zo in te schakelen, dat er een helderwit licht is als je wakker wordt. Daardoor voel je je meteen een stuk fitter. Probeer ook eens de zogenaamde ‘sunrise-functie’ op de Philips Hue. Dat is een slimme functie binnen de app waarmee het mogelijk is de zonsopkomst na te bootsen.

Weten wat er nog meer mogelijk is met de smart lampen van Philips? Check dan deze 11 coole mogelijkheden met Philips Hue  die je waarschijnlijk nog niet wist.

Plaats een reactie