Wat zijn de beste Philips Hue apps? Bekijk onze top 10!

Geslaagd voor een leuke Philips Hue aanbieding? Dan wil je natuurlijk het maximale er uit halen. Met de officiele Hue app zijn er al genoeg mogelijkheden, echter zijn er ook third party apps, waardoor de mogelijkheden haast eindeloos zijn. Enkele voorbeelden zijn, snel switchen tussen licht recepten, verlichting synchroniseren met een desktop pc of Mac computer, widgets aanmaken en toevoegen aan je home scherm van je smart toestel, en nog veel meer. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met de beste Philips Hue apps top 10.

Beste Philips Hue apps om je verlichting te bedienen

Je verlichting bedienen kan op verschillende manieren met verschillende apps. Hieronder hebben wij de beste Philips Hue apps om je verlichting te bedienen op een rijtje gezet.

Hue Pro

Hue pro beste philips hue apps Klik hier om app te downloaden

De Philips Hue pro is 1 van de betere Philips Hue apps. Met deze app heb je dezelfde mogelijkheden als de officiële Hue app, zoals je lampen op afstand bedienen, timers instellen en ruimtes en groepen maken. Echter heeft deze app nog een aantal leuke functies, zoals muziek integratie, lava achtige licht settings en widgets om snel te wisselen van lichtstand.

Hue Switcher

hue switcher: snel lampen bedienenKlik hier om app te downloaden

Een andere vergelijkbare app is Hue Switcher. Ook deze beschikt over dezelfde functies als de officiële app. Verlichting in en uit schakelen, dimmen, kleurenschema’s maken en lampen in verschillende ruimtes toewijzen. Wat als een pluspunt ervaren kan worden is dat je super snel kan wisselen van licht stand, door middel van tegels en widgets. Daarnaast beschikt de app over 40 verschillende lava achtige effecten en is hij compatibel met de Hue Tap, dimmer en de Hue sensoren.

Philips Hue sync

Philips hue sync verbind je lampen met pcKlik hier om app te downloaden

Philips Hue sync is de eerste app voor windows en mac compters. met deze app laat je jou Hue lampen reageren op de lichtkleuren van je scherm. Wanneer de app aanstaat tijdens het muziek luisteren, films kijken of gamen, stuurt de app de kleuren door naar je lampen, waardoor ze realtime veranderen van kleur en helderheid. Wat ons betreft hoort deze app tot de beste Philips Hue apps.

OnSwitch

onswitch philips hue appKlik hier om app te downloaden

Met de OnSwitch app bedien je de Philips Hue lampen en de LIFX verlichting vanaf 1 app. Je kan de lampen individueel bedienen of meerdere tegelijk door groepen aan te maken. Net als de Hue app kun je kiezen uit 6 verschillende licht tinten, zoals halogeenlicht, nachtlicht en daglicht. Echter zijn er ook licht scènes waarmee je de feestdagen extra gezellig maakt. Enkele voorbeelden zijn, sfeervolle kerstverlichting en de winter holidays licht tinten. Hoewel de app niet veel meer functies heeft dan de originele Hue app, is de Onswitch wel handig als je naast Hue lampen ook over LIFX lampen beschikt.

Hue Essentials

De hue essentials app bedien je verlichting op afstandKlik hier om app te downloaden

Heb je naast Philips Hue lampen, Tradfi lampen van de Ikea? Ook deze bedien je vanuit dezelfde app, namelijk met Hue Essentails. Deze app komt met een gratis versie en een betaalde variant. De gratis versie verschilt qua opties niet veel met de officiele Hue app. Zo maak je groepen aan met verschillende lichtschema’s of stel je routines in, waardoor de Tradfi en de Hue lampen automatisch worden ingeschakeld. Met de upgrade versie heb je nog wat meer mogelijkheden, zoals meerdere bridges verbinden, widgets aanmaken, snel wisselen van lichtschema’s met behulp van tegels, disco dans sensatie en kan je de verlichting volledig automatiseren.

Met deze Philips Hue apps creëer je de mooiste licht effecten

Naast de apps om je verlichting te bedienen, zijn er ook apps met leuke kleuren thema’s die geschikt zijn voor bijvoorbeeld de feestdagen.  Hieronder vind je de meest populaire apps met verschillende licht effecten.

Hue disco

Met de hue disco app laat je de hue lampen reageren op geluiden en muziekKlik hier om app te downloaden (Android)

Klik hier om app te downloaden (Apple)

De Philips Hue disco is een handige app als je wel eens wat meer wilt dan een standaard huis feestje. De app kan namelijk de lampen laten reageren op geluiden en muziek. Zet thuis de stereo aan en kies uit verschillende licht effecten, zoals rainbow, reggea of ga terug in de tijd met de eighties disco! (Prijs €2,99)

Hue camera

met de hue camera app laat je de hue lampen reageren op tv door middel van telefoon cameraKlik hier om app te downloaden

Met de Hue camera en de Hue lampen is het mogelijk om het Ambylight effect te creëren. Je richt met de telefoon camera naar het scherm, waarop de lampen reageren en steeds wisselen van kleur. Om de beste resultaat te halen is het raadzaam de ruimte goed donker te maken, de camera stabiel te houden (telefoon houder is hier perfect voor) en in te zoomen op het scherm. Helaas voor Android gebruikers is de app alleen te downloaden op Apple apparaten. (Prijs €3,99)

Hue Hauntend House

Haunted hause heeft verschillende halloween licht schema'sKlik hier om app te downloaden

Houdt je van spanning en is niets te eng? Met de Hue Haunted House app ben je klaar om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. De app beschikt namelijk over verschillende, enge thema’s, waardoor je je huis omtovert tot een ware Halloween avontuur. Er zullen weinig mensen zijn die nog bij jou aan de deur durven te komen! Koppel je smartphone via Bluetooth met je surround systeem voor de meest intense ervaring. (Prijs €1,99)

Hue Christmas

christmas for philips HueKlik hier om app te downloaden

Met de Hue Christmas App kom je gelijk in de kerststemming. Deze app beschikt namelijk over verschillende geluidseffecten en kerstliedjes, waar je Hue lampen op reageren. Tijdens het afspelen van 1 van de geluidsfragmenten, nemen de Hue lampen verschillende kleuren aan, zoals rood en groen. Daarnaast zijn er ook een aantal vuurwerk thema’s, zodat je het nieuwe jaar knallend in luid. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als Apple apparaten. Wil je echter meer opties, zoals volledige kerstliedjes, dan kan je Hue Christmas  app (betaald) upgraden.

Hue Fireworks

Vuurwerk voor philips hue verlichtingKlik hier om app te downloaden

Wanneer het ouderejaars avond er aan zit te komen, wil je natuurlijk knallend het nieuwe jaar in. Met Hue Fireworks geniet je niet alleen buiten, maar ook binnen van knallend sier vuurwerk. De app beschikt over 24 effecten en 8 moods, die wanneer je zo op ‘autoplay’ zet, een bijzondere licht effecten geven. De App is gratis te downloaden voor zowel Android als Apple toestellen.

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle apps, er zijn er namelijk nog veel meer en komen er steeds nieuwe bij. Op dit moment zijn de bovengenoemde Apps, wat ons betreft de beste Philips Hue Apps van dit moment.

Wij zijn erg benieuwd welke Hue Apps jij gebruikt voor jou slimme verlichting. Laat het hieronder weten door een reactie achter te laten!

Een reactie plaatsen