How To: Philips Hue als alarmsysteem gebruiken

Gebruik je Philips Hue als alarmsysteem, door inbrekers buiten de deur te houden met vooraf ingestelde routines. Je moet er niet aan denken: bij thuiskomst blijken er ongewenste gasten in je woning te zijn geweest. Gelukkig is het met de smart lampen van Philips mogelijk je huis beter te beveiligen tegen inbraak. Laat je lampen bijvoorbeeld automatisch inschakelen wanneer iemand op het erf komt, of koppel de lampen met een slim alarmsysteem en maak je woning op die manier inbraakproof. In dit artikel laten wij zien wat de mogelijkheden zijn. 

Om je Philips Hue lampen als een alarmsysteem te kunnen gebruiken, heb je in ieder geval één of meerdere Hue lampen nodig. Daarbij is ook een Philips Hue Bridge een vereiste om het maximale uit je smart lampen te kunnen halen. Heb je deze elementen nog niet in huis? Wellicht is een Philips Hue Starterpack in dat geval wat voor je. Onderstaand hebben we de prijs voor dit pakket bij verschillende webwinkels op een rijtje gezet. 

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Synchroniseer je lampen met een alarmsysteem

alarmsysteem koppelen met Philips voor beter beveiliging van je huisDe beste methode om je huis te beveiligen is door je Philips Hue lampen te combineren met een slim alarmsysteem. Er zijn verschillende alarmsystemen verkrijgbaar, die compatibel zijn met Philips Hue. Een voorbeeld van zo’n alarmsysteem is Woonveilig. Deze kun je eenvoudig koppelen met het Hue systeem via de Woonveilig app. Bij een poging tot inbraak beginnen de lampen tegelijk met een hard alarmsignaal, fel rood te flikkeren. De kans is bijzonder groot dat het inbrekers afschrikt! 

Niet alleen het alarmsysteem van Woonveilig is compatibel met de Philips Hue lampen. Er zijn nog veel meer alarmsystemen die je kan verbinden met Hue, om ze te laten dienen als optimale beveiliging voor je woning. Enkele voorbeelden zijn Olisto en Home8.

Philips Hue outdoor sensor voor bewegingsdetectie

Bewegingssensor voor buiten Dankzij de Philips Hue outdoor sensor schakelt de verlichting automatisch in bij beweging. Dit is erg handig om inbrekers direct in de spotlight te laten staan, wanneer zij in de buurt van je woning komen. Deze sensor is bestand tegen alle weersomstandigheden en plaats je op elke gewenste plek rond je woning. Je hebt geen last van snoeren, want de sensor is draadloos en krijgt stroom door middel van batterijen. Deze batterijen gaan normaliter jarenlang mee. In de Hue app kun je de gevoeligheid van de sensor zelf instellen, zodat de verlichting niet bij elke beweging wordt ingeschakeld. 

Zet hem of haar in de spotlight 

Huis beveiligen met Philips outdoor lampenAlle Philips Hue buitenlampen zijn geschikt om mogelijke inbrekers in de schijnwerper te zetten. Dit vergroot de kans dat zij zonder een inbraakpoging af zullen druipen. Niet iedere lamp is echter geschikt voor het gebruik buitenshuis. Een voorbeeld van een lamp die dat wel is, is de Philips Hue Discover lamp. Deze lamp zorgt ervoor dat de hele tuin verlicht wordt, op het moment dat de sensor bewegingen detecteert. Dit is ideaal om inbrekers weg te jagen! Je kunt deze Philips Hue lamp ook automatisch in laten schakelen, om inbrekers op voorhand af te schrikken. Dit doe je door routines en timers in te stellen. 


Je woning bewoond laten lijken op vakantie

Ook als je lekker aan genieten bent van je welverdiende vakantie, wil je inbrekers buiten de deur kunnen houden. Met Philips Hue is dit geen probleem! Binnen de app vind je een functie om routines & timers in te kunnen stellen. Met deze optie kun je de lampen op verschillende tijdstippen automatisch in- en uit laten schakelen. Daardoor lijkt het voor een buitenstaander net alsof er iemand thuis is. Deze functie is pas echt handig als je beschikt over meerdere Hue lampen. Niet alleen binnen, maar ook de Philips Hue outdoor lampen zijn hier zeer geschikt voor. 

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!