Welke Philips Hue accessoires zijn er?

Maak je verlichting nog slimmer door je Hue systeem uit te breiden met Philips Hue accessoires. Door accessoires aan je systeem toe te voegen bedien je de verlichting ook zonder een smartphone. Wil je weten welke accessoires er allemaal zijn? Op deze pagina hebben wij ze allemaal op een rijtje gezet!

Philips Hue Bridge

Bridge Philips Hue accessoiresDe Philips Hue Bridge is het hart van het systeem en ben je dan ook nodig als je wilt starten met de slimme verlichting van Philips Hue. Dit apparaat sluit je aan op het Wifi netwerk, waardoor je de lampen en accessoires kan bedienen via de Philips Hue app, maximaal 50 lampen en 10 Philips Hue accessoires. Daarnaast kun je ook op afstand een verbinding maken met de Bridge, zodat je de lampen kan bedienen vanaf elke locatie. Onderweg en zelfs als je op vakantie bent, bedien je gemakkelijk je verlichting. Daarnaast beschikt de Bridge over geofencing, waardoor de lampen automatisch worden ingeschakeld als je thuis komt.


Switch Dimmer lichtschakelaar

Philips Hue accessoires lichtschakelaar met dim functieMet de Hue Switch dimmer ben je niet persé de app nodig om je verlichting te bedienen. Deze lichtschakelaar beschikt over 4 knoppen die je kan gebruiken voor verschillende functies, zoals lampen in en uit schakelen, dimmen en kun je 1 knop gebruiken om een 5 licht scènes op in te stellen. De Hue dimmer kun je op twee manieren gebruiken, namelijk als afstandsbediening of als wandschakelaar. Het apparaat is draadloos en kun je dan ook eenvoudig op elke wand of muur plaatsen door middel van het magneetje of de meegeleverde schroeven. Je kan de dimmer los bestellen, maar zit ook bijna altijd inbegrepen bij een starterskit. Daarnaast zijn deze kits regelmatig in de aanbieding, waardoor je voordelig kan starten met Hue. Check ons overzicht voor actuele Philips Hue deals.


Tap lichtschakelaar

tap lichtschakelaar zonder batterijenOok de Philips Hue Tap is een lichtschakelaar die je kan gebruiken voor het bedienen van je Hue lampen. Net als de Hue Switch is het apparaat simpel te bevestigen aan een muur of wand. De Tap werkt draadloos, waardoor je geen rekening hoeft te houden met een stopcontact. Je favoriete licht scènes stel je eenvoudig in op het apparaat, zodat je door middel van de 4 knoppen snel kan wisselen van licht standen.  Een voordeel ten opzichte van Hue Switch, is dat de Hue Tap werkt op kinetische energie. Dit houdt in dat het apparaat opgeladen word door middel van aanrakingen.


Motion Sensor

Philips hue bewegingssensorMet de Philips Hue Motion sensor ben je haast geen lichtschakelaar of app meer nodig. Deze Sensor schakelt namelijk de lampen automatisch in als je een ruimte binnen komt en weer uit als je de ruimte verlaat. Ook beschikt het apparaat over een nacht en daglicht sensor, zodat je overdag beter ziet en s’nacht’s niet verblind word door het felle licht. Daarnaast is de Hue Motion sensor ook compatibel met Apple Home kit. Daardoor kun je de lampen tegelijk inschakelen met andere slimme apparaten in huis, zoals de verwarming of een slimme brandmelder.


Welke Philips Hue accessoires gebruik jij?

Wij zijn er erg benieuwd naar de Philips Hue accessoires die jij momenteel gebruikt. Wat zijn volgens jou de plus en minpunten? Laat een reactie achter, zodat je anderen helpt met het zoeken naar het juiste product. Echter kun je hieronder ook terecht voor al je vragen!

Een reactie plaatsen