Officiële Philips Hue app

Philips Hue lampen zijn heel eenvoudig te bedienen middels de officiële Philips Hue app. Installeer de app op een mobiele telefoon of tablet, om de lampen op afstand in- en uit te schakelen. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store. Via de app stel je de lampen naar eigen wens in! Stel routines in, bedien je verlichting op afstand, maak kleurenschema’s en profiteer van nog veel meer mogelijkheden. Gebruik jij de officiële Philips Hue app al?

De vernieuwde Philips Hue app maakt je verlichting nog slimmer

Philips hue installeren - hue appMet de vernieuwde Philips Hue app maak je je verlichting nog slimmer. Met een simpele druk op de knop zet jij je verlichting aan, dim je het licht en verander je van kleurencombinaties. Er is nog veel meer mogelijk met de Philips Hue app! In dit artikel behandelen we alle functies die de app je biedt.

Lampen groeperen

Dankzij de recente updates van de Philips Hue app, bedien je de lampen ook tegenwoordig heel eenvoudig per ruimte. Zo kun je ervoor kiezen om in ruimte A lampen te dimmen en de verlichting in ruimte B een vrolijke kleur te geven. Ga naar het kopje “Instellingen” in de Philips Hue app en kies voor “Kamerinstellingen”. Selecteer vervolgens lampen die in de verschillende kamers hangen. Het maakt de bediening van je Philips smart lampen nog fijner!

Bedien je verlichting op afstand

Dankzij de Hue app bedien je je lampen vanaf elke locatie, zelfs in het buitenland. Dit is natuurlijk erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je woning wilt beschermen tegen inbraak! Zet de lampen in de avond aan en laat het voor buitenstaanders lijken, alsof je thuis aanwezig bent. Dit hoef je overigens niet handmatig te doen. Je zou ook voor het aanmaken van routines in de app kunnen kiezen. Later in deze Philips Hue app handleiding vertellen we je meer over het creëren van nieuwe routines.

Apple Homekit, Amazon Alexa & Google home

Je kan er ook voor kiezen om je lampen met een extern apparaat te bedienen. Schaf bijvoorbeeld de Apple Homekit, Amazon Alexa of Google Home aan om je verlichting met je stem te kunnen bedienen. De apps die bij deze apparaten horen zijn compatibel met de officiële Philips Hue app. Het enige wat je na het instellen van de apps nog hoeft te doen, is zeggen “Alexa, zet mijn licht aan”! Je lampen zullen vervolgens automatisch ingeschakeld worden. Hetzelfde geldt voor het uitzetten van de lampen: “Alexa, zet de lampen uit”. Zo bedien je je verlichting ook zonder een smartphone of lichtschakelaar!

Eenvoudig timers en routines instellen

Hue app routines en timersDoor verschillende timers in te stellen, laat je de verlichting op verschillende tijdstippen automatisch naar een bepaalde lichtstand gaan. Laat je verlichting vanaf 20:00 automatisch dimmen om meer sfeer in huis te creëren. Of laat jezelf op een natuurlijke manier wakker maken door middel van de ontwaak-modus. Het licht gaat geleidelijk feller branden waardoor je aangenaam wakker wordt. Ook stel je via routines nachtlicht in, zodat je ’s nachts niet verblind wordt door het felle licht in de badkamer of op de gang. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld kinderen hebt die graag een lampje aan willen hebben tijdens het slapen. Wil je weten wanneer de aardappels van het vuur mogen? Of wil je de rest van het gezin laten weten wanneer het eten op tafel staat? Laat je verlichting dienen als kookwekker, of stel een timer in zodat iedereen weet dat ze aan kunnen schuiven! Lees hier alles over routines en timers.

Met de Hue app maak je bijzondere lichteffecten

Met een klein beetje creativiteit creëer je bijzondere lichteffecten en maak je snel verschillende lichtschema’s aan. De gemaakte licht scene sla je op, zodat je de volgende keer met een druk op de knop de door jou gemaakte licht scene kunt selecteren. Ben je wat minder creatief? Dan maak je gebruik van de voorgestelde lichtschema’s, zoals een zonsondergang, gedimd licht, geconcentreerd licht, tropisch licht en nog veel meer. Ben je net op vakantie geweest en heb je een aantal leuke foto’s gemaakt? Krijg het vakantiegevoel terug door de kleuren van de afbeelding terug te laten komen in je verlichting! Upload je foto en laat de app automatisch vijf kleuren kiezen die je vervolgens instelt voor het gebruik van de Philips Hue lampen.

Maak het voor iedereen toegankelijk door middel van widgets

Wanneer je de verlichting aan- of uit wilt zetten, wil je niet altijd de app moeten openen. Dankzij een recente update maak je maximaal vijf widgets aan, die in je berichtencentrum komen te staan. Daardoor hoef je de app niet eerst te openen om je lampen in- of uit te schakelen. Wel zo prettig! Daarnaast kunnen ook andere bewoners sneller toegang krijgen tot de lichtinstellingen. Dit maakt het niet alleen voor jou makkelijker, maar ook voor andere huisgenoten!

Kom in een verlichte woning thuis

Dankzij de officiële Philips Hue app en de GPS-functie op je mobiele telefoon of tablet, kom je voortaan altijd in een verlichte woning thuis. De lampen springen automatisch aan, nog voordat jij de deur opent. Is het vergeten van de lampen in huis jou niet onbekend? Ook daar hoef je je vanaf nu geen zorgen meer over te maken! Het Philips Hue-systeem schakelt de lampen automatisch uit als je de woning verlaat. Via de app stel je de straal in, waarbuiten de lampen gedeactiveerd moeten worden. Daarbij kun je precies aangeven, welke lampen bij thuiskomst moeten worden ingeschakeld door de Philips Hue Bridge. Laat je oprit geleidelijk oplichten, of laat alleen de keukenlamp gedimd branden. Met de “Home Away”-functie kom je nooit meer in het donker thuis en bespaar je ook nog eens op de energiekosten!

Ook enthousiast? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Tot slot

Met de officiële Philips Hue app haal je nog meer uit de slimme lampen binnen je woning! Staar je echter niet blind op deze Philips Hue app. Er zijn tal van andere Hue apps, die worden aangeboden door derden. Met deze apps profiteer je van nog meer functies. Kijk bijvoorbeeld eens naar apps als Hue Disco en Hue Sync. Daarmee tover je de huiskamer om tot een heuse disco en gaat de verlichting mee met de film die je kijkt, of de game die je aan het spelen bent. Je kan de Hue app gratis downloaden via Google Play of in de App store. Bekijk hier de beste Philips Hue apps top 10.

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!