5 gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen

De slimme lampen van Philips Hue zijn tegenwoordig steeds populairder! Dit valt onder meer te verklaren door de gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen. Er zijn echter meer redenen om voor deze slimme verlichting te kiezen. Aan de hand van de app op een mobiele telefoon of tablet kun je de verlichting in huis instellen. Kies voor een warm wit licht in huis, of ga voor gekleurde, sfeervolle verlichting.

Naast het feit dat de mogelijkheid van Philips Hue lampen toenemen, worden de lampen ook steeds slimmer. Als het buiten donkerder wordt, past de verlichting in huis zich daar automatisch op aan. Bovendien weet de verlichting wanneer je thuis bent en wanneer niet! Dit is handig, want je hoeft je niet langer zorgen te maken over lampen die aan zijn blijven staan. Je kunt ook digitale timers instellen, waarmee je bijvoorbeeld een signaal krijgt als de rijst lang genoeg gekookt heeft. Dit zijn allemaal voordelen die goed zijn voor je portemonnee en het milieu! Wist je dat er ook diverse gezondheidsvoordelen aan Philips Hue lampen zitten? We hebben vijf redenen op een rijtje gezet, die de gezondheidsvoordelen van Philips Hue voor jou beschrijven.

Ook enthousiast? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

#1: Slimme verlichting is beter voor je slaap

We krijgen dagelijks te maken met erg felle verlichting. Denk bijvoorbeeld aan de negatieve effecten van het kijken op de smartphone in bed, het blauwe licht van de televisie, of het gebruik van een tablet in de slaapkamer. Veel van deze apparaten produceren blauw licht, wat je slaap niet ten goede komt. Dat heeft ermee te maken dat het blauwe licht het slaaphormoon melatonine afbreekt. Het blauwe licht houdt de gebruiker wakker en breekt het gevoel om te moeten slapen steeds verder af.

Om goed te kunnen slapen, moet het brein een seintje krijgen dat het lichaam slaperig is. Daar zorgt dit hormoon voor. Waar het blauwe licht het hormoon afbreekt, werkt gedimd licht met een rode tint juist stimulerend voor het slapengaan. Daarom zijn er steeds meer fabrikanten die kiezen voor het gebruik van rode lichttinten. Wie goed slaapt, merkt dat hij een gezonder gewicht behoudt, minder stress ervaart en minder kans heeft op depressies. Bovendien neemt het geheugen toe. Welke voordelen van een goede nachtrust ervaar jij normaliter?

De Philips Hue-verlichting draagt op een positieve manier bij aan de slaap van een gebruiker. Het is mogelijk verschillende rode tinten te gebruiken. Het gaat hier dan niet om felrood licht, maar slechts om warme tinten. Met de timer-functie in de Philips Hue app is het mogelijk het licht langzaam op te laten komen wanneer je naar bed gaat en langzaam te laten doven wanneer je in slaap valt.

Het Philips Hue assortiment is erg ruim, waardoor er voor elke ruimte in of buiten je huis lampen verkrijgbaar zijn. Voor de slaapkamer zijn de Hue plafondlampen erg populair. Deze lampen zijn eenvoudig aan het plafond te bevestigen! Ze worden je aangeboden met enkel wit licht, met 50.000 wittinten en met een combinatie van deze wittinten en gekleurd licht.

#2: Betere stemming dankzij Philips Hue

helder wit licht voor Philips Hue go reviewFel licht kan nadelig zijn voor je algehele stemming. Zeker wanneer je met een fel wit licht moet opstaan! Een slechte stemming leidt niet alleen tot een vervelend humeur, maar is ook slecht voor de gezondheid. Het kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan bipolaire stoornissen, angst en depressie. Je kunt ervoor zorgen dat je stemming een stuk beter wordt, door gebruik te maken van betere lichtcondities in een kamer. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het licht van invloed is op iemands gemoedstoestand. Wanneer men regelmatig in een omgeving met TL-licht verblijft, kan dit ervoor zorgen dat men zich angstig of depressief gaat voelen.

Een goed gebalanceerde verlichting zoals bij de Philips Hue lampen is juist goed voor je stemming. Deze slimme lampen zijn in verschillende kleuren in te stellen, dankzij de handige Philips Hue app en dimmer. Zo is blauw licht bijvoorbeeld goed voor de productiviteit, waarmee het van pas komt in je werkkamer of in de studeerkamer. Groen licht straalt rust uit en is zeer geschikt voor yoga en meditatie. Paars ligt helpt om te ontspannen en werkt goed tegen stress! Ideaal, wanneer je na een lange werkdag wilt genieten van een mooi boek. Rood licht is een geschikte kleur voor in de eetkamer, omdat het licht het gevoel van trek stimuleert. Daarbij past het rode licht goed in de slaapkamer, waar je met Philips Hue lampen een romantische sfeer creëert. Net als paars licht, draagt ook geel licht bij aan een gevoel van ontspanning. Wit licht in de morgen is het perfecte licht voor badkamers, omdat wit licht bijdraagt aan een energiek gevoel. Je kunt het witte licht steeds iets feller laten worden, zodat je prettig op kunt staan!

#3: Geen hoofdpijn meer met de Philips Hue lampen

Een ander groot voordeel van de Philips Hue lampen, is dat je er geen hoofdpijn van krijgt. De meeste mensen zitten regelmatig in een omgeving met ‘flikkerend licht’. Wist je dat het licht zelfs zo snel kan flikkeren, dat je dit nauwelijks in de gaten hebt? Je merkt het pas op het moment dat je last begint te krijgen van hoofdpijn. Met name mensen die migraine hebben of gevoelig zijn voor andere vormen van hoofdpijn kunnen hier al snel mee te maken krijgen. Vaak treden de eerste vormen van hoofdpijn op, nadat je een paar uur in de ruimte met deze vorm van verlichting bent geweest.

De lampen van de Philips Hue produceren een constant licht. Dat betekent dat de Hue lampen nooit zullen flikkeren, waardoor je er geen hoofdpijn van kan krijgen. Sterker nog; Philips Hue biedt het meest geschikte licht voor mensen met hoofdpijn of migraine. Doordat het licht niet flikkert, zal je ook minder snel te maken hebben met concentratieverlies.

#4: Philips Hue is gezond voor het oog

Buckram spotjes voor aan de muur of plafondPhilips Hue lampen zijn gezond voor het oog! Sommige vormen van licht kunnen erg slecht zijn voor de ogen. Wie
er te lang naar kijkt, loopt zelfs het risico het oog blijvend te beschadigen. Te veel licht is namelijk schadelijk voor het netvlies. Wist je dat je na een paar minuten tegen het licht in te hebben gekeken al kans lopen op permanente zichtschade? Niet voor niets wordt afgeraden om naar de zon te kijken, of laswerkzaamheden uit te voeren zonder de juiste beschermende kap voor je ogen, enzovoorts.

Om de kans op een dergelijke schade aan je netvlies te voorkomen, doe je er verstandig aan om over te stappen op Philips Hue lampen. De schade aan je netvlier kan er ook toe leiden dat je bijvoorbeeld last krijgt van betraande ogen als je in een kamer bent waar het licht ingeschakeld is. Bepaald geen fijn idee!

#5: Profiteer van een verbeterd ritme

Een vijfde voordeel van het licht van Philips Hue lampen is de verbetering van het ritme van het lichaam. We kennen allemaal het gevoel, dat het lichaam plotseling geen energie meer heeft. Evenals dat je op sommige dagen traag bent en minder snel reageert op anderen of gebeurtenissen om je heen. Dit gevoel is vaak het gevolg van een verstoord lichaamsritme, welke bepaald wordt door onze menselijke klok. Deze klok werkt in de hersenen en wisselt tussen het gevoel van alert zijn en slaperigheid. Daardoor staat het ritme in de volksmond bekend als ‘slaap-waakcyclus’. De klok kan onder meer van slag raken na een lange vliegreis, na het terug- of vooruitzetten van de klok, enzovoorts.

Sommige lampen verstoren deze slaap-waakcyclus. Met name de nachtcyclus kan door slecht licht verstoord worden. Bepaald licht kan zo fel zijn, dat ons lichaam denkt dat het al overdag is. Slapen in een ruimte met gedimd licht kan de slaap dus behoorlijk bevorderen!

Het lichaam geeft een natuurlijke reactie op fel licht; het wordt geassocieerd met energie. Daardoor slaap je slecht op plekken waar veel licht de kamer binnenkomt. Met de Philips Hue lampen is het mogelijk om de verlichting zo in te stellen, dat er een helder wit licht in de ruimte schijnt als je wakker wordt. Daardoor voel je je meteen een stuk fitter en wordt je vol energie wakker! Probeer ook eens de zogenaamde ‘sunrise’-functie op de Philips Hue lampen. Deze slimme functie binnen de Philips Hue app maakt het mogelijk om een zonsopkomst na te bootsen.

Aan de slag met Philips Hue lampen

Ben je ook enthousiast over de mogelijkheden die Philips Hue lampen je bieden? Of wil je de gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen zelf ervaren? Begin met een Philips Hue Starterpack, waarmee je direct over de benodigde accessoires beschikt voor een Philips Hue-systeem. Dit pakket bevat onder meer de Philips Hue Bridge, een Philips Hue dimmer en drie LED lampen. In onderstaande tabel vind je de prijs van dit Philips Hue Starterpack bij de bekendste en betrouwbaarste webwinkels.

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Weten wat er nog meer mogelijk is met de smart lampen van Philips? Check dan deze 11 coole mogelijkheden met Philips Hue  die je waarschijnlijk nog niet wist. Ervaar je zelf gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen? Laat het ons in dat geval weten, we nemen ze graag op in dit artikel.

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!