Beginnen met Philips Hue: hoe doe ik dat?

Philips Hue heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Steeds meer consumenten kiezen voor de slimme lampen van het Noord-Brabantse bedrijf, voor het verlichten van hun woning. Overweeg je ook over te stappen op Philips Hue lampen, maar heb je geen idee waar te beginnen? In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit, waarmee je rekening dient te houden. Welke producten en accessoires heb je bijvoorbeeld nodig om te kunnen starten met Philips Hue? Moet er gaten geboord worden om kabels aan te kunnen leggen? Enzovoorts. Bovenal is beginnen met Philips Hue een stap, waar je geen spijt van zal krijgen. De lampen bieden eindeloos veel mogelijkheden, zijn duurzaam en bieden zelfs gezondheidsvoordelen

Een goede start maak je met het Philips Hue Starterpack. Dit starterspakket bevat alle elementen die benodigd zijn, om aan de slag te kunnen gaan met Philips Hue. Je kunt er ook voor kiezen om de verschillende onderdelen los te bestellen, maar dat blijkt vaak duurder te zijn. Onderstaand overzicht toont de prijzen voor het Philips Hue Starterpack bij betrouwbare aanbieders.

ProductWinkelPrijs
Philipe Hue E27 Wit en Kleur50five || Korting! + Nest Protector122,76
Coolblue125,99
Philips Hue E27 White AmbianceCoolblue || * 3 lampen114,95
Bol.com || * 2 lampen121,00

Componenten in een Philips Hue-systeem

Voordat je verder inzoomen op de samenstelling van een Philips Hue-systeem, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je wensen zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een losse lamp om kennis te maken met Philips Hue? Wil je alle lampen in bestaande armaturen vervangen? Wil je een geheel nieuwe armatuur inclusief een Philips Hue lamp aanschaffen? Enzovoorts. Op basis van je wensen kun je voor een van de onderstaande mogelijkheden kiezen.

#1: Kies voor Philips Hue Go

De Philips Hue Go is de perfecte lamp, wanneer je het Philips Hue-systeem wilt beperken tot een losse lamp. Voor de Philips Hue Go heb je geen andere accessoires nodig. Nadeel is wel, dat het apparaat niet via je mobiele telefoon te bedienen is zonder deze extra accessoires. Iets wat logischerwijs ook voor andere Philips Hue lampen geldt! De Philips Hue Go geeft je onder meer de mogelijkheid om verschillende lichteffecten te creëren. 

#2: Philips Hue lampen met armatuur

Een tweede mogelijkheid is de aanschaf van een complete armatuur, waarin een geïntegreerde Philips Hue lamp zit. Ideaal, wanneer je nog een lamp zoekt voor boven de eettafel, voor boven de bank, enzovoorts. De armaturen van Philips Hue worden in verschillende modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een hanglamp, een wandlamp, enzovoorts. Voor het gebruik van deze lampen heb je een aantal accessoires nodig, die we later in dit artikel beschrijven.

#3: Philips Hue lampenbollen voor bestaande armaturen

De derde optie die Philips Hue je momenteel biedt, is de aanschaf van losse lampenbollen. Deze Philips Hue lampen kun je eenvoudig in bestaande armaturen draaien. Let hierbij wel op de fitting die je nodig hebt! Een Philips Hue lamp met E27-fitting is het meest gangbare model. Om de lampen te kunnen gebruiken heb je een aantal accessoires nodig. Hieronder zullen we de samenstelling van een Philips Hue-systeem verder beschrijven.

Buckram spotjes voor aan de muur of plafondBenodigde Philips Hue accessoires

Een onmisbare accessoire bij het opzetten van een Philips Hue-systeem is de Philips Hue Bridge. Deze accessoire vormt letterlijk een brug tussen de Philips Hue lampen en andere accessoires. Je kunt deze accessoire aansluiten op het WiFi-netwerk in huis, waarna je ook de lampen hierop aansluit. Met de Philips Hue Bridge kun je de officiële Philips Hue app gebruiken om lampen te bedienen via je mobiele telefoon of tablet. Naast de app van Philips Hue zelf, kun je ook voor een van de vele andere apps van derden kiezen! Je kunt deze accessoire los bij een Philips Hue armatuur met geïntegreerde lamp bestellen, of als onderdeel van een Philips Hue Starterpack. Dit laatste is voornamelijk interessant wanneer je de lampen in bestaande armaturen wilt gebruiken. Het starterspakket van Philips Hue bevat namelijk ook meerdere LED lampen.

Nadat je de Philips Hue Bridge hebt aangesloten, kun je de lampen in de armaturen draaien en gebruiken. Andere Philips Hue accessoires zijn niet direct benodigd om een Philips Hue-systeem in huis op te kunnen bouwen. Dit neemt niet weg, dat andere accessoires het gebruik van de lampen comfortabeler kunnen maken.

Optionele Philips Hue accessoires

Beginnen met Philips Hue betekent voor veel consumenten, dat zij een aantal lampen en de Philips Hue Bridge bestellen. Kies je voor het Philips Hue Starterpack, dan profiteer je van het feit dat hier ook een dimmer bij zit. De dimmer maakt het mogelijk om Philips Hue lampen te bedienen zonder hiervoor een mobiele telefoon of tablet nodig te hebben. Doordat de dimmer draadloos is leg je deze naast je bed of bank! Na gebruik kun je de dimmer in zijn wandhouder hangen. De wandhouder kan op drie manier bevestigd worden: met schroefjes, met een 3M plakstrip en met een magneet. Ideaal, want zo hoef je niet per definitie gaten te boren.

Philips Hue Tap en bewegingssensor

Naast de Philips Hue dimmer is ook de Philips Hue Tap interessant. Deze Philips Hue accessoire biedt net iets meer mogelijkheden dan de dimmer al doet. Daarbij kan deze accessoire gebruikt worden zonder batterijen in het apparaatje te stoppen. De Hue Tap wordt van energie voorzien bij het aanraken hiervan! Het is een van de innovatieve technologieën, die in de producten van Philips Hue geïntegreerd zijn.

Met de Philips Hue bewegingssensor maak je het mogelijk om de verlichting rond je woning automatisch in te laten schakelen als je aan komt lopen of rijden. De Philips Hue Motion Sensor is zowel binnen, als buiten te gebruiken. Net als de Philips Hue Tap is het geen vereiste accessoire, wanneer je wilt beginnen met Philips Hue. 

Beoordeel deze post

Gemiddelde: / 5. Stemmen:

Het spijt ons, dat je hier weinig aan hebt gehad.

Laten we het verbeteren!