Philips Hue Bridge

Als je wilt beginnen met Philips Hue verlichting, dan start je met de Hue Bridge. De Bridge is de basis van je Hue systeem en laat je verlichting door middel van Zigbee samenwerken. Alle mogelijkheden, zoals je lampen bedienen met de app, verloopt via de Bridge van Philips Hue.  Zie het als een connectie tussen jou en je Hue verlichting. De Bridge kun je los bestellen, maar vind je ook in een starterspakket. Voor een gemiddeld huishouden is één Bridge voldoende. Je kunt namelijk 50 hue lampen en 12 Hue accessoires koppelen aan de Bridge.

Meer informatie

Beschrijving

Je maakt heel eenvoudig verbinding met de Philips Hue Bridge via de Philips Hue app. Nadat de verbinding gemaakt is, bedien je de Hue lampen in huis altijd en overal. Schakel je verlichting alvast in als je wat later op de avond thuiskomt, of controleer of je de lampen wel hebt uitgezet toen je wegging. Ben je op vakantie? Schakel je lampen op verschillende tijdstippen in, zodat het lijkt of er iemand thuis is.

Philips Hue Bridge 2.0

Met de tweede versie van de Bridge, heeft Philips een grote stap gezet. Naast je verlichting bedienen met apps, kun je ook je verlichting bedienen door middel van je stem. De tweede versie is namelijk compatibel met Apple Homekit en Google Home. Laat Siri of Google je lampen inschakelen of dimmen door middel van stem commando’s. Je kan zelfs kleuren aanpassen en licht schema’s oproepen, zonder een app te openen.

Zigbee Technologie

Philips Hue werkt op basis van Zigbee-technologie. Net als Bluetooth en Wifi, kan je slimme apparaten met elkaar laten verbinden. Het voordeel van Zigbee apparaten is dat ze langer mee gaan en weinig energie verbruiken. Hue producten die werken op batterijen, zoals de Hue dimmer, gaan soms wel jaren mee op 1 batterij. Updates en verbeteringen worden direct toegevoegd aan al je Hue producten.

Hue Bridge installeren

De Hue Bridge installeren op je thuis Wifi netwerk is erg eenvoudig. Een kind kan de was doen en vaak hoeft er geen monteur langs te komen. Verbind de Bridge met je router door middel van een UTP kabel en voorzie de Bridge van stroom door de stroomstekker in het stopcontact te steken. Hierna download je de Hue app op je smartphone of tablet en volg de instructies. Met de app kun je de Bridge updaten, zodat jou Hue systeem altijd up-to-date is.

Bekijk hier de volledige handleiding over Philips Hue installeren in 3 simpele stappen