Gamen met Philips Hue en Razer Chroma

Veel mensen spelen games om af en toe te kunnen ontspannen na een drukke dag op hun werk of studie.  Tegenwoordig is het mogelijk het gevoel te krijgen volledig in de game te zitten, dankzij de slimme verlichting van Philips. De Philips Hue lampen zijn aan te sluiten op de apparatuur van Razer Chroma. Op die manier wordt de verlichting voortdurend gewijzigd, gebaseerd op de omgeving in de game.

Gamen leuker maken? Begin met een Hue starterspakket!

Starterskit

Doordat de verlichting meegaat met de effecten in de game, krijgen gamers het gevoel echt in de game te zitten. Loop je bijvoorbeeld door een woestijn, dan zal de verlichting meekleuren en geel worden. Sta je op het voetbalveld? In dat geval worden de lampen van Philips Hue groen. Het levert een hele speciale ervaring op! De Philips Hue lampen in combinatie met de Razer Chroma brengen gamen zodoende naar een geheel nieuw niveau. De Chroma-techniek is onder meer terug te vinden in laptops, toetsenborden en muizen.

Een betere game ervaring met Philips Hue

Niet alleen maakt de combinatie van Razer Chroma-technologie met de slimme verlichting van Philips Hue het mogelijk om de omgevingskleuren in een game terug te brengen naar je woon- of slaapkamer. Ook profiteer je van verschillende effecten tijdens het gamen! Laat de kleur van de verlichting bijvoorbeeld reflecteren, wat je gezondheidstoestand in het spel is. Het maakt gamen nog realistischer en zorgt ervoor dat je de concentratie langer vast weet te houden! Je hebt tijdens het spelen van de games immers het gevoel, alsof je daadwerkelijk op een voetbalveld of in een stad staat.

Met de Philips Hue lampen creëer je een game-ervaring, die je nooit eerder gehad hebt. Zeker wanneer je de ruimte donker maakt, zullen de lichteffecten goed tot hun recht komen! Naast de mogelijkheid om de verlichting mee te laten bewegen met de kleuren van je beeldscherm, kun je ook uit een van de voorgeprogrammeerde lichteffecten kiezen. Daarbij is het mogelijk om Philips Hue lampen mee te laten bewegen met de kleuren uit een film. Zo komen de lampen niet alleen van pas tijdens het gamen, maar ook tijdens het bekijken van je favoriete film. Ook leuk is de mogelijkheid om de effecten van de Philips Hue lampen te laten pulseren.

Om de Philips Hue lampen in combinatie met je computerscherm te kunnen gebruiken, heb je enkel de tweede generatie Philips Hue Bridge nodig. Deze accessoire is standaard onderdeel van het Philips Hue Starterpack en vormt de basis van iedere Philips Hue omgeving.

Philips Hue Bridge

Bridge philips hue razer koppelenDe tweede generatie Philips Hue Bridge is sneller dan zijn oudere broer en heeft meer geheugen. Daardoor is er amper vertraging op de kleuren in de omgeving van de game op te merken in de verlichting van je kamer. De effecten sluiten naadloos op elkaar aan! Bovendien kunnen Razer Chroma, Philips Hue en de Hue Bridge ook worden gebruikt met Alexa van Amazon, HomeKit van Apple en Google Assistant. Ideaal, wanneer je geen mobiele telefoon of tablet in de buurt hebt. Je bedient de verlichting met simpele uitgesproken commando’s. Denk aan: “Hey Google, zet de verlichting uit!”

Aan de slag met Hue en Razer Chroma

Razer Chroma is speciaal voor en door gamers ontwikkeld. Met de apparatuur van Razer Chroma is het mogelijk om de uitdrukkingen van de gamer om te zetten in omgevingsverlichting in de ruimte. Het gaat dus niet alleen om kleurrijke effecten, maar het is mogelijk de persoonlijke speelstijl tot uitdrukking te brengen in combinatie met de verlichting van Philips Hue.

Razer Philips Hue module

Het instellen van de Philips Hue verlichting met de Razer Chroma is zeer eenvoudig. Allereerst dien je in de Philips Hue app op je telefoon of tablet een zogenaamde entertainmentgroep aan te maken. Download en installeer daarna het programma Razer Synapse 3. In dit programma dient de Philips Hue-module geïnstalleerd te worden. Er is een instructievideo beschikbaar van Philips Hue en Razer Chroma, zodat je de accessoires eenvoudig aan elkaar kunt koppelen.

Wat heb je nodig?

Voordat je geniet van een nog realistischere ervaring tijdens het gamen, heb je een aantal accessoires nodig. Als je nog niet beschikt over het Philips Hue systeem, kun je het beste beginnen met een Hue starterskit. In onderstaand overzicht vind je de prijs voor dit pakket bij verschillende betrouwbare webwinkels. Zo koop je deze set altijd voor een scherpe prijs! Een starterkit is beste keus om kennis te maken met Philips Hue en wordt verkocht met de meest gangbare fittingen, zoals de E27-lampen. Daarnaast ben je voordeliger uit dan wanneer je de lampen, Hue Bridge en Hue dimmer los zou kopen.

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Wanneer je al over de Hue Bridge beschikt, zijn er verschillende Hue lampen te verkrijgen die je kan koppelen met je Razer hardware. Populaire lampen zijn de Hue Go en de Hue Play bars.

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!