Overzicht: beste Philips Hue accessoires

Om nog meer uit het Philips Hue-systeem in huis te kunnen halen, is het verstandig om Philips Hue accessoires aan te schaffen. Door accessoires aan je systeem toe te voegen, bedien je de verlichting bijvoorbeeld ook zonder een smartphone! Wil je weten welke accessoires er allemaal zijn? Op deze pagina hebben wij ze voor je op een rijtje gezet!

Sommige Philips Hue accessoires zijn standaard onderdeel van het Philips Hue Starterpack. Met dit starterspakket maak je direct een goede start! Naast drie Philips Hue lampen zijn ook de Philips Hue Bridge en de dimmer onderdeel van de starterskit. Onderstaand vind je een handige tabel, waarin je de prijzen voor dit pakket vindt bij betrouwbare webwinkels. Zo ben je altijd verzekerd van een goede deal, wanneer je voor het Philips Hue Starterpack kiest.

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

De philips Hue accessoire om lampen te verbinden

Philips Hue Bridge

De Philips Hue Bridge is het hart van het Philips Hue-systeem in huis en daardoor onmisbaar als je wilt starten met de slimme verlichting van Philips Hue. Dit apparaat sluit je aan op het WiFi-netwerk in huis, waarna je de lampen en accessoires kan bedienen via de Philips Hue app. Voeg maximaal 50 lampen en 10 Philips Hue accessoires toe aan de Hue Bridge. Nadat de lampen en accessoires met de Hue Bridge verbonden zijn, hoef je niet thuis te zijn voor de bediening van je Hue lampen. Dit kan ook elders! Onderweg en zelfs als je op vakantie bent, bedien de verlichting heel eenvoudig via de app. Daarnaast beschikt de Bridge over “geofencing”, waardoor de lampen automatisch worden ingeschakeld als je thuis komt.


philips hue schakelaar met dimfunctie

Philips Hue dimmer

Met de Hue dimmer van Philips heb je de app niet nodig om je verlichting te kunnen bedienen. Deze lichtschakelaar beschikt over vier knoppen, die je kan gebruiken voor verschillende functies. Denk aan het in- en uitschakelen van de Philips Hue lampen, het dimmen hiervan of het wisselen tussen vijf verschillende lichtstanden. De Hue dimmer kun je op twee manieren gebruiken, namelijk als afstandsbediening of als wandschakelaar. Het apparaat is draadloos, waardoor je deze bijvoorbeeld naast je bed of bank kunt leggen. Het paneel voor aan de muur is heel eenvoudig te bevestigen, middels een meegeleverd magneetje of meegeleverd schroeven. Wil je geen gaten hoeven boren, maar het wandpaneel ook niet op een metalen ondergrond bevestigen? Kies in dat geval voor het gebruik van de 3M plakstrip. Je kan de dimmer los bestellen, maar deze zit ook bijna altijd inbegrepen bij een starterskit. Datzelfde geldt overigens voor de Philips Hue Bridge!


lichtschakelaar voor Hue

Philips Hue Tap

Ook de Philips Hue Tap is een lichtschakelaar waarmee je de Philips Hue lampen kan bedienen. Net als de Hue dimmer is het apparaat simpel te bevestigen aan elke muur of wand. De Philips Hue Tap werkt draadloos, waardoor je geen rekening hoeft te houden met een stopcontact. Je favoriete lichtscènes stel je eenvoudig in op het apparaat, zodat je door middel van de vier knoppen snel kan wisselen van lichtstand. Een voordeel ten opzichte van de Hue Switch dimmer, is dat de Hue Tap werkt op kinetische energie. Dit houdt in dat het apparaat opgeladen wordt door middel van aanrakingen! Het gebruik van batterijen is hierdoor niet langer noodzakelijk. Een ander voordeel is het feit, dat dit apparaat net wat meer mogelijkheden biedt dan de Philips Hue dimmer.


friens of hue lichtschakelaar

Friends of Hue schakelaars

Vervang je huidige lichtknoppen met de slimme lichtschakelaars van Friends of Hue. Deze knoppen zijn draadloos en werken op kinetische energie. Je hebt zodoende geen gedoe met het vervangen van batterijen of het trekken van nieuwe kabels! Ze zijn makkelijk toe te voegen aan het systeem middels de Hue app en verkrijgbaar in meerdere designs en kleuren van verschillende merken, zoals Niko, Busch-Jaeger, ABB Smart Switch en nog veel meer! Een fraaie toevoeging aan ieder interieur.


bewegingsmelder voor Philips Hue

Philips Hue Motion Sensor

Met de Philips Hue Motion sensor heb je haast geen lichtschakelaar of app meer nodig. Deze sensor schakelt de Philips Hue lampen namelijk automatisch in als je een ruimte binnenkomt. Daarbij worden de lampen uitgeschakeld, als je de ruimte weer verlaat. Ook beschikt het apparaat over een nacht- en daglichtsensor, zodat je overdag beter ziet en ’s nachts niet verblind wordt door het felle licht. Bijkomend voordeel is het feit dat de Hue Motion sensor ook compatibel is met de Apple Home kit. Hierdoor kun je de lampen tegelijkertijd inschakelen met andere slimme apparaten in huis, zoals de verwarming of een slimme brandmelder.


bewegingssensor voor buiten philips hue

Outdoor sensor

De Philips Hue outdoor sensor is recent toegevoegd aan het assortiment van Philips Hue. Met deze sensor schakel je nu ook automatisch je buitenverlichting in en laat je de oprit oplichten als je in het donker thuiskomt. Je kan de sensor overal buitenshuis plaatsen (mits deze binnen het bereik van de Hue Bridge blijft vanzelfsprekend), want hij is volledig waterdicht en kan tegen alle weersomstandigheden. De perfecte accessoire om je bestaande Philips Hue-systeem mee uit te breiden!


Voordelig Philips Hue accessoires kopen? Vind hier de beste deals!

Philips Hue accessoires