Hoe Philips Hue gebruiken als alarmsysteem

Niemand zit te wachten op inbrekers. Je moet er niet aan denken dat je van het werk weer komt en je huis is leeg geplunderd. Gelukkig is het met de smartlampen van Philips mogelijk je huis beter te beveiligen tegen inbraak. Laat bijvoorbeeld je lampen automatisch inschakelen wanneer iemand op het erf komt of koppel de lampen met een slim alarm systeem en maak je woning inbraakproof. In dit artikel laten wij zien wat de mogelijkheden zijn.

Synchroniseer je lampen met een alarm systeem

alarmsysteem koppelen met Philips voor beter beveiliging van je huisDe beste methode om je huis te beveiligen is je Hue lampen combineren met een slim alarm systeem. Er zijn namelijk verschillende alarmsysteem verkrijgbaar die compatibel zijn met Philips Hue. Een voorbeeld van zo’n alarmsysteem is Woonveilig. Deze kun je eenvoudig koppelen met het Hue systeem met behulp van de Woonveilig app. Bij poging tot inbraak beginnen de lampen tegelijk met een hard alarm signaal, fel rood te flikkeren. Gegarandeerd dat dit inbrekers afschrikt. 

Echter is het niet alleen Woonveilig die compatibel is met Hue. Er zijn namelijk nog meer alarm systemen die je kan verbinden met Hue en laten dienen als optimale beveiliging voor je woning. Enkele voorbeelden zijn Olisto en Home8.

Philips Hue outdoor sensor voor bewegingsdetectie

Bewegingssensor voor buiten Dankzij de Philips Hue outdoor sensor schakelt de verlichting automatisch in bij beweging. Dit is erg handig omdat gespuis dan direct in de spotlight staat wanneer hij/zij in de buurt van je woning komt. Deze sensor is bestand tegel alle weer types en plaats je op elke gewenste plek. Je hebt geen last van snoeren, want hij is namelijk draadloos en krijgt stroom door middel van batterijen die jaren lang mee gaan. De gevoeligheid kun je zelf instellen, zodat de verlichting niet bij elke beweging word ingeschakeld. 

Zet hem of haar in de spotlight 

Huis beveiligen met Philips outdoor lampenAlle Philips Hue buitenlampen zijn geschikt om gespuis in de schijnwerper te zetten. Maar om inbraak tegen te gaan, zijn er een aantal lampen die hier uitermate geschikt voor zijn. Bijvoorbeeld de Philips Hue Discover lamp. Deze lamp zorgt er namelijk voor dat de hele tuin word verlicht als de sensor beweging detecteert. Dit is natuurlijk ideaal om inbrekers weg te jagen. Want er is één ding waar dit gespuis een hekel aan heeft, en dat is een goed verlichte tuin/woning. Grote kans dat ze je woning overslaan!


Je woning bewoond laten lijken op vakantie

Ook als je lekker aan genieten bent van je welverdiende vakantie, wil je natuurlijk je huis beveiligen tegen inbraak. Met Philips Hue is dit geen probleem. Binnen de app is er namelijk een functie genaamd Routines & timers. Met deze optie kun je de lampen op verschillende tijdstippen laten in en uitschakelen. Daardoor lijkt het voor een buitenstaande net of er iemand thuis is. Deze functie is pas echt handig als je beschikt over meerdere Hue lampen. Niet alleen binnen, maar ook de Philips Hue outdoor lampen zijn hier zeer geschikt voor. 

Een reactie plaatsen