Top 10: de beste Philips Hue apps

Nadat je het Philips Hue staterspakket gekocht hebt, is het verstandig om een van de vele Philips Hue apps te downloaden. Met deze Hue apps haal je nog meer uit je slimme lampen! Begin bijvoorbeeld met het gebruik van de officiele Hue app. Er zijn echter meer mogelijkheden! Verschillende partijen buiten Philips hebben een app ontwikkeld voor de smart verlichting van dit bedrijf. Hiermee haal je nog veel meer uit de lampen! Enkele voorbeelden zijn: snel switchen tussen lichtrecepten, de verlichting synchroniseren met een desktop of Apple Mac computer, widgets maken en toevoegen aan je het beginscherm van je telefoon en nog veel meer. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met de beste Philips Hue apps top 10! 

Nog geen starterspakket? Je vindt de laagste prijs hier!

Starterskit

Top 10: beste Philips Hue apps

Voordat we verder ingaan op de functies van de verschillende Philips Hue apps, zetten we de top 10 beste Philips Hue apps kort voor je op een rijtje: 

  1. Hue Pro
  2. Hue Switcher
  3. Philips Hue Sync
  4. OnSwitch
  5. Hue Essentials
  6. Philips Hue Disco
  7. Hue Camera
  8. Philips Hue Haunted House
  9. Hue Christmas
  10. Hue Fireworks 

Beste Philips Hue apps om je verlichting te bedienen

Welke van de apps uit onze top 10 Philips Hue apps heb jij al op je mobiele telefoon of tablet geïnstalleerd? Met deze apps haal je veel meer uit je smart lampen. Creëer fraaie lichteffecten, laat de lampen meekleuren met de kleur van het beeld op je computer, enzovoorts. Een voetbalwedstrijd kijken, een game spelen of bijvoorbeeld muziek luisteren wordt zo nog leuker! 

1. Hue Pro

Hue pro beste philips hue apps De Philips Hue Pro app is een van de betere Philips Hue apps. Met deze app heb je dezelfde mogelijkheden als de officiële Hue app. Profiteer van mogelijkheden als het op afstand bedienen van je lampen, het instellen van timers en het groeperen van de lampen in specifieke ruimtes. Deze Hue app heeft echter nog een aantal leuke functies, zoals een integratie met muziek, lava-achtige lichtsettings en widgets om snel te wisselen van lichtstand.

Klik hier om app te downloaden

2. Hue Switcher

hue switcher: snel lampen bedienen

Een andere vergelijkbare app is de Hue Switcher app. Ook deze Philips Hue app beschikt over dezelfde functies als de officiële app van Philips zelf. Verlichting in- en uitschakelen, dimmen, kleurenschema’s maken en lampen in verschillende ruimtes toewijzen zijn hier voorbeelden van. Wat als een pluspunt ervaren kan worden, is dat je supersnel kan wisselen van lichtstand. Dit doe je door middel van tegels en widgets. Daarnaast beschikt de app over 40 verschillende lava-achtige effecten en is hij compatibel met de Hue Tap, de Hue dimmer en de Hue sensoren.

Klik hier om app te downloaden!

3. Philips Hue sync

Philips hue sync verbind je lampen met pcPhilips Hue Sync is de eerste app voor Windows- en Apple-compters. Met deze app laat je jouw Hue lampen reageren op de lichtkleuren van je scherm. Wanneer de app aanstaat tijdens het luisteren van muziek, het bekijken van films of het gamen, stuurt de app de kleuren door naar je lampen. Hierdoor zullen de Philips Hue lampen realtime van kleur en helderheid veranderen. Wat ons betreft hoort deze app tot de beste Philips Hue apps!

Klik hier om app te downloaden!

4. OnSwitch

onswitch philips hue app

Met de OnSwitch app bedien je de Philips Hue lampen en de LIFX-verlichting vanuit één app. Je kan de lampen individueel bedienen, of meerdere lampen tegelijk door groepen aan te maken. Net als de Hue app kun je kiezen uit zes verschillende lichttinten, waarvan halogeenlicht, nachtlicht en daglicht voorbeelden zijn. Er zijn echter ook lichtscènes waarmee je de feestdagen extra gezellig maakt! Enkele voorbeelden zijn: sfeervolle kerstverlichting en de “winter holidays” lichttinten. Hoewel de app niet veel meer functies heeft dan de originele Hue app, is de Onswitch wel handig als je naast Hue lampen ook over LIFX lampen beschikt.

Klik hier om app te downloaden!

5. Hue Essentials

De hue essentials app bedien je verlichting op afstandHeb je naast Philips Hue lampen, Tradfi lampen van IKEA? Ook deze bedien je vanuit dezelfde app, namelijk met Hue Essentails. Deze app wordt zowel als gratis versie, als ook als een betaalde variant aangeboden. De gratis versie verschilt qua opties niet veel van de officiële Philips Hue app. Zo maak je groepen aan met verschillende lichtschema’s of stel je routines in, waardoor de Tradfi- en de Hue lampen automatisch worden ingeschakeld. Met de betaalde versie heb je nog wat meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om meerdere bridges te verbinden, widgets aan te maken, snel te wisselen van lichtschema’s met behulp van tegels, een heuse disco te creëren, enzovoorts. Ook kan je de verlichting in huis volledig automatiseren met deze Hue app. 

Klik hier om app te downloaden!

Met deze Philips Hue apps creëer je de mooiste licht effecten

Naast de apps om je verlichting te bedienen, zijn er ook apps met leuke kleurenthema’s. Denk bijvoorbeeld aan een thema, die specifiek bedoeld is voor de feestdagen in december.  Hieronder vind je de meest populaire apps met verschillende lichteffecten.

1. Hue disco

Met de hue disco app laat je de hue lampen reageren op geluiden en muziek

De Philips Hue disco app is een handige app als je eens wat meer wilt dan een standaard huisfeestje. De Philips Hue app kan de lampen namelijk laten reageren op geluiden en muziek. Zet de stereo aan en kies uit verschillende lichteffecten, zoals Rainbow, Reggae of ga terug in de tijd met de Eighties disco! (Prijs €2,99)

Voor Android kun je de app hier downloaden! (Android)

De app voor Apple downloaden doe je hier! (Apple)

2. Hue camera

met de hue camera app laat je de hue lampen reageren op tv door middel van telefoon camera

De combinatie van deze Hue camera app en de Philips Hue lampen is het mogelijk om een Ambilight-effect te creëren. Je richt met de telefooncamera naar het scherm, waarop de lampen reageren en steeds van kleur zullen wisselen. Om het beste resultaat te halen is het raadzaam de ruimte goed donker te maken, de camera stabiel te houden ( een telefoonhouder is hier perfect voor) en in te zoomen op het scherm. Helaas voor Android gebruikers is de app alleen te downloaden op Apple apparaten. (Prijs €3,99)

Klik hier om app te downloaden!

3. Hue Hauntend House

Haunted hause heeft verschillende halloween licht schema'sHoud je van spanning en is niets te eng voor jou? Met de Hue Haunted House app ben je klaar om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. De Philips Hue app beschikt namelijk over verschillende, enge thema’s, waardoor je je huis omtovert tot een waar spookhuis. Er zullen weinig mensen zijn die nog bij jou aan de deur durven te komen tijdens Halloween! Koppel je smartphone via Bluetooth met je surround systeem voor de meest intense ervaring. (Prijs €1,99)

Download de app hier!

4. Hue Christmas

christmas for philips Hue

Met de Hue Christmas App kom je gelijk in de kerststemming. Deze app beschikt over verschillende geluidseffecten en kerstliedjes, waar je Philips Hue lampen op reageren. Tijdens het afspelen van een van de geluidsfragmenten, nemen de Hue lampen verschillende kleuren aan. Denk aan kleuren als rood en groen, die perfect passen bij de Kerst. Daarnaast zijn er ook een aantal vuurwerkthema’s, zodat je het nieuwe jaar knallend in kunt luiden. De app is gratis te downloaden voor zowel Android- als Apple-apparaten. Wil jemeer opties, zoals volledige kerstliedjes, dan kan je de Hue Christmas  app upgraden naar een betaalde versie.

Het downloaden van de app doe je hier!

5. Hue Fireworks

Vuurwerk voor philips hue verlichting

Wanneer de Oudejaarsavond eraan zit te komen, wil je natuurlijk knallend het nieuwe jaar in. Met de Hue Fireworks app geniet je niet alleen buiten, maar ook binnen van knallend siervuurwerk. De Philips Hue app beschikt over 24 effecten en 8 moods, die wanneer je ze op ‘autoplay‘ zet, bijzondere lichteffecten geven. De Hue app is gratis te downloaden voor zowel Android- als Apple-toestellen.

Hier kun je deze app downloaden

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle apps, er zijn er namelijk nog veel meer! Daarbij worden er regelmatig nieuwe Hue app geïntroduceerd. Op dit moment zijn de bovengenoemde apps wat ons betreft de beste Philips Hue Apps van dit moment. Wij zijn erg benieuwd welke Hue Apps jij gebruikt voor jouw slimme verlichting. Stuur ons een bericht met jouw favorieten!

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!