Review: Philips Hue dimmer

Creëer razendsnel een gezellige sfeer in huis met de Philips Hue dimmer! Het apparaat is volledig draadloos, waardoor je deze vanaf de bank of bijvoorbeeld vanuit bed kunt bedienen. Ideaal, wanneer je de moeite niet wilt nemen om op te staan. Ook wanneer je ’s nachts naar het toilet moet, is het fijn om een afstandsbediening bij de hand te hebben. Het is niet langer noodzakelijk om je telefoon of tablet te gebruiken, voor het inschakelen van de verlichting. In deze Philips Hue dimmer review vertellen we je meer over de eigenschappen, voor- en nadelen van de accessoire.

Voor deze Philips Hue dimmer review maakten we gebruik van één Philips Hue dimmer, waaraan we in totaal tien Hue lampen hebben gekoppeld. Een ideale combinatie van producten voor het verlichten van een grote kamer, of meerdere kleine ruimtes in huis.

Philips Hue dimmer kopen

Op internet vind je verschillende aanbieders van de Philips Hue dimmer. Onder meer Coolblue en Bol.com bieden deze accessoire aan. Kijk ook eens op de Duitse webwinkel van Amazon, om Philips Hue producten voor een scherpe prijs te kunnen bestellen. Houd er rekening mee, dat er een verschil in prijs voor kan komen tussen deze aanbieders. In onderstaande tabel vind je de goedkoopste webwinkel voor de Philips Hue dimmer.

ProductWinkelPrijs
Philips Hue DimmerBol.com16,46
50five17,49
Coolblue26,95

Onze eerste indruk van de Philips Hue dimmer

De Philips Hue dimmer wordt positief ontvangen! Het apparaat is bijzonder compact en biedt je vier fijn vormgegeven drukknoppen. Twee van deze knoppen zijn bedoeld voor het aan- en uitzetten van de verlichting. Gebruik de overige twee knoppen om de lampen te dimmen en te switchen tussen bepaalde lichtstanden.

Wat opvalt, is dat je deze schakelaar op twee manieren kunt gebruiken. Gebruik de Philips Hue dimmer als een afstandsbediening, of als wandschakelaar. Het gebruik van de dimmer als wandschakelaar is mogelijk door de dimmer  in de meegeleverde houder te plaatsen. Verder wordt er een batterij meegeleverd, die je achter in het apparaat stopt. Deze batterij gaat ongeveer een jaar mee bij een intensief gebruik van de Philips Hue dimmer.

Eenvoudig te bevestigen op elke plek in huis

Eerder beschreven we al, dat de Philips Hue dimmer eenvoudig in een wandhouder geplaatst kan worden. Om dit mogelijk te maken, wordt er een magnetisch wandplaatje meegeleverd. Ideaal, wanneer je de dimmer aan het eind van de avond op een vaste plek wilt opbergen. Daarbij dient het apparaat hierdoor direct als wandschakelaar!

Je kan deze wandplaat op verschillende manieren monteren. Als je het plaatje aan de muur wilt hangen, gebruik je de meegeleverde schroefjes. Wil je echter geen gaten boren, dan kun je als alternatief gebruik maken van de plakstrips aan de achterzijde van deze houder. Let er hierbij wel op, dat de strips maar enkele keren te gebruiken zijn. Daarna zal het zijn plakkracht verliezen en zul je deze moeten vervangen met bijvoorbeeld een plakstrip van de bouwmarkt.

Een derde optie is het bevestigen van de dimmer op een kunststof kozijn, of bijvoorbeeld de koelkast. Zowel de dimmer, als de wandhouder zijn voorzien van magneten. Dit maakt het heel eenvoudig om beide elementen op te hangen aan een metalen ondergrond. Doordat de Philips Hue dimmer op batterijen werkt, hoef je in geen geval kabels te trekken. Ideaal! Zelfs bij een intensief gebruik van de Hue dimmer gaat de batterij een lange tijd meer. Je zou ervoor kunnen kiezen om een oplaadbare batterij te gebruiken.

Tip: wanneer de muren voorzien zijn van stucwerk, is vaak gekozen voor het gebruik van zogenaamde stucprofielen. Het is mogelijk om hier magnetische voorwerpen, zoals deze houder, aan op te hangen. Om hier een beter Beeld van te kijken, verwijzen we je naar onderstaande afbeelding. Bevalt het toch niet? Verplaats de houder in dat geval eenvoudig naar een andere plek.

philips hue dimmer review - magentisch op stucprofiel

Eenvoudig te installeren

De Philips Hue dimmer toevoegen aan je Hue systeem is bepaald niet moeilijk en in een mum van tijd uitgevoerd. Het werkt op dezelfde manier als andere Hue apparaten koppelen. Open de Hue app op je mobiele telefoon of tablet en druk vervolgens op de ronde knop van de Bridge. De dimmer zou nu tussen de accessoires moeten staan! Is dit niet het geval? Kies dan voor een handmatige koppeling, waarbij je het serienummer van de Philips Hue dimmer dient in te vullen.

Wanneer de dimmer met de Hue Bridge gekoppeld is, selecteer je de Hue lampen die je met het apparaat wilt kunnen bedienen. Je kan de lampen uit maximaal twee kamers tegelijk bedienen met één dimmer. Wanneer je alle lampen wilt beheren (max 10), dan selecteer je “Alle lampen” in de app.

“Al met al zal de installatie enkele minuten in beslag nemen.” 

Ben je onbekend met Hue en heb je nog geen flauw idee hoe je een accessoire of lamp installeert? Lees in dat geval eens het artikel over Philips Hue installeren. In dit artikel vind je een complete Philips Hue installatie handleiding.

Heb je geen Bridge in huis en wil je toch je smart lampen verbinden met de schakelaar? Houd de dimmer in geval dicht bij de lamp en houd de bovenste button enkele seconden ingedrukt.

Philips Hue Switch dimmer in gebruik

philips hue dimmer knoppen instellenEen van de voordelen van deze Philips Hue dimmer, is dat je ook je smart verlichting bedient zonder de Hue app nodig te hebben. Wil je een romantische sfeer creëren, maar ligt je telefoon of tablet aan de lader? Pak in dat geval de dimmer en switch makkelijk tussen je favoriete lichtrecepten.

Deze lichtrecepten voeg je toe met de Hue app. In totaal kun je vijf verschillende lichtstanden opslaan op het apparaat. Om te wisselen van lichtstand druk je meerdere keren op dezelfde button, als waarmee je de verlichting in- of uitschakelt. Het licht dimmen of juist wat feller zetten doe je met de twee middelste knoppen.

De Hue dimmer is meer dan alleen een simpele wandschakelaar

Deze Philips Hue lichtschakelaar kun je ophangen in de houder waardoor het fungeert als wandschakelaar, maar je kan hem ook als afstandbediening te gebruiken. Haal hem uit de houder en bedien je Philips Hue lampen vanaf elke plek in en rondom het huis, met een maximale afstand van 12 meter. Om te voorkomen dat de schakelaar overal rondzwerft en vervolgens zoek raakt, is het aan te raden om deze na gebruik in de houder te plaatsen.

“Gebruik de dimmer als afstandsbediening of wandschakelaar.”

Philips Hue dimmer kit kopen?

De Philips Hue dimmer is een slimme schakelaar die je in bijna alle starterskits terugvindt. Heb je meerdere schakelaars nodig, om bijvoorbeeld ook de lampen op de bovenverdieping of buiten zonder de app te kunnen bedienen? In dat geval kun je voor een tweede Philips Hue dimmer kiezen.

De standaardprijs van een enkele dimmer ligt rond de 20 euro, maar deze accessoire wordt regelmatig in de aanbieding aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aantrekkelijk geprijsde voordeelbundels met een Philips Hue dimmer. Het Hue dimmer duo-pack is hier een goed voorbeeld van!

Voordelig Philips Hue accessoires kopen? Vind hier de beste deals!

Philips Hue accessoires

Conclusies uit de Philips Hue dimmer review

Zoals je in deze Philips Hue dimmer review gelezen hebt, is de Philips Hue dimmer een erg handige toevoeging aan je Philips Hue systeem. Schakel de verlichting in zonder telefoon, stap niet langer je bed uit om de verlichting uit te schakelen en creëer op afstand een romantische setting. Niet voor niets is de Philips Hue dimmer een van de meest gebruikte Philips Hue accessoires.

Niet alleen Philips zelf biedt een dimmer aan voor de smart verlichting. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de producten van Niko. Een nadeel aan Niko dimmers is dat deze niet van de muur te halen zijn. Het is hierdoor niet mogelijk om de Philips smart lampen op afstand te bedienen. Dit kan als een groot pluspunt van deze Hue dimmer gezien worden.

Een minpunt ten opzichte van de slimme Hue Tap schakelaar, is dat je de batterij na verloop van tijd moet worden vervangen. Bij de Tap is dit niet het geval, doordat deze stroom krijgt middels kinetische energie. Het maakt het gebruik van zowel batterijen als bedrading overbodig.

Philips Hue dimmer | Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Kan als wandschakelaar én als afstandbediening gebruikt worden
  • Geen gedoe met snoeren of wandcontactdozen: deze schakelaar is volledig draadloos!
  • Snel switchen tussen je favoriete lichtrecepten
  • Mogelijkheid om het apparaat op te hangen middels een magneet

Minpunten

  • De batterij moet na verloop van tijd vervangen worden
  • De plakstrip aan de achterzijde van de houder is maar enkele keren te gebruiken
  • Zonder de Hue Bridge weinig functies

Ben je na het lezen van deze Philips Hue dimmer review ook geïnteresseerd in dit product? Onderstaand vind je de prijzen waarvoor deze accessoire bij verschillende webwinkels wordt aangeboden. 

ProductWinkelPrijs
Philips Hue DimmerBol.com16,46
50five17,49
Coolblue26,95

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!