Philips Hue Bridge: hoeveel lampen kan ik koppelen?

Hue Sana wandlamp

De Philips Hue Bridge is een onmisbare accessoire, wanneer je Philips Hue lampen in huis wilt gaan gebruiken. Het vormt letterlijk de brug tussen de verschillende Hue lampen, de Philips Hue accessoires en de apps op je mobiele telefoon. Zonder het gebruik van een Philips Hue Bridgezal het niet mogelijk zijn om de lampen te bedienen. Hierop valt een uitzondering te maken, namelijk: de Philips Hue Go. Deze Philips Hue lamp kan altijd en overal gebruikt worden. Let op, je kunt de lamp niet bedienen met de app op je telefoon zonder de lamp aan te sluiten op deze accessoire. 

Beginnen met Philips Hue: hoe doe ik dat?

Hue florish productlijn bestaat uit 3 Philips Hue lampen

Philips Hue heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Steeds meer consumenten kiezen voor de slimme lampen van het Noord-Brabantse bedrijf, voor het verlichten van hun woning. Overweeg je ook over te stappen op Philips Hue lampen, maar heb je geen idee waar te beginnen? In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit, waarmee je rekening dient te houden. Welke producten en accessoires heb je bijvoorbeeld nodig om te kunnen starten met Philips Hue? Moet er gaten geboord worden om kabels aan te kunnen leggen? Enzovoorts. Bovenal is beginnen met Philips Hue een stap, waar je geen spijt van zal krijgen. De lampen bieden eindeloos veel mogelijkheden, zijn duurzaam en bieden zelfs gezondheidsvoordelen. 

Review: Philips Hue dimmer

Philips Hue dimmer review

De Philips Hue dimmer is een draadloze lichtschakelaar waarmee je snel een bepaalde sfeer kan zetten zonder daarvoor een extern apparaat nodig te zijn. In bepaalde situaties kan dit een erg handig accessoires zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het moment dat wanneer je thuis komt of snacht’s naar het toilet moet en de verlichting aan wilt zetten, maar je smartphone niet bij de hand hebt. In dit soort gevallen is een lichtschakelaar zeker geen overbodige luxe!

Review: Philips Hue Go

philips hue go review

Philips Hue Go review – Het assortiment van Phillips Hue is erg ruim. Zo zijn er lampen voor zowel binnen als buiten te vinden, maar ook flexibele lampen zoals de Philips Hue led strip. Echter is er op dit moment één lamp die je ook draadloos en zonder de Hue Bridge kan gebruiken, namelijk de Philips Hue Go. 

Philips Hue Beyond productlijn

Philips Hue Beyond productlijn

Uit de Philips Hue serie zijn de lampen uit de Hue Beyond productlijn 1 van de populairste modellen. Deze lampen beschikken namelijk over alle kleuren en wit tinten, waardoor je op elk moment of situatie het perfecte licht creëert. Tevens zijn de Beyond lampen compatibel met andere slimme apparaten. Denk hierbij aan slimme speakers, zoals de Google Home, waarmee je de lampen bedient met je stem of slimme brandmelders en alarmsystemen die de lampen activeren bij brand of inbraak. In veel gevallen zal dit een rood knipperend waarschuwingslicht zijn. Het is zelfs mogelijk de lampen te laten knipperen of te veranderen van kleur bij een notificatie of inkomend bericht. Zo vergeet je nooit meer die belangrijke mail!

Review: Philips Hue ledstrip

Philips Hue ledstrip review

Wat ons betreft is de Philips Hue lightstrip plus de meest veelzijdige lamp uit de Hue serie. Naast het feit dat deze ledstrip over 16 miljoen kleuren en 50.000 wit-tinten beschikt, is hij multifunctioneel en flexibel, waardoor je hem gebruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld onder de vensterbank of achter je beeldscherm, zodat het mee kan kleuren met de lichteffecten van je favoriete game of film. Net als alle andere Philips Hue lampen is deze strip te bedienen met de Hue app.

Philips Hue Turaco productlijn

Philips Hue turaco serie lijn

De Philips Hue Turacolijn is de speciale slimme ledverlichting lijn voor buitengelegenheden van Philips. Het voordeel van de Turaco lijn is dat je verwelkomd wordt door slimme lampen, die weten wanneer je aan komt lopen. Daardoor is de verlichting altijd actief op het moment dat het donker wordt rondom het huis, maar niet langer dan nodig is.

How To: Philips Hue scenes maken

handleding philips Hue scenes maklen en bedienen met google home

Steeds meer mensen creëren tegenwoordig hun eigen lichtscènes voor het slimme verlichtingssysteem van Philips Hue. Sinds kort kun je zo’n persoonlijke Philips Hue scenes maken, en deze vervolgens bedienen met Google Home! Niet alleen de lichtscènes, maar ook gewoon het in- en uitschakelen van je Hue lampen hoeft niet meer via de app te gebeuren. Je geeft namelijk gewoon een simpele spraakopdracht aan Google Home! Dit doe je snel en effectief door middel van het volgende commando: ‘Hey Google, lampen aan’!

Philips Hue Being productlijn

Philips Hue Being productlijn totaal 2 lampen

De Philips Hue Being productlijn is de meest geschikte lijn voor het interieur in de woonkamer. Wil je eens wat anders dan een sta-lamp van Philips Hue, dan kun je kiezen voor deze hangende lampen. De lampen uit de Philips Hue Being productlijn bieden een keuze tussen de plafondlamp en de hanglamp. Het voordeel van deze serie is dat er een gratis dimmer switch meegeleverd wordt. Daardoor is het mogelijk de lampen eenvoudig draadloos te bedienen. Uiteraard krijg je de mogelijkheid gebruik te maken van de vier verschillende lichtscènes.

Philips Hue Aanbiedingen

Tijdens deze wisselvallige zomer zitten we zo veel mogelijk buiten en willen we het zowel binnenshuis als in de tuin gezellig maken. Speciaal voor de zomerdagen zijn een hoop Philips Hue producten in de aanbieding. Maak nu gebruik van de zomer aanbiedingen op Bol.com.