Officiële Philips Hue app – Wat zijn de mogelijkheden?

Hue app homeDe beste methode om je lampen te bedien is door middel van de Hue app. De app is gratis te downloaden via Google Play store en Apple. Via de app stel je de lampen naar eigen wens in. Stel routines in, bedien je verlichting op afstand, maak kleuren schema’s en nog veel meer.

De vernieuwde Hue app maakt je verlichting nog slimmer

Met de vernieuwde Philips Hue app maak je je verlichting nog slimmer. Met een simpele druk op de knop zet jij je verlichting aan, dim je het licht en verander je van kleuren combinaties. Echter kun je nog veel meer met de Philips Hue app. In dit artikel behandelen we alle functies die met de app mogelijk zijn.

Lampen groeperen

Dankzij de update bedien je de lampen ook per ruimte. Zo kun je er voor kiezen om in ruimte A de lampen wat te dimmen en in ruimte B de verlichting kleur te geven. Ga naar het kopje instellingen en kies voor kamer instellingen. Wijs de lampen toe die in zich in de kamer bevinden en bedien voortaan de lampen apart van andere ruimtes.

Bedien je verlichting op afstand

Dankzij de Hue app bedien je je lampen vanaf elke locatie, zelfs in het buitenland. Dit is natuurlijk erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je woning wilt beschermen tegen inbraak. Want dan lijkt het voor inbrekers net alsof er iemand thuis is. Maak via de app een account aan en bedien de lampen ook op afstand!

Apple Homekit, Amazon Alexa & Google home

Je kan er ook voor kiezen om je lampen zonder een extern apparaat te bedienen. Download de Apple homekit, Amazon Alexa of Google home om je verlichting met je stem te bedienen. Deze apps zijn namelijk compatibel met de Philips Hue app. Het enige wat je hoeft te doen is te zeggen “Alexa zet mijn licht aan” en je lampen gaan automatisch aan. Hetzelfde geldt voor het uitzetten van de lampen “Alexa zet de lampen uit” en je verlichting gaat uit. Zo bedien je je verlichting ook zonder een smartphone of licht schakelaar!

Eenvoudig timers en routines instellen

Hue app routines en timersDoor verschillende timers in te stellen laat je de verlichting op verschillende tijdstippen automatisch naar een bepaald lichtstand gaan. Laat bijvoorbeeld je verlichting vanaf 20:00 automatisch dimmen om sfeer verlichting te creëren, of laat je op een natuurlijke manier wakker maken door middel van de ontwaak modus. Het licht gaat geleidelijk feller branden waardoor je aangenaam wakker word. Ook stel je via routines nachtlicht in zodat je snacht’s niet verblind word door het felle licht. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld kinderen hebt die graag een lampje aan willen hebben tijdens het slapen. Wil je weten wanneer de aardappels van het vuur mogen? Of wil je de rest van het gezin laten weten wanneer het eten op tafel staat? Laat je verlichting dienen als kookwekker of stel een timer in zodat iedereen weet dat ze aan kunnen schuiven! Lees hier alles over routines en timers.

Met de Hue app maak je bijzondere licht effecten

Met een klein beetje creativiteit creëer je bijzondere licht effecten en maak je snel verschillende licht schema’s aan. De gemaakte licht scene sla je op zodat je de volgende keer met 1 druk op de knop de door jou gemaakte licht scene selecteert. Ben je wat minder creatief? Dan maak je gebruik van de voorgestelde lichtschema’s, zoals zonsondergang, dim licht, geconcentreerd licht, tropisch licht en nog veel meer. Ben je net op vakantie geweest en heb je een aantal leuke foto’s gemaakt? Krijg het gevoel terug door de kleuren van de afbeelding terug te laten komen in je verlichting. Upload je foto en de app kiest automatisch 5 kleuren die je vervolgens in instelt.

Maak het voor iedereen toegankelijk door middel van widgets

Wanneer je de verlichting aan of uit wilt zetten wil je niet altijd de app moeten openen. Dankzij de nieuwe update maak je maximaal 5 widgets aan die in je berichten centrum komen te staan. Daardoor hoef je niet eerst de app te openen om je lampen aan of uit te zetten. Daarnaast kunnen ook andere bewoners sneller toegang krijgen tot de lichtinstelling. Dit maakt het niet alleen voor jou makkelijker maar ook voor andere huis genoten!

Kom verlicht thuis en vergeet je nooit meer je lampen uit te zetten

Dankzij de Hue app en de gps functie op je toestel, kom je voortaan verlicht in huis. Want de lampen springen automatisch aan, nog voor dat jij de deur open doet. Ben je zo’n iemand die ook wel eens vergeet de lampen uit te doen? Ook daar hoef je vanaf nu geen zorgen meer om te maken. Want het Hue systeem schakelt automatisch de lampen uit als je de woning verlaat. Via de app stel je de straal in en welke lampen aan of uit moeten gaan. Laat je oprit geleidelijk oplichten of laat alleen de keukenlamp gedimt branden. Met de “home away” functie kom je nooit meer in het donker thuis en bespaar je ook nog eens energie!

Tot slot

Met de officiele Philips Hue app zijn er genoeg mogelijkheden die je met de slimme lampen kan doen. Echter zijn er ook apps van derden waardoor je nog meer opties hebt, zoals Hue Disco en Hue sync voor de pc en iOS. Daarmee tover je de huiskamer om tot een disco en gaat verlichting mee met de film of de game die je aan het spelen bent. Je kan de Hue app gratis downloaden via Google Play of in de App store. Bekijk hier de beste Philips Hue apps top 10.

Een reactie plaatsen